Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

Kako povezati IPTV ruter sa wifi ruterom?

  • Začetnik teme obrad96
  • Datum pokretanja
O

obrad96

#1
Imao sam umrezen Huawei HG552a1 sa wifi ruterom tako sto sam promenio IP adresu da se nebi sudarali i iskljucio NS sve je super radilo, to sam uradio po jednom uputstvu sa interneta. Medjutim kada sam menjao opremu tj nove STB urejaje pokvario se Huawei HG552a1 i vise nije primao internet signal. Majstori iz MTS-a su mi zamenili ruter sa Huawei HG531 V1 medjutim na njemu nema opcije da promenim IP adresu (vidi se na slikama) tako da wifi signal na drugom ruteru imam i mogu da udjem preko laptopa ali onda nemam na Desktop racunaru koji mi je povezan kablom, da bih imao na njemu moram da iskljucim dodatni wifi ruter GIGABYTE GN-AP01G. Da li postoji mogucnost da se promeni IP adresa ili vec nesto drugo da rade oba rutera u isto vreme posto su mi ruteri u dve odvojene kuce. Slike rutera i podesavanja imate ispod. Hvala na pomoci :D
 

Prilozi

C

colecl1

#2
Umesto sa telekom telekom (admin i pass) probaj da se ulogujes na HG531 sa admin a pass ztonpk (ili nesto slicno, pogledaj po netu koji je pass za taj model), trebalo bi da dobijes vise opcija (mozda ces moci da menjas IP adresu).
Ili promeni IP adresu na GIGABYTE GN-AP01G, moras da ga povezes na lan1 ili lan4 HG531 (lan2 i 3 su za iptv).
 
O

obrad96

#3
username: admin
password: tzlkisonpk

To je za Huawei HG531 V1 ima mnogo vise opcija. Probacu sad da podesim. :D
 
O

obrad96

#4
Upario sam ih nekako. IP na IPTV ruteru mi je 192.168.0.1 taj IP je i za mrezni prolaz (gateway) jer ako na gateway stavim drugu adresu ne radi internet. WiFi-jem sam uspeo preko laptopa da se povezem na GIGABYTE preko IP 192.168.0.2 ; gateway 192.168.0.1.

Al ne mogu ni na IPTV ruter ni na GIGABYTE da se povezem preko telefona koju god adresu da izaberem. Ukucam mrezni prolaz 192.168.0.1 i predlozenu adresu ili neku koja nije zauzeta i poveze se al nema interneta samo strelica na gore ne salje povratni signal na telefon.
 

Top