Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Kako planete utiču na najmlađe?

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Kako planete utiču na najmlađe?

Deca Zodijaka - šta vole a šta ne, ko je razmažen a ko tvrdoglav...

deca-astro_620x0.jpg
Problem kod Bikova može da bude posesivnost i ljubomora, kada dobiju brata ili sestru

Dete Ovan
Tvrdoglavo je i puno energije, vrlo zahtevno i jede samo ono što voli. Ne dozvoljava vam da se posvetite bilo čemu drugom osim njemu. Nestrpljivo je da što pre prohoda i progovori pa je naprednije od svojih vršnjaka. Odvažan je i neustrašiv vođa u igri, uvek pun „trofeja“, modrica i ogrebotina. I devojčice se baš kao i dečaci, rado igraju Indijanaca i poistovećuju sa Supermenom. U školi su ili najbolji đaci ili potpuno nezainteresovani za učenje. Međutim ako odluči da popravi ocene, iznenadiće sve oko sebe.


Dete Bik
Snažne konstitucije, mirno i pomalo tromo, ima odličan apetit. Posle flašice mleka, pustiće vas da se na miru bavite kućnim poslovima. Prisiljavati ga i požurivati u oblačenju i jelu Sizifov je posao. Možda ono i nije toliko tvrdoglavo, koliko je sporo i temeljno. Budite strpljivi i nemojte stalno da mu dokazujete da ste vi "šef". Još u obdaništu oduševljeno je bojama i muzikom pa često ima talenta za crtanje i pevanje. Pred rodbinom i prijateljima lepo se ponaša osim ako ga ne terate da igra, peva i odgovara na razna pitanja odraslih. Problem može da bude posesivnost i ljubomora, kada dobije brata ili sestru.

Dete Blizanci
Simpatično, slatko i nemirno, uvek puno iznenađenja. Nikada nećete znati u kom je delu stana, a svakog dana dovodiće vam novog druga. Ako „mrljavi“ s hranom stavite mu na tanjir od svega po malo pa mu neće biti dosadno. Zabavan je i komunikativan, svojim darom govora osvojiće vas, rodbinu a kasnije i nastavnike. Pošto lako uče i brzo pamte, uglavnom su dobri učenici i studenti. A ukoliko nisu nisu, razlozi za to su lenjost i površnost. Odlično im idu strani jezici, književnost i matematika, a pravi su majstori u prepisivanju. Ne grdite ga ako uči s uključenim TV-om jer je sposoban da radi više stvari istovremeno.

Dete Rak
Nežno, sanjivog pogleda, voli da ga ljuljate u naručju, pevate mu uspavanke i tešite kada plače što će biti često. U početku nećete ni znati zašto plače, ali vremenom ćete se naučiti na njegove promene raspoloženja. Nedostaje mu samopouzdanje. Od svih znakova, ovom detetu najviše je potreban miran dom. Razvodi i gubici roditelja na njemu ostavljaju trajne ožiljke. Saosećajan je i lako će kući dovesti neku napuštenu životinju, o kojoj će se brinuti i za koju će se vezati. U školi odlično pamti i voli istoriju i književnost. Lepo piše i voli da vodi dnevnik.

Dete Lav
Ima „kraljevsko“ držanje i očekuje istu takvu pažnju. Zahtevno je poput deteta Ovna, ali dok se Ovnić buni na sav glas, ponosni Lavić ljutito vas gleda visoko uzdignute glave. Lavice obožavaju da se igraju princeza i podanika, pod uslovom da one budu princeze. Dete Lav veruje u sebe, ambiciozno je, obično među najboljima u školi. Od malih nogu pokazuje organizatorske sposobnosti pa ga često biraju za predsednika odeljenja. Talentovan je i svestran pa glumi i peva na školskim priredbama, dok su dečaci školske sportske zvezde. U pubertetu mogu da popuste zbog ljubavnih problema, ali to kratko traje, jer Lavić želi da postane neko i nešto.

Dete Devica
Disciplinovano i ljupko na svoj nenametljiv način, bistrih i pronicljivih očiju. Od malih nogu ima smisla za detalje, uređuje svoju sobu i samo slaže odeću. Ali pravi je gnjavator u pogledu hrane, izbirljivo i nemoguće mu je podvaliti. Bez oklevanja možete da mu poverite na čuvanje mlađeg brata ili sestru jer je savesno i pažljivo. Ponekad će kritikovati sve oko sebe pa i vas. Koristiće bolest kao izgovor kada bude htelo da izbegne neku neprijatnu dužnost. Kada poraste, svoj posao, najčešće vezan za medicinu ili pedagogiju, obavljaće vredno i perfekcionistički.

Dete Vaga
Lepuškasto je, veselo i mazno. Iako ima dobar apetit, ponekad će satima razmišljati šta prvo da pojede ili koju igračku da uzme. Kada progovori, očekivaće logična objašnjenja za sasvim obične stvari i uvek će želeti da čuje dve strane nekog problema. Ne voli ni bučne rođendane ni napadne boje, a preteruje jedino u jelu. Međutim, pošto je esteta, već u pubertetu potrudiće se da oslabi i lepo izgleda. Ponekad uči punom parom a ponekad lenstvuje. Objasnite vašoj Vagici da se šarmom ne može dobiti baš sve, a istovremeno je obasipajte pažnjom i ljubavlju.

Dete Škorpija
Od malih nogu ima formiran karakter. Tajanstveno i zahtevno, ima odličnu koncentraciju i u stanju je da se satima zabavlja sa jednom istom igračkom. Ali kada poželi vašu pažnju, teško ćete moći da mu se oduprete. Ne zove i ne plače, ali privlači vas pogledom, s par reči, magnetski. Kod njega nema mlakih emocija, ili voli ili mrzi. Veran je prijatelj ali ako mu neko nije po volji, ignorisaće ga. Spreman je na najveće žrtve za one koje voli. A ako ga neko povredi, vratiće mu trostruko. Poštovaće vas samo ako ste strogi i pravedni. U školi nema pravila, ali će kasnije sigurno dobro odabrati fakultet ili životni poziv. Starijima se ne dodvorava, već iskreno govori ono što misli.

Dete Strelac
Zanimljivo je, druželjubivo i vrlo radoznalo. Kada prohoda, neće biti dela kuće u koji neće stići i istraživati ga, a uskoro će mu i kuća postati tesna. Vrlo je direktno i retko laže pa će i od vas očekivati iskrenost. Kuća će vam uvek biti puna njegovih prijatelja. Iako u mlađim godinama insistira na prisnim prijateljskim odnosima s roditeljima, što je starije više se udaljava od vas. Ako izrazi želju da ide sa društvom na more, pustite ga. Kada odluči da napusti roditeljski dom, jedini razlog je Strelčeva želja za slobodom.

Dete Jarac
Ozbiljan izraz lica čini ga starijim od njegovih vršnjaka. Nećete mu se dugo obraćati dečijim jezikom jer voli da bude ravnopravno sa odraslima. Kada nešto zaista želi, u stanju je da vas sistematski obrađuje dok mu ne dopustite to što hoće. Nije svađalica ali kada ga neko uvredi, izvinjenja ne vrede. Nije sujetno poput Lava, ali od malih nogu drži do sebe. Vrlo je osetljivo ali boji se da to i pokaže. Ako ga grdite i kažnjavate, postaće mrzovoljno i buntovno. A onda će strpljivo čekati dan kada će vam reći „zbogom“.

Dete Vodolija
Naizgled nezainteresovano za svet oko sebe, zamišljeno, pomalo ekscentrično. Iza te maske krije se pronicljivo, intuitivno dete koje će stvari zapažati bolje i od vas. Ne vezuje se samo za jednog druga ili drugaricu, već ih ima mnogo. Iako je vrlo inteligentno, uspeh u školi često izostaje jer nema dovoljno koncentracije na časovima. Mnogi istraživači, kompozitori, pronalazači i naučnici rođeni su u ovom znaku. Zato nemojte da se iznenadite ako jednog dana rasklopi na delove vaš novi usisivač.

Dete Ribe

Izgleda kao beba sa reklame za dečiju kremu, ružičasto, zaobljeno i slatko, da vam dođe da ga pojedete. Pola dana provešćete pevajući mu, igrajući i izigravajući klovna što će ujedno biti i jedini način da ga naterate da jede i spava na vreme. Ima smisla za poeziju, muziku, crtanje, a često i matematiku, za sve osim za ekonomiju. Čim dobije prvi džeparac, učite ga štednji, jer nema većih rasipnika od Riba.

Izvor: Večernje novosti
 
Top