Kako odkljucati...?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2010
Poruka
163
Drugari imam telenor modem za pripejd internet HUAWEI E1552 dali postoji neki nacin da ga koristim sa karticama drugih operatera recimo VIP posto na toj vipovoj kartici imam neogranicen internet. Ako je neko imao iskustva neka proba da mi pomogne. Hvala unapred....

Član
Učlanjen(a)
25.01.2013
Poruka
35
Moze,ja sam ih do sad otkljuco jedno 20... Prije par dana sam otkljuco bas taj model. Ides na ovaj link:

Huawei modem unlock code calculator / generator - Free!

U to polje ukucas kod sa modema ima 15 brojeva,na nekim je ugraviran na njima na nekim pise na kuti gdje je bar kod.Ukucas taj broj i kliknes "GENERATE UNLOCK CODE" i ispod ti izbaci kod za otkljucavanje.
Taj kod treba da uneses kad ti ga modem zatrazi,trazi odmah cim u njega ubacis drugu karticu kad ga otkljucas treba da podesis parametre za drugu karticu... Ovu vrstu modema je dosta teze odradit nego druge...A ko ti nesta nije jasno ili imas dodatnih pitanja javi se na u inbox... ;)

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
272
Da ne otvaram novu temu,
Imam i ja T-mobile modem dali bih mogao njega otkljucati sa ovim evo koji imam tacno:
Huawei E1823.
Hvala

Član
Učlanjen(a)
05.10.2010
Poruka
113
Oni koji budu svraćali na ovu temu u želji da otključaju svoje nove Huawei modeme, npr E3131 ili E3251 suočiće se sa problemom neodgovarajućih kodova, jer je za većinu novijih modema potreban novi kod za otključavanje ( Telenor na svim modemima koristi koristi novi kod ).

Najnoviji Huawei kodovi za otključavanje modema dobijaju se drugačijim algoritmom od onog koji je ovde pomenut. Pošto pri otključavanju imamo pravo na 10 pokušaja, možemo da isprobamo star kod. Evo još jednog kalkulatora za izračunavanje koda na osnovu IMEI broja modema. Kalkulator koristi stari algoritam za izračunavanje kodova. Na novijim modemima ovaj kod neće dovesti do otključavanja. ( http://mymodem.in/huawei.php )

Novi kod za otključavanje ( NEW Algo Unlock Code ) može se dobiti na forumima. Postoje ljudi koji ga besplatno izračunavaju. Kalkulator za izračunavanje novih Huawei kodova nisam uspeo da pronađem.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.02.2012
Poruka
1
Kod mene ne funkcioniše na modelu E153 (od mts-a ako je to uopšte bitno), jednostavno kad ukucam svih 15 brojeva ništa se ne dešava kad kliknem na "generate unlock kode". I još nešto na mom huawei uređaju spod ovih 15 "IMEI" brojeva imam jos neku oznaku koja počinje sa S/N KMA5TA116080.... Dal je to taj broj koji vi trazite a na ovom uredjaju je zpisan?

Član
Učlanjen(a)
05.10.2010
Poruka
113
Ukoliko si pokušao da otključaš modem sa osam cifara dobijenih na kalkulatoru koji sam naveo i ukoliko nisi uspeo problem je što se kod za otključavanje tvog modema dobija po najnovijem algoritmu. Najnoviji Huawei kodovi za otključavanje modema dobijaju se drugačijim algoritmom. Formula za izračunavanje koda za otključavanje je promenjena. Za izračunavanje koda za otključavanje i po starom i po novom algoritmu koristi se samo petnaestocifreni IMEI broj.

Evo adrese za još jedan kalkulator koji kodove izračunava po starom algoritmu: http://www.jictechnology.co.uk/calculator/

Na novijim modemima ovaj kod neće dovesti do otključavanja. Novi kod za otključavanje ( NEW Algo Unlock Code ) može se dobiti na forumima. Postoje ljudi koji ga besplatno izračunavaju. Kalkulator za izračunavanje novih Huawei kodova nisam uspeo da pronađem.

Ukoliko vam treba sajt na kome će vam na osnovu IMEI broj besplatno izračunati kod za otključavanje modema po novom algoritmu, javite se na pp da vam dam link sajta. Link bih mogao i ovde da navedem, ali ne znam da li je to po pravilima foruma.

Poslednja izmena:
Natrag