Kako odabrati temu i ispravno postaviti post!!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.066
Novi ste na forumu ili na ovom podforumu i imate nedoumica kako šta i gde šta postaviti, ovo uputstvo će nadam se pomoći. Pre svega je bitno pročitati pravila foruma koja mozete pronaći na ovoj adresi:
http://serbianforum.org/forums/pravila-i-tutorijali-foruma.93/
I pravila podforuma koja mozete pronaći ovde:
http://serbianforum.org/threads/pravila-na-forumu.363578/

E sada kada ste svesni pravila, treba pravilno odabrati temu, u sticky temama se nalaze one koje su stalno aktivne, i najbitnijte za ovaj podforum pa evo i male legende za teme:

302xmwm.png

nl1y7s.png
nl1y7s.png



E sad, odlučili ste da postavite nekom pitanje ili ostavite neki komentar, ili pak želite da potražite od nekoga nešto, kao što vidite u legendi, pravilan odabir teme je Pitanja, Komentari???

Želite da postavite link do kanala ili liste kanala, i utvrdite gledajući ovu legendu da je pravilan izbor teme za klasične linkove ova tema:
http://serbianforum.org/threads/internet-radio-i-televizija.60172/
za torrent linkove ova:
http://serbianforum.org/threads/torrent-tv.472473/
a za sopcast ova:
http://serbianforum.org/threads/sopcast-tv.478255/

Odlučili ste se za temu, i pročitali ste pravila foruma, i videli ste da svi kanali idu obavezno u code, ali i da postoje posebna pravila za određene liste kanala kao što se vidi u ovom članu pravila:
http://serbianforum.org/threads/pravila-na-forumu.363578/#post-1306747

ali ne znate kako da koristite navedene funkcije code i hide post, evo malog objašnjenja:
U različitim skinovima foruma funkcije izgledaju identično kao što se može videti na sledećim slikama:


29wj15.png

2d2ds9g.png
iyzm0k.png


Sada pošto smo utvrdili čitajući pravila, da li naš post treba da ide samo u "code tag" ili možda u "hide post 100"(dozvoljeno je postavljanje samo zaštićenih listi u hide post 100, ostalo sve ide u code. Takođe hide post ne sme biti ni manje ni vise od 100 u ovoj temi), odlučili ste da postavite post u "code tag". Potrebno je da izaberete odgovarajuću opciju koja se vidi na prethodnim slikama u različitim skinovima, u ovom slučaju CODE, i zatim će vam se pojaviti prozorčić kao na ovoj slici:
opwqau.png


U odgovarajuće polje unestite vase linkove, ili adrese do kanala ili liste, zatim potvrdite, i vas post je spreman za postavljanje.
U slučaju hide post potrebno je uneti post count 100, tekst i potvrditi kao što se može videti na sledećoj slici:

10ctgte.png


I vas post je spreman za objavljivanje!

Takođe postoji i posebna tema koja se bavi media centrima, ukljucujuci i XBMC i možete je pronaći ovde:
http://serbianforum.org/forums/media-centri.392/


Evo jos malo uputstava kojih bi trebali da se pridržavate:
Nepravilno postavljeni postovi se po pravilu brišu!!!!
Dozvoljeno je postavljenje linkova bez code, samo do drugih tema na Serbian forumu. Kršenje pravila moze dovesti do trajnog udaljavanja sa foruma!!!
Ukoliko primetite da je neko prekršio pravila, ne upuštajte se u raspravu sa tim članom, dovoljno je prijaviti post na dugme report koje se nalazi u donjem delu svakog objavljenog sadržaja:
e6ahjq.png

Kao sto ste mogli videti u opštim pravilima foruma, nije dozvoljeno postavljanje linkova ka drugim stranicama, to se smatra reklamiranjem, i svaki takav post ce biti uklonjen.

Strogo je zabranjeno postavljanje linkova sa kanalima za odrasle!!!!

Postavljanje vise uzastopnih postova nije poželjno, i kada god je moguće pokušajte izbeći to. Možete koristiti opciju edit i ispraviti prethodni post, i dodati to što ste zaboravili. Takođe postavljanje više postova sa po jednim do 2-3 kanala, ili DB adresa, možete izbeći tako što ćete u code samo napraviti razmak između kanala pritiskom na "enter" dugme, ili tako sto ćete napisati napomenu iznad svakog.
Sakupljanje postova besmilenim postovanjem, i postovanjem radi posta, se smatra spamom, i takvi postovi se uklanjanju, najčesće sa članom koji ih je postavljao. Forum ima sasvim dovoljno tema da bi ste pronašli neku o kojoj smisleno možete nesto reći, pa se potrudite i vi da pomognete nekome, kao što se pojedini članovi trude da pomognu na ovom podforumu!
Pokušajte da se držite zadate teme, kada postavljate vase sadržaje, i ako mislite da sadržaj ne bi trebalo da ide u neku temu, verovatno i ne bi trebalao, pa možete potražiti temu koja se bavi time, ili možete i započeti novu temu koja bi se bavila time. Takođe ukoliko niste sigurni, možete kontaktirati nekoga iz administracije pa će vam pomoći u vezi toga...
Ne upuštajte se u besmislene rasprave!!!
Pokušajte bar, da vaši sadržaji budu pregledni, jer ćete tako pomoći drugim članovima, i nama koji održavamo ovaj forum, potrudite se da ne ostavljate bespotrebne komentare i slike, izbegavajte pominjanje drugih članova.
Za zahvaljivanje, postoji opcija ispod svakog posta, postovi tipa sjajno, hvala, i slično će biti uklonjeni.
Ne postavljajte duple postove, ukoliko niste dobili odogovor, budite strpljivi i ako neko može i želi da pomogne, pomoći će, dupli postovi ce biti obrisani...
Pre postavljanja pitanja, pretražite forum opcijom pretraga, vrlo verovatno je da je pitanje već negde postavljeno, ili da je nešto u vezi ovog podforuma vec objašnjeno...
 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.066
Pošto dosta članova pogreši jer ne zna kako da odgovori na post u drugoj temi, pa odgovori u onoj temi u kojoj ne bi trebalo, evo jednostavnog načina:

29vz4w2.png

Ovo je primer standardnog citiranja u istoj temi, možete jednostavno i brzo prekopirati ovaj citat, u drugu temu i zatim odgovoriti:


11br9j4.png

Možete koristiti standradno miša da obeležite tekst, i na desni klik komandu "Copy" da iskopirate, i zatim komandu "Paste" da nalepite sadržaj u temi u kojoj odgovarate, na slici imate prečice na tastaturi kako da to uradite brže.

Da citirate vise članova, dovoljno je da obeležite tekst u postu tog člana i pritisnete reply(odgovori), i tekst će biti dodat u uređivač novog sadržaja, postupak možete ponavljati...

fonpsg.png
 
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top