Kako naučiti harmoniku svirati?

Učlanjen(a)
13.12.2020
Poruka
151
Pozdrav društvo
ja vjerujem da je bilo ovdje ovakvih tema ali evo ako nije ja bih krenuo sa ovom kako naučiti svirati harmoniku.
Ovdje vjerujem ima vrsnih harmonikaša školovanih i onih koji su samostalno naučili svirati. Pa mene zanima kako da se nauči samostalno svirati harmonika koji šablon koliko dnevno vježbati što vježbati. Ja bi onako za kućnu zabavu da naučim nešto sa nekim originalnim fošpilom koji može pratiti nekoliko pjesama itd... Hvala svima na odgovorima
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Ja sam od onih koji su išli u muzičku školu, pa uvek savetujem to i drugima. Ali, ako hoćeš da probaš, nađi nekoga ko drži privatne časove deci.
Da bi naučio nešto samostalno, prvo treba da imaš izvrstan sluh, a onda i volju. Nema tu šablona koliko treba vežbati. Vežba svako onoliko koliko mu treba i koliko želi.
Poznavala sam ljude koji su vežbali 10 minuta nedeljno, pa svirali onako, prosečno. A jedan od profesora koje sam poznavala, da bi magistrirao na harmonici u Rusiji, vežbao je 17 sati dnevno. Prema tome, pravila nema, ali u svakom slučaju, treba vežbati, po mogućnosti svakodnevno.
Nisam gledala, ali pošto na YouTube ima svega i svačega, možda možeš da nađeš i nekoga ko drži časove i daje neke osnovne smernice. Ali ako si totalni početnik, teško ćeš nešto uraditi potpuno sam, osim ako si veeeoma talentovan.
U svakom slučaju, srećno! :)
 
Natrag
Top