Kako nas otkriva torba

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Kako nas otkriva torba

Kako najčešće nosite torbu? U ruci, preko ramena, na leđima? Možda mislite da to ništa ne govori o vama, ali Peti Vud, stručnjak za govor tela, tvrdi suprotno

02-torba-2_620x0bdaf19b85e949237.jpg


KAKO najčešće nosite torbu? U ruci, preko ramena, na leđima? Možda mislite da to ništa ne govori o vama, ali Peti Vud, stručnjak za govor tela, tvrdi suprotno.

- Toliko je poruka skriveno u načinu na koji nosimo torbu da je to čitava nauka - kaže Peti i navodi nekoliko najčešćih svesnih ili nesvesnih izbora u nošenju dnevnog "prtljaga".

* U ruci
Ako vam je torba obavezno u ruci, znači da ste žena kod koje je uvek sve na svom mestu. Ne samo da ste dobro organizovani i sistematični, već ste i ambiciozni i uvek u centru pažnje.

* Preko ramena, stisnutu uz ruku
Ovo je slika praktične žene, ali i one koja nema poverenje u druge.
- Ako torbu čvrsto stisnete, verovatno ste u strahu da će vam neko nešto ukrasti, što je znak i niskog samopouzdanja - tvrdi Pet.

* Preko ramena, dok je ruka opuštena
Spontane, bezbrižne i dame sa visokim samopouzdanjem na ovaj način se odnose prema svom dnevnom "prtljagu". Sloboda i funkcionalnost su im vrlo važne.

* Preko ramena, torbica iza leđa
Ovako izgledaju smirene žene sa jasnim ciljevima u životu, ali bez opterećenja onim što nose u torbi. Lako se oslobađaju tereta, bilo kakvog.

* Preko ramena, torbica ispred tela
Ako na ovaj način nosite torbu, znači da ste željni slobode kretanja i da vam je funkcionalnost važnija od izgleda. Kroz život koračate bez prevelikih prepreka.

* Na podlaktici
Ovakav način otkriva ženu kojoj je važan materijalni i socijalni status. Zahtevna je, željna pažnje i moći.

* Ispred tela, sa oba dlana
Dama koja ovako nosi torbu je stidljiva, neretko i anksiozna. Ne želi da štrči, da se izdvaja ni u čemu.

* Na leđima
Ukoliko vam je torba na leđima, znači da ste samostalni, brižni prema drugima i vrlo odgovorni.

(Novosti)
 
Natrag
Top