Kako napraviti web stranicu ?

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
pocni sa html-om, on je najlaksi, imas na forumu tutorijala dosta, kad njega savladas predji na php, kad i to savladas e onda mozes ici dalje i raditi sa programima, ali prvo html i php, bez toga ne mozes zato sto neces nista razumjeti i trebace ti par mjeseci da ih bas naucis kako bi mogao raditi sa tim tako reci profi ;)
 
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
ma ne kole, ovo sto on hoce su gotovi sajtovi sto se samo uredjuju kao phpbb, smf, vbulletin i slicno. ovaj sajt sto on pokazuje je weebly, moras se registrovati na weebly i onda imas uputstvo kako se radi sa tim sajtom, a ima i tutorijala na youtube-u i google-u.

evo ti link da se registrujes
Weebly - Create a free website and a free blog
 
Član
Učlanjen(a)
11.10.2010
Poruka
16
Citas li nesto?

Evo ti html.
Otvori notepad i napisi:
<html>
<head><title>Moja prva veb stranica</title></head>
<body>Ovo je moja prva veb stranica, koju sam napravio koristeci notepad
<br />
Tutorijale za html, i sve ostalo sto je vezano za pravljenje veb stranice imam na forumu
<br />
<a href="http://www.serbianforum.org/" target="_blank"><img src="http://serbianforum.org/images/misc/vbulletin4_logo.png" border="0" /></a>
<div>Tu je jos i <a href="http://www.w3schools.com/" target="_blank">W3Schools</a></div>
<p>kao i mnogi drugi</p>
</body>
</html>
Snimi ovo kao mojastranica.html. Pazi da ti notepad ne napravi mojastranica.html.txt. Odaberi dole gde pise Save as type: All Files.

Sad ako neces da ucis html, css itd. ti uzmi neki WYSIWYG editor poput Dreamweaver i samo prevuci i pusti odredjene stvarcice i tako gradi stranicu.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
da kole, ali to da bi imao na netu treba mu hosting i domen sto se naravno placa, a weebley je besplatan. Jebiga, izvini Djole imenjace ali nemam vremena da ti objasnjavam, druga stvar takve stvari se najbolje uce kad si sam i kad sam pokusavas, samo moras znati engleski jezik, lako je, pokusavaj i vidjeces da to ide
 
Natrag
Top