Kako napraviti specifican image sa potrebnim softverom

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.091
Ja sam ranije koristion Acronis za dissimilar hardware, i to je radilo ok za recimo intel na intel i AMD na AMD, ali je zezalo Intel/AMD ili recimo ako je image napravljen na starijoj generaciji pa se migrira na neku noviju. Mislim da bi to trebalo ici mnogo lakse sad. Desavalo mi se da sad bez problema prebacim drive u drugi komp i Windows 10/11 se uredno startuje.

Ja ipak vise volim cistu instalaciju da odradim uvek. Kod migracije, ostane mozda neki drajver koji ce praviti problem u buducnosti.

Ovo sve zajedno treba 10 min max da se instalira:
Winrar,
K-lite codec pack standard,
mpc-be,
vob sub,
Anydesk,
YT downloader,
Winamp,
Malwarebytes - eventualno,
qbit torrent,
Idm.

Napravis Ventoy drive, na istom drive napravis folder za programe i to je to. Dok popijes kafu zavrsis instalaciju svega potrebnog.
Office zeza sa SysPrep recimo i nece da prihvati Ohook aktivaciju, ali doduse poslednji put sam mislim to probao pre kovida tako da mozes da probas. :)

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.718
Ја сам то урадио тако што сам на стари SSD Samsung evo 970+ инсталирао win и основне програме а онда исти убацио и кућиште за дискове и направио флешку. Исти потом копирам на нови рачунар помоћу live диска и то ради без проблема.
Значи, две флешке, једна са ОS и друга live систем и за мање од пола сата готов посао.

Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
450
Ja sam ranije koristion Acronis za dissimilar hardware, i to je radilo ok za recimo intel na intel i AMD na AMD, ali je zezalo Intel/AMD ili recimo ako je image napravljen na starijoj generaciji pa se migrira na neku noviju. Mislim da bi to trebalo ici mnogo lakse sad. Desavalo mi se da sad bez problema prebacim drive u drugi komp i Windows 10/11 se uredno startuje.

Ja ipak vise volim cistu instalaciju da odradim uvek. Kod migracije, ostane mozda neki drajver koji ce praviti problem u buducnosti.

Ovo sve zajedno treba 10 min max da se instalira:
Winrar,
K-lite codec pack standard,
mpc-be,
vob sub,
Anydesk,
YT downloader,
Winamp,
Malwarebytes - eventualno,
qbit torrent,
Idm.

Napravis Ventoy drive, na istom drive napravis folder za programe i to je to. Dok popijes kafu zavrsis instalaciju svega potrebnog.
Office zeza sa SysPrep recimo i nece da prihvati Ohook aktivaciju, ali doduse poslednji put sam mislim to probao pre kovida tako da mozes da probas. :)
Ventoy fantasticna alatka. Koristim je iha...

Natrag