Kako napraviti Setup.exe

Član
Učlanjen(a)
13.08.2010
Poruka
11
Nadam se da će mi ako niko drugi boki71 pomoći gde god tražim pomoć zatvorena vrata!!!
Problem je sledeći: Kako napraviti setup.exe imam program my autoplay-u kojem napravim od jednog programa meni instalaciju to znači od setup exe-primer dvd Ripper,patch,slika,muzika i sve to izgleda tako:
snap184.jpg

kod jednog upoladera sam video da ima isto kao i ja samo njegov rad je u jednoj files setup.exe i kad kliknem na taj files otvori se takva instalacija kako to da napravim????? bilo bi dobro da postoji program kao my autoplay samo da kad treba projekat sačuvati da me pita u kojem files da sačuvam.Upolader sam i sad me takve stvari zanimaju.Ni jedno g tutorial-a kako se to radi.Hvala

Prilozi

• snap184.jpg
    snap184.jpg
    86,3 KB · Pregleda: 326
Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
Ako sam dobro shvatio, tebi treba program Install shield, ili advanced installier(InnoIDE,Typhoon,Autoplay menu builder,Ashampoo autoplay menu...), da napraviš instalaciju svog programa.

Član
Učlanjen(a)
13.08.2010
Poruka
11
da baš tako! svaka čast Mr.Darky konačno jedan koji zna šta hoću da napravim. Dali postoji takav program da ima sve u jednom???? da uradim meni ko na slici i samo sačuvam u setup.exe ????????

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
Ove slike koje si postavio su mi jako poznate jer poznajem program i to si radio programom AutoPlay Menu Builderom.Medjutim pomocu njega se prave razni projekti a svi ono se zasnivaju na AIO varjanti ...

Odmah moras nesto razgraniciti......jedno je AIO projekat i on se pravi programima AutoPlay Menu Builder,Ashampoo autoplay menu...) gde posle kreiranja istog dobijas exe fajl i posto se startuje duplim klikom misa otvara se prozor slican tom.....ili recimo ovom.....

38238150.jpg

Sasvim druga stvar je instalacija bilo kojih fajlova,foldera programa......to se radi sa mnogo programa a moji favoriti su Install shield,AutorunTyphoon,Advanced installier,Smart Install Maker.....
Mozes spakovati sta god zelis u ove alate i od toga napraviti instalaciju (.msi,exe....)

E sada ima dve vrste instalacija.....standardnu i tihu instalaciju....

Kod standardne instalacije potrebno je prepoznavati tipove instalatera da bi znao koju instalaciju zapravo i zelis....

Kod:
http://serbianforum.org/domaci-tutorijali/207140-prepoznavanje-i-tipovi-instalatera.html

Kod Install Shielda.....tip instalacije InstallShield (Flexera Software) to recimo izgleda ovako....

snap201108040129.jpg

Kod Advanced instalera ovako......

76455771.jpg

kod Smart instal makera.....ovako.....

cc.gif

Tiha instalacija - silent install je vec nesto drugo.....pomocu alata InstallRite kreiras exe fajl za zeljeni program tako sto pomocu InstallRite usnimavas kako instaliras taj zeljeni program ,krekujes pachujes.....a zatim taj dobijeni fajl programa usnimis kao exe......To je krajnji prouizvod i duplim klikom misa u pozadini racunara tece instalacija tvog zeljenog programa ,bez ikakvih prozora i dobijas odmah po zavrsetku instaliran i krekovan program....

Za sve ovo imas moje tutorijale radjene po principu korak po korak kao i moje video tutorijale i to u delu foruma DOMACI TUTORIJALI....dovoljno je samo u tom delu foruma u trazilici upisati Instalacija......

Postoje tutorijali za kreiranje AIO projekta....sa par programa....Takodje postoje tutorijali za standardni nacin instalacije takodje sa par programa kao i kako kreirati tihu instalaciju za koji god fajl ili folder pozelis......

Kada sve to obidjes bice ti puno toga jasnije.......

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
I jos nesto.........ovaj liksto je radio ovaj AIO je malo nestrucno uradio.......da nekazem pocetnicki.....

20680d1322482360-kako-napraviti-setup-exe-snap184.jpg

Evo zasto......AIO projekti su projekti gde se iza dugmeta stavlja precica ka portabl programima (koji se odmah startuju klikom misa na dugme programa) ili tiha instalacija gde se iz dugmeta radi precica ka takvom kreiranom exe fajlu)te kada klikne se na dugme programa odmah ide u pozadini instalacija i dobija se krekovan ili patchovan program.......

Dakle u AIO instalacija programa i patch nikako neidu dva posebna dugmeta......ocigledno lik to nije znao da odradi.......

Ja bi prvo pretvorio taj program u portabl verziju (patchovano) i sakrio iza startnog dugmeta .....ili napravio tihu (patchovanu ) instalaciju tog programa i sakrio iza jednog jedinog dugmeta.......

Ali ok......ja krijem iza jednog jedinog dugmeta celi aktivirani operativni sistem (na slici XP SP3).....medjutim to ocigledno nemoze svako ,iako i za to sam postavio tutorijale......

Član
Učlanjen(a)
13.08.2010
Poruka
11
Hvala boki71 da u njemu treniutno radim,samo kad to sve obiđem bicu programer prve klase za koje nemam škole,hahahaha al trudim se učim se,gledam taj program advanced installier na youtube,i mislim da je to pravi za moj projekat,hm samo nije mi jasno kad sam napravio AIO instalaciju nemogu da sačuvam u setup.exe sad je potreban advanced installier pa to traje dugo da jedan program uradim po svoje da ima meni i da je setup.exe ok pogledaću kod tebe u tutorialima pa nešto iskombinirati,samo ima li program da ima sve u jednom i ako mi daš link jer slabo se snalazim na SF-forumu.Hvala za trud i što si uzeo vreme da mi sve obljasniš.To što vidiš na slici sam ja radio nije sjajno daleko od toga al ok samo sam početnik u tome netreba odmah kuditi,da mislio sam portable samo jedno dugme-klik i to je to ovako je dobro za CD/DVD kad nareže na cd ima instalaciju al ok nisam hteo portable nek se malo namuče i ovako dajem programe jer sam samo upolader na toj stranici al ok nacicu neku varijantu da to izvedem jedan ima to urađeno i jas po njegovom išao al izgleda da ne ide tako lako.Lp

Poslednja izmena:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
Pazi ovako...........ako zelis AIO varjantu tipa recimo ovog.......

20680d1322482360-kako-napraviti-setup-exe-snap184.jpg

onda predji na program......Autorun Tuphoon od njega nemas bolji za tu vrstu projekta i jos u njemu usnimavas ceo fajlu u exe, te startovanjem istog otvara ti se aio prozor (gore na slici)

Ovako izgleda projekat sa Typhoonom....

48014867.jpg

Ako zelis kasnije taj exe fajl ubaciti i u instalaciju koristi Smart Instal maker....jer se to i postize sa par klika misa.....i to bi boilo ovako.....dakle klasicna instalacija i kao krajnji rezultat izbacuje exe fajk koji duplim klikom startuje AIO prozor....

cc.gif

Kada usavrsis ta dva prostija alata......sve ostalo ce ici kao podmazano i mozes preci na komplikovanije..

Član
Učlanjen(a)
13.08.2010
Poruka
11
šta ćeš boki71 komplikovanije od toga!!! kad pogledaš to rade programeri i imaju C++ i rade na više programa 2,3 jezika perfect tako da malo ću se mučiti,puno si mi pomogao tako da ti Hvala do neba.evo jedna slika kako je to jedan uradio njegovo je kičasto ne moje ja sam početnik u tome al polako vidićemo za za koji dan kako to izgleda.evo slike od tog:
snap190.jpg
snap191.jpg

evo i njegov rad šta reci ništa samo raditi i raditi biće sve super pomogao si mi puno hvala ti.Lp

Poslednja izmena:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
Sve ovo mozes i ti jednostavno napraviti......samo isprati tutorijal za Autorun Typhoon.....

Potrebna ti je slika po zelji......Dugmad, imas dosta veliki izbor koju sam program nudu.....ili eventualno da uvezes dugmad koju sam kreirao......iza njih pravis precice ka programima,krekovima......ispises sta zelis na glavnom prozoru......ubacis dugme za reklamu ako zelis....
eventualno plejer u pozadini i to je to...usnimis u exe a najpre postavis ikonu koju zelis....videces ako imas malo vise vremena posvetiti se tome da nije tako komplikovano kako izgleda na prvi pogled.....

Ni ja nisam programer pa mi ipak ide to od ruke.........samo rad i nista vise.......

Natrag