Kako na vas utiču planete: 8 životnih doba – 8 sudbina

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Kako na vas utiču planete: 8 životnih doba – 8 sudbina

Blic žena

Prema tradicionalnoj astrologiji, na različita razdoblja života čoveka utiču različite planete. Moderna astrologija smatra da se životna razdoblja smenjuju u ritmu kretanja Urana, a taj put jedan Zodijački znak pređe za sedam godina. Tako je za svako doba odgovorna po jedna planeta. Otkrijte koje plante vladaju u kom trenutku.

11122_shutterstock_59149390_hf.jpg


Svaka planeta je u određenom trenutku dominantna u našim životima i zaslužna za mnoge promene


Čovekov život podeljen je na sedam etapa: doba Meseca (do 7. godine), doba kojim vlada Merkur (od 7. do 14.), Venera (od 14. do 21.), Mars (od 21. do 35 − dvostruki Uranov ciklus), Sunce (od 35. do 42.), Jupiter (od 42. do 56.) i Saturn (od 56. do 70 - dvostruki Uranov ciklus). Pošto je napredak čovečanstva produžio životni vek, doba u kome vlada Saturn više nije poslednje − slede period Urana, Neptuna i Plutona.

MESEC DO 7. GODINE ŽIVOTA
Mesečevo doba se odlikuje izvanrednom osetljivošću. Dete kroz svoje roditelje posmatra svet, nesamostalno je i vrlo znatiželjno. Ali detetov životni ritam se ubrzao.


MERKUR OD 7. DO 14. GODINE ŽIVOTA
Ušavši u ove godine, deca moraju da se suoče sa strogim pravilima ponašanja i da nauče veštine komunikacije kojim vlada Merkur. Za razliku od dečaka, devojčice već u igri moraju da pokažu svoju gracioznost i ženstvenost, a u pubertetu ta razlika je pojačana podelom stvari na „muške“ i „ženske“.


VENERA OD14. DO 21. GODINE ŽIVOTA
Venera simbolizuje ljubav, erotiku i estetiku, pa ljubav dominira u ovom životnom razdoblju, kao i izražavanje putem odeće i spoljnog izgleda. S obzirom na uticaj ove planete, prva erotska iskustva gotovo se redovno dese u ovoj fazi.


MARS OD 21. DO 35. GODINE ŽIVOTA

Ovaj period karakterišu bunt protiv autoriteta, traženje sopstvenog puta koji je često suprotan onome što roditelji žele. U astrološkom smislu ovo je doba zrelosti i samopotvrđivanja, kako na intimnom, tako i na poslovnom planu.

SUNCE OD 35. DO 42. GODINE ŽIVOTA

Nekada je ovaj period smatran razdobljem neizbežnog propadanja ženske lepote i privlačnosti, a danas je to doba koja donosi prve velike plodove rada i društveni prestiž. U ovom životnom razdoblju dolazi do analiziranja ostvarenih težnji u životu.

JUPITER OD 42. DO 56. GODINE ŽIVOTA

Ovo je doba vrhunca životne zrelosti, posle čega sledi lagano opadanje moći, a kod žena i razdoblje menopauze.
Jupitera je razdoblje ključnih transformacija i vreme odluke hoće li se život nastaviti prema mirnoj, spokojnoj i bogatoj starosti ili prema sve većem beznađu, tuzi i samoći.

SATURN OD 56. DO 70. GODINE ŽIVOTA
Saturn je simbol starenja, usporavanja životnih funkcija, samoće i mudrosti. Nekada je u najboljem slučaju sudbina muškaraca i žena u ovoj fazi bila briga o unucima.


URAN OD 70. GODINE ŽIVOTA
Uran upućuje na ostvarivanje viših stanja svesti. Muškarci i žene u ovom dobu života najčešće su nezaštićeni, ali i okrenuti ka nekim drugim mentalnim stanjima u kojima nalaze radost života.



 
Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Došla sam do šeste grupe.:) Nadam se ovoj prvoj opciji, mirno i bezbrižno.
 
Natrag
Top