Kako je nestalo 400 tona benzina?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Kako je nestalo 400 tona benzina?

Izvor: B92

Beograd -- Istrazni organi utvrđuju kako je iz vojne cisterne u bazi Umac kod Prokuplja nestalo gotovo 400 tona benzina.


6401854994d661dcc86c53502204169_200x293.jpg



Kako prenose pojedini mediji, komisija koju je formirala centralna logisticka baza utvrdila je da je do isticanja došlo zbog kidanja drenažnog ventila na cisterni staroj 75 godina.
Predsednik opštine Prokuplje poručuje građanima da nema opasnosti od ekološke katastrofe jer opštinski ekološki inspektori nisu otkrili prisustvo benzina na toj lokaciji.
Vest da je iz stare vojne cisterne isteklo 360 tona benzina, izazvala je sumnju prokupačke javnosti.

Benzin je nestao, potvrdila je Ivana Niketic istrazni sudija, ali u izveštajima nadležnih inspekcijskih službi navodi se da ga nema ni na području oko cisterne, pa predsednik opštine poručuje građanima da nema razloga za zabrinutost.

Iako je istražni postupak počeo još pre deset dana, građani Prokuplja kažu da o tome ništa ne znaju, ali ih ne čudi što je gorivo nestalo.

U prokupačkoj policiji kažu da nisu obavešteni o ovom događaju. Načelnik sektora za vanredne situacije kaže da se, uprkos količini od oko 400 tona goriva koja se pominje, njima niko nije obratio .

Kapetan Jugoslav Prvulović zadužen za odnose sa javnošću u komandi Treće brigade kopnene vojske kaže da sporna cisterna nema nikakve veze sa kasarnom Ratko Pavlović Cicko koja se pominje u javnosti.

Incident se dogodio u bazi Umac koja je je u nadležnosti trećeg skladišnog bataljona centralne logističke baze koja se nalazi na par kilometara od Prokuplja, ali nam tamo nije dozvoljen pristup.

 
Natrag
Top