Kako izbeći svađanje s partnerkom

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Kako izbeći svađanje s partnerkom





Svađe su deo svake veze, jako je važno da se posle svađe osećate povezanije, a ne otuđenije. Međutim ponekad do svađe nije moralo ni da dođe.

news_10685.jpg


Donosimo vam neka rešenja kako izbeći svađe u pojedinim situacijama.

SVAĐE ZBOG PRIVLAČENJA PAŽNJE


Kada se partnerka žali kako više ne izlazite kao nekada, to znači da se u njoj javljaju nostalgični osećaji pa vam ukazuje kako ste se pre možda više trudili. Jednom mesečno je iznenadite s nekim spontanim potezom kao na primer prijatnom šetnjom, romantičnom večerom ili nekom sitnicom. Ukoliko se kada ona počne da vam priča o tome šta je bilo nekad vi postavite odbrambeno, to će svakako izazvati dalju svađu.

SVAĐE ZBOG VAŠIH PRIJATELJA

Njeno kritikovanje vašega provođenja vremena s prijateljima u njenim mislima poteže pitanje koliko ste odgovorni i zreli. To znači da se dvoumi oko vaših odluka. U tom slučaju pozovite je da ide s vama u društvo vaših prijatelja. Možda ona želi da provede neko vreme s vama i vašim prijateljima kako ne bi bila vaša nevidljiva devojka i kako bi joj vi potvrdili da ste s njom i da vam nije problem da je dovedete pred prijatelje. Kada vidi da su vaši
prijatelji normalni momci i da imaju standardne muške priče više joj njihovo društvo neće biti zanimljivo i vi ćete moći i dalje da sami odlazite u njihovo društvo.

SVAĐE OKO NOVCA

Kada partnerka zakoluta očima kada vi kupite nešto što ona ne smatra potrebnim, aludira na rasipnost sa vaše strane. To poteže pitanje oko kontrole i sigurnosti. Kako bi to u potpunosti izbegli napravite neki plan oko novca, oko čega treba da postignete neki zajednički dogovor. Žene rado pristaju na to da vi kupite nešto za sebe, pri tome je i ona sigurna da će i ona dobiti kada bude nešto želela.

INTIMNE SVAĐE

Na libido žene mogu da utiču mnoge stvari, među njima je i kontracepcija, zato morate da razumete da im nije uvek do seksa. U takvim situacijama treba im vaša blizina i romantika. Umesto da se svađate pre je upitajte šta bi ona želela. Neka istraživanja pokazuju da zagrljaji i maženje na žene deluju kao afrodizijak. U romantičnim trenucima radije nemojte da pričati o seksu jer to može dovesti do svađe, bolje se prilagodite njenim željama. Dajte joj ono što joj treba u tim trenucima a ona vam to
sigurno neće zaboraviti.

JOŠ NEKOLIKO KORISNIH SAVETA

Kada partnerka izrazi svoju pritužbu, nemojte da je zaskočite s pitanjima zašto, jer će to u njoj probuditi odbrambeni mehanizam. Pre izaberite pitanja koja se odnose direktno na rešavanje problema. Ne prepisujte to pms-u ili umoru, što je najlakši razlog za vas, ali kod nje su to ponekad ozbiljni problemi. Kada govori ne prekidajte je. Ukoliko ne želite svađu poslušajte je do kraja i potom izrazite svoje mišljenje, a potom je zagrlite ili pomazite kako bi joj dali do znanja da vam je stvarno stalo i da je razumete, piše Intimate Medicine.







Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
254
More, kod mene u kući je uvek moja poslednja: 'Da draga'!
Iliti, neki dan sam lupio šakom o sto i rekao:'Dosta je više bilo, NEĆU više da perem suđe (hladnom vodom)'
 
Natrag
Top