Kako da znam dali sve imam?

Član
Učlanjen(a)
11.12.2011
Poruka
216
Dali postoji neki program koji ce mi istitati dali mi nest fali od visual cc, net framework i slicnih zezancija?
Za sada imam ovo: c++, silverlingt, nt framework 4.5 i to je to.
Dali mi treba jos nesto od slicnih stvari?
Takodjer, instalirao sam nekoliko windowsa, i svaki mi se sporije pali, dali neko zna u cemu je problem? HDD mi krci i kad pokrenem chrome a svi testovi pokazuju da je ok..
Takodjer, dali mi neko moze reci kako da na najbolji nacin updatujem bios?
Maticna mi je ova i trenutna verzija mi je 1.5, a ja bi htio da je stavim na najnoviju, 1.A
Kod:
http://us.msi.com/support/mb/P55MGD45.html#down-bios
Skinuo sam msi live update ali nista mi ne pokazuje da treba da se upduje bios..

Poslednja izmena od urednika:
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
U principu tebi nista od toga ne treba po default-u, ali ako neka igrica ili program zahteva obicno te obavesti tokom instalaicje, i uglavnom ponudi da instaliras iste.
BIOS je jeda od onih stvari koje se ne diraju ako rade ok. Instalacija pogresnog BIOS-a moze unistiti plocu.
Sto se tice paljenja racunara trebalo bi pogasiti procese koji nam nisu potrebni da se startuju sa racunarom sa racunarom ili preko msconfig ili recimo iz ccleaner-a, u tools/startup programs. Takodje u windows features se mogu ukloniti nepotrebne stvari iz operativnog sistema koje ne koristimo, recimo windows media centar, win media player, gadget-i, tablet pc komponente, takodje mogu se pogasiti i nepotrebni servisi, preko services.
U poslednje vreme windows update(ukoliko nema instaliranih poslednjih updateova, zna da napuni ram.
Sto se tice Chrome Browsera, uklonite sve nepotrebne aplikacije(vecina ne koristi nijednu aplikaciju), i instalirajte minimum addonova, obavezno neki addblocker(recimo adblock plus). Takodje podesite da se pluginovi ne pokrecu automatski, vec da ih po potrebi vi ukljucujete. Neki hard diskovi su glasniji od drugih i kada se koriste cuju se vise od drugih, mada uvek mozete testirati ili programom proizvodjaca hard diska, ili recimo sa
HD Tune, hdd sentinel ili slicnim programima, ja licno testiram hard diskove u linuxu...

Član
Učlanjen(a)
11.12.2011
Poruka
216
Hvala, ali prvo se pojavi par sekundi crn ekran pa tek se onda ucitava prozor...
Uskoro cu dodati ssd pa sam eto mislio da ih updatujem za to..

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Kazes da si instalirao nekoliko Windowsa. Ako si radio upgrade preko starih eto razloga za sporo podizanje.

Nekoliko sekundi "lag-a" prilikom paljenja je normalno.

Ako ne znas da ti nesto fali znaci da ti nista ne fali.

Najpouzdaniji nacin update Bios-a do danas je ostao AFUDOS i update sa diskete, cd-a ili USB flash stick-a. Slazem se sa Torgijem da ne bi trebalo da ga menjas ako nisi siguran sta radis i da ti je neophodan. Procitaj changelog BIOS-a na sajtu proizvodjaca i proveri ima li smisla raditi update.

Natrag