Kako da instaliram custom recovery

Član
Učlanjen(a)
11.12.2011
Poruka
213
Zelim da na mom grand 2 ubacim custom 5.1 (g7102), ali nemam na recovery opciju advanced, pa ga nemogu instalirati, kako onda da instaliram CWM ili TWRP?
Pokusao sam sa raznim programima i zamalo zeznuo tel, Odin ne pomaze, samo pise Removed umesto da pise access a nisam ga izvadio. Imate li kakve druge ideje?
 
Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
ovde je sve o tome

Kod:
http://forum.xda-developers.com/galaxy-grand-2
 
Učlanjen(a)
03.01.2016
Poruka
178
CWM ili TWRP moras instalirati preko odina! Znaci trazis fajl koji je upakovan u .tar ne zip! Zip ako skines nece odin da ubaci u telefon. Samo da ti napomenem da ako se ne poklapa valjda kernel, brise ti se sistem! Jos nisam doznao da li je to kao sto ti kazem, ali imao sam prilike da na mojoj s2 kad ubacim softwer i probam da ubacim CWM sistem mi se obrise i ne mogu da startujem tel, nego moram opet da ubacim sistem i da ostanem na fabrickom recovery. Dok na s3, cim instaliram sistem, odma instaliram TWRP i telefon se pali normalno. E sad moram da pitam nekoga malo strucnijeg sto mi se na s2 desava da nestane sistem, a na ovaj ne! Sta mora da se gleda kad skidas recovery, da bi softwer podrzao novi CWM ili TWRP.
 
Član
Učlanjen(a)
20.09.2010
Poruka
15
Da ne otvaram novu temu, pitaću ovde, nisam stručan oko instalacije romova, pa me interesuje da li mogu sa uradjenim nand backup uvjek da vratim stock rom, tj. ako instaliram neki rom koji nije za moj tel. mogu li uvjek da vratim prethodno stanje preko cwm sa restore?
 
Učlanjen(a)
03.01.2016
Poruka
178
Zasto bi instalirao rom ako nije za tvoj telefon? Mozes ga sjebati druze. Jer ako krenes dizanje sistema sa drugim romom i on ti zakuca instalacija i kojim slucajem tvoju obrise, kako mislis da ga upalis? Za backup treba da ti je telefon upaljen. Toliko od mene, koliko sam upucen! Ako ubacujes rom, iskljucivo trazi za tvoj telefon dal custom dal official firmware!

Sa samsung telefonom mozes cak da ga povratis ako kojim slucajem zakuca u instalaciji i nemas svoj sistem vise. Samo tar file i odin i vracas ga. Ali moze da se desi da ti obrise IMEI broj, kao meni sto je uradio jer je bio sjeban konektor i odkacio ga u toku instalacije.
PS. Ako ne znas sta radis, bolje ne diraj. :)

CWM sa restore ti ne bi preporucio, jer kod mene nije htelo na LG kad sam probao. Nesto je bagovalo. Vidi probaj, mozda ce kod tebe da radi.
 
Član
Učlanjen(a)
20.09.2010
Poruka
15
Znači rom mora biti baš za moj tel. Ne bih ni pokušavao dok sve ne proučim, nejasno mi je to bilo oko vraćanja backupa i sta sme da se uradi. Mislio sam da može da se proba neki custom rom, a ako ne uspje da onda mogu da vratim vratim svoj fabrički. Znači ako nešto krene naopako u toku instalacije mogu da ostanem bez mogućnosti da upalim telefon i pristupim opcijama za recovery? Ja sam uradio nand backup i backup preko MtkDroid tools.
 
Učlanjen(a)
03.01.2016
Poruka
178
Tako je rom mora biti za tvoj telefon...da li je cyanogenmod, SensatioRom, nebitno bitno da je za tvoj model, isto tako i CWM ili TWRP sta instaliras isto mora biti za tvoj! Kingo root je univerzalan za sve telefone ako hoces da rutujes, ali ovo ostalo ne! Ne znam sta da ti kazem za back up, iskreno ja to nikada ne radim, ne vidim neku svrhu. Sve sto mi treba imam na mem.kartici a aplikacije ko aplikacije moras da instaliras. Nisam ni proucavao nesto backup, tako da ti za to ne mogu reci nista konkretno! Pazi samo sta radis, ne znam koji je telefon u pitanju, ali nije kao kompjuter. Komplikovano jeste i moras mnogo gledati, citati ako znas engleski dobro, bice ti lakse. Na nekim sajtovima gde budes citao ce te zbunjivati, jer pricaju nepovezano i onda ne znas sta trebas da radis.
 
Član
Učlanjen(a)
20.09.2010
Poruka
15
Telefon je prestigio pap 5501, nema nešto preterano informacija o romovima za njega. Uglavnom još sam u fazi proučavanja svega toga oko custom romova i kako i u kojoj mjeri je moguće vratiti fabrički rom. Hvala na pomoći
 
Natrag
Top