Šta je novo?

Kako da i u jeftinoj odeći izgledaš moćno

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
36.896
Kako da i u jeftinoj odeći izgledaš moćno

Autor: Mondo.rs


Dobar ukus se ne može kupiti novcem, a orman pun markiranih stvari nije garancija da ćete izgledati skupo. Evo nekoliko saveta da čak i u jeftinoj odeći obarate s nogu.Markirana odeća po pravilu je skupa i trebalo bi da se od jeftinije razlikuje kvalitetom materijala, tačnosti šavova i, naravno, etiketi. Ipak, kada bacimo pogled na pojedine brendirane modele, ostanemo u čudu čime su to oni zaslužili toliku cenu.

Međutim, čak iako ste odeveni u markiranu garderobu od glave do pete, to ne znači da izgledate šik.

Stil nije stvar novca i dobar ukus se ne može kupiti. Zato ćemo vam pokazati nekoliko trikova kako da mudrim kombinovanjem, čak i u garderobi koja nije plaćena gomilom novca izgledate sjajno.

Za početak je najvažnije da obratite pažnju na materijal odevnih komada koje birate. Bez obzira na stil koji želite da izgradite, nemojte uzalud bacati novac (čak iako nije u pitanju velika svota) na veštačke materijale u kojima će vam biti neprijatno i u kojima ćete se preznojavati. Pamuk, svila, lan su uvek odličan izbor, a "mogu da prođu" i materijali koji ne sadrže više od 20 odsto sintetike.

Takođe, postoje komadi na koje se ne isplati trošiti velike svote novca. Kupujte jeftine majice, helanke, suknje. Kada je džins u pitanju, čak i farmerke koje vam savršeno stoje možete naći na rasprodaji.

Ono na čemu ne bi trebalo štedeti novac su klasični komadi koji mogu "uz sve". Tako, na primer, za belu košulju izdvojite malo veću sumu, jer nema ništa gore od loše skrojene košulje. Sa druge strane, ukoliko je u pitanju neka kvalitetnija, izgledaćete elegantno, čak i ako je nosite uz najobičnije farmerke.

Dobar sako takođe može da "izvuče" čitavu stvar. Čak i obična pamučna majica sa nekim printom može delovati šik ukoliko je kombinujete sa kvalitetnim sakoom i upadljivom ogrlicom.

Cipele su bitne, ali ni one nužno ne moraju da budu skupe. Bitno je da imate jedan par koji vam može poslužiti u različitim prilikama.

Iako je obično svima na kraj pameti, svilena ešarpa oko vrata skoro svakoj kombinaciji može dati glamurozni pečat. Ukoliko je živopisnih boja, kombinujte je sa klasičnom belom košuljom ili majicom i farmerkama ili crnom suknjom.

Kombinacija crne i bele generalno daje utisak luksuza i elegancije jer je svedena i deluje stilski besprekorno, a raskošan izgled se lako postiže upadljivim komadima nakita.

Izbegavajte ekstreme, ne kombinujte baš sve boje istovremeno, jer ćete izgledati smešno i nemojte preterivati sa slojevima odeće. Kada niste sigurne, imajte na umu: "više je manje".
 
Top