Kako bivši svedoci vide svet Jehovinog naroda

Član
Učlanjen(a)
28.08.2010
Poruka
24
Pratim već duže vremena nekoliko tema i odlučila sam da postavim jednu novu ali itekako važnu temu vezanu za Jehovine svedoke.
Već sam pisala na temi Jehovini svedoci i nadala sam se da se nekoliko devojaka koje su još uvek JS priključe diskusiji ali ...
Kao prvo želela bih da pozdravim sve koji čitaju i pišu na temama vezanim za JS.
Imam jednu lošu vest za vas,sve što napišete kao i da niste jer Jehovini svedoci koji s vama diskutuju uopšte ne veruju šta god da napišete.
Tu se cela poenta završava o smislu raspravljanja sa JS.
Kada pročita vaš post on grozničavo traži odgovore u literaturi Jehovinih svedoka a ne u Bibliji.

Postoji jedinstveni recept potiskivanja savesti kod Jehovinih svedoka .Jednom kada je neko postao JS sve radi po šablonu koji je brižljivo pripremljen.Zato znajte da do savesti ovih svedoka na forumu nikada nećete dopreti.
Jedino što možete da učinite je da vaše znanje o JS prenosite dalje u nadi da kada zakucaju na nečija vrata neće moći lako da ga obmanu.Kad kažem obmanu,žalosno je ali je tako da su i sami obmanuti i da sve što čine ,čine misleći da su u pravu i da rade dobro.

Imam puno simpatičnih anegdota i verujem da će poneko iz toga izvući pouku.
Za one koje interesuje,organizaciju Jehovinih svedoka smo moj muž i ja svojevoljno napustili a nismo izbačeni.To je kao što ćete u sledećim postovima videti jako važno.

Kada sam napisala onih nekoliko postova ,optužena sam od nekoliko učesnika foruma za manipulaciju.Naravno da je bila manipulacija u pitanju ali sa namerom da kroz tih nekoliko postova pokažem kako se stvarno ophode Jehovini svedoci prema bivšim članovima.

Rado sude o drugima priklanjajući se onome šta se u skupštini priča.Šta je stvarno istina njih ne interesuje jer su oni "u istini".Tako da ja mogu nekom JS danima da tupim ali mi ni jednu reč neće poverovati.U postu http://serbianforum.org/religija/67090-jehovini-svedoci-66.html#post641782
je jedan svedok napisao
Biblija kaze da se sa takvim ne razgovara.
Sta naprimer, ti imas vise, sa nekim ko ti je bio drugar,zajedno ste delili dobro i zlo,a sutra pocne da te opanjkava,i da pljuje po tebi???
Pa neka se druzi sa onima koji su mu bolji,sta ima vise da trazi kod tebe?
Cista logika,biblijski podkrepljena.
"Logika Biblijski potkrepljena" je jedan od onih recepata za ugušivanje savesti.Na takav način je sve rešeno i ok.Ali sa hrišćanstvom i Biblijom nema veze.To je prosta zloupotreba Biblije.
Na takav način se organizacija štiti od opasnosti da članovi koji su pod kontrolom počnu da misle svojim glavom i naravno napuste organizaciju.
Za početak mislim da je dosta.
Ako neki Jehovin svedok bude čitao ovo neka razmisli ko ima prava da sudi o drugom.
Neka pročitaju Luka 18 o cariniku i fariseju i neka sebe postave u obe uloge i razmisle.
 
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Želim ti dobrodošlicu i sve najbolje.
Nadam se da će tvoje svedočenje pomoći ovim ljudima.
Jedva čekam da pročitam tvoja iskustva.O odnosu jehovaca sa bivšim članovima sam sa Maleckim puno o tome pisao.
On je tvrdio jedno a Ris je tvrdio drugo.
Očigledno da nešto ne štima .
Uopšte primetio sam da je Istina kod JS veoma promenjiv pojam.
Jako mi je drago da se neko pojavio i da nam ispriča iz vlastitog iskustva kako se stvarno u realnom životu ponašaju JS.
 
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Fridolin_Leiber_Holy_Trinity_s.jpg



Dragi moji i ja vama želim sve najbolje i narvno mnogo sereće u vašem pokušaju da preobraćate Jehovine Svedoke! evo za početak vama prilika da im propovedate evanđelje tog vašeg ELOHIMA množine što prestavlja jedninu kao Hristosa a naravno i da im obijasnite zabludu kako JEHOVA nije jedan JEHOVA! niti JEHOVA jeste jedini JEHOVA. Obijasnite im da su u zabludi što veruju kuli stražari da je JEHOVA jedini istiniti Bog i Otac, KAŽITE im da je to zabluda jer JEHOVA kao na vašoj slici nije jedan niti jeste jedini. KAŽITE im da ELOHIMI množine jestu Sveta Trojca kao na slici(a to znači da jedan je ELOHIM množine što prestavlja jedninu ali sa TRI (3) lica kako se na slici vidi.
Obijasnite zabludu kule stražara da lice Svetoga Duha ELOHIM množine što prestavlja jedninu jeste ženskog roda i sve redom šta je Hrišćanstvo.

PAGAN INFLUENCE UPON THE TRINITY
Obijasnite im da je karikatura i paganstvo ako je JEHOVA jedan Bog!

HISTORICAL DEVELOPMENT OF TRINITY
Obijasnite im i kako pravi Hristov sledbenik treba da veruje u SVETO TROJSTVO jer tako to su radili i vaši praoci od Tertuliana pa na ovamo.


Conclusion [/B][/COLOR]Biblija jeste grčka mitologija a ne REČ JEHOVINA a pravo HRIŠĆANSTVO nastaje (185 AD - 254 AD).Constantine instituted a mandatory belief in the trinity and the Nicene Creed had taken hold. All who did not believe in the trinity doctrine were persecuted and killed.[/B][/COLOR] Every available instrument of torture was used on the “nonbeliever.” The Nicene Creed has since been amended, but it is still read today in many of the Protestant and Catholic churches. Those churches that associate themselves with the World Council of Churches now require belief in the trinity doctrine.
What is interesting is that we find that all Pagan religions from the time of Babylon adopted in one form or another, a Trinity doctrine or a triad of gods. In Babylon it was Nimrod, Semiramas, and Tammuz. In Egypt it was Osiris, Isis, and Horus. Within Israel paganism it was Kether, Hokhmah, and Binah. In Plato's philosophy it was the Unknown Father, Nous/Logos, and the world soul. The Greek triad was composed of Zeus, Athena and Apollo. These three were said by the pagans to 'agree in one.'
Now you know where the real teaching of the “trinity” started. Not from the Holy Scriptures but pagan worship[/B]. If you are honest with yourself, there has always been something mysterious and confusing about trying to fully understand the trinity. When trying to explain the trinity to a non-believer, you struggle to find the words to this complicated three in one God.boldovano da se bolje vidi.



Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Dragai moji samo imajte na umu da ima i pismenih JEHOVINH Svedoka koji znaju i čitati i pisati, pogotovo imaju i PC i zato sa njima nije lako. Zapamtite da kada LAŽETE bar pola te iste LAŽI i vi poverovali da ne bude baš naočigled kako se dragi poelbuster našao LAŽOV uhvaćen u zamku.
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Dragai moji samo imajte na umu da ima i pismenih JEHOVINH Svedoka koji znaju i čitati i pisati, pogotovo imaju i PC i zato sa njima nije lako. Zapamtite da kada LAŽETE bar pola te iste LAŽI i vi poverovali da ne bude baš naočigled kako se dragi poelbuster našao LAŽOV uhvaćen u zamku.

Hvala ti na postu kojim opet puno dokazuješ.
Kao prvo tema se odnosi na bivše Jehovine svedoke,a ovo što si ti postavio veze nema s temom.
Imam utisak da pokušavaš da masom nepreglednih stvari koje nemaju veze sa temom odvučeš pažnju,a samim tim sprečiš ljude da pročitaju šta imaju bivši Jehovini svedoci da kažu.
Kao drugo upravo u ovom dodatku o pismenosti si dokazao koliko si pismen.Vidim da nisi u stanju da složiš ni nekoliko rečenica da imaju smislen početak i kraj.
O tome da li sam ja lažov ili Jehovini svedoci neka presude oni koji prate naše postove :)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
AApocketz, poelbuster je u pravu što se tiče tvog prthodnog posta na ovoj temi. On nema veze sa temom. Neću ga brisati kao spam, da opet ne kažeš kako te mrzim, ali upozoravam da ću naredni spam brisati.
 
Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Lepo je videti pravog,istinskog vernika kako je naučio štivo napamet,pa ne mora da misli svojom glavom.
Na svako pitanje imate spreman citat i to je to.
Odlična trenaža.

Mala budnice,drago mi je što si uspela da se izvučeš.
 
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za Mala budnica

Potpuno se slazem stobom, i mene, i moju zenu su uhvatili u njihovu mrezu, ali smo uspeli na vreme da se iscupamo.

Ima i dobrih ljudi medju njima, samo mi je zao sto od onog trenutka kad odes od njih, prestaje svaki kontakt snjima, sem onih koji sumnjaju da njihova nauka, nije takva kako oni hoce da bude.



Hocu da podrzim tebe i posebno polebustera, covek stvarno ima petlju tj znanje.Otiso sam ja malo ranije od njih pre nego sam upoznao poelbustera, on je meni mnogo pomogao da potvrdim moje sumnje, sto se tice JS, zato sam mu vecno zahvalan.

Ja nisam kao on, ali se nadam da cu doprineti tvojoj temi o onome sto znam o JS-ma.

Oni su jedna ogromna masonska sekta, koja ima zadatak da unisti veru u hrista boga nasega, i sv.trojstvo, zato se i ponasaju tako prema ljudima koji nisu JS-ci.

Ime jehova je izmisljeno ime, dobavljanjem suglasnika, da bi se izmenilo znacenje samog imena, ime boga u st.zavetu je(JHVH)sto znaci (ja jesam)a jehova ima drugo znacenje koje podrzava samo njihovu doktrinu.

Oni su antihriscanskog nastrojenja, uniziti hristovo bozanstvo po svaku cenu, a kome je to ugodno naravno djavolu.

A maskiraju se pod jehovinom organizacijom da bi lakse manipulirali sljudima da ih pripreme za novi svetski poredak i sama njihova biblija potvrdjuje to nezove se ona slucajno "novi svet"

Sto se tice savesti, oni je tacno nemaju koliko dokaza smo im dali oni ih prosto i besavesno ignorisu, a traze da mi odgovaramo samo na njihove dokaze koji nista ne vrede, Na prvi pogled covek pomisli da oni znaju bibliju na pamet, dok posle ispada da oni nemaju veze sa biblijom,mozes celu bibliju da im stavis u oci oni nista nevide,vide samo sto im je kula ctrazare zaprogramirala prilikom ispiranja mozga. Oni polako prelaze u fanatizam i okultizam, no sami JS to nevide, bog ovog sveta im je zatvorio oci.

Znas AApocketz vec si dosadan sa tom mnozinom i slikom trojstva imas li ti neke druge dokaze osim ta dva koji nista ne dokazuju i nesto te nema na temama,"sv.trojstvo,jehovini svedoci,naj.prev.biblija n.svet.Da das protiv dokaze na dokaze stavljene nami.

Ili ces da cekas najnoviji prevod biblije "novi svet"jer sovom starom ste pukli, u kojoj smo uocili prevaru.

Znas ti da smo mi u pravu vrlo dobro, nego si gord tj ponosan, i napadas nas da smo lazovi,ako je i neko lazov to je vasa kula strazara i oni koji je podrzavaju.Evo koga treba da slavis pise tu jasno kao dan.

(2 korincanima 4:2-6)

2 Nego se odrekosmo tajnog srama da ne živimo u lukavstvu, niti da izvrćemo reč Božiju, nego javljanjem istine da se pokažemo svakoj savesti čovečijoj pred Bogom.
Mt. 4:6, 1 Sol. 2:3, 1 Sol. 2:5, 1 Sol. 2:10

3 Ako li je pak pokriveno jevanđelje naše u onima je pokriveno koji ginu,
Isa. 6:9, Lk. 8:12

4 U kojima bog sveta ovog oslepi razume nevernika, da im ne zasvetli videlo jevanđelja slave Hristove, koji je obličje Boga, koji se ne vidi.
Isa. 6:10, Zah. 13:7, Mt. 13:4, Jn. 1:18, Jn. 12:31, Ef. 6:12, Filip. 2:6

5 Jer sebe ne propovedamo nego Hrista Isusa Gospoda, a sebe same vaše sluge Isusa Gospoda radi.
1 Kor. 9:19

6 Jer Bog koji reče da iz tame zasvetli videlo, zasvetli u srcima našim na svetlost poznanja slave Božije u licu Isusa Hrista.
1 Moj. 1:3, Ps. 27:1, Isa. 2:5, Ef. 5:8, Ef. 5:14, 2 Pet. 1:19

(jovan 1:4,5)
4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.

5 I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.
Jn. 3:19

TI mi oprosti brate moj, ali ti si stvarno slep, ako nerazumes ove stihove, to su faktovi, dokazi suprotno ako mozes.

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Objasni kako to jehova, i sveti duh, zar nije duh organizacije.

Ili se vi krstite, u ime jehove, i sina, i duha organizacije =trojstvo tolko malko izvrnuto.

Dragi moj AApocketz, to pise u bibliji, a ne u crkvi, prelistaj bibliju i videces sam, ako nisi slep.

ovde se se vidi da je isus drugo lice u stihu pise "lice" isusa.
6 Jer Bog koji reče da iz tame zasvetli videlo, zasvetli u srcima našim na svetlost poznanja slave Božije u licu Isusa Hrista.

Dodato posle 1 29 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

8 Ne poučavaj podsmjevača: on bi mogao zamrziti na te. Karaj mudroga, on će te ljubiti.

9 Poučavaj mudroga, i bit će još mudriji! Poučavaj pobožnika: on dobije još na razboritosti.

10 Početak je sve mudrosti strah Gospodnji; poznavati Presvetoga jest razboritost.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za malu budnicu
Verovatno si sad presrecna od kako si istupila sa muzem iz JS.
Jel on istupio po tvom nagovoru ,kao i Adam po Evinom?
Sta vam se to tako neprijatno kod njih desilo,i da li si sada presrecna.
Bilo bi lepo cuti tvoju pricicu,evo naculjio sam uho,slusam,ali
molim te da mi ga ne odgrizes?,jel neces?

Sta ti se to ne svidja kod JS?
Jel sto su srdacni i miroljubivi?
Mozda sto se ne drogiraju,ne puse ili pak zato sto se ne kurvaju?
Mozda zato sto nisu hteli da im nametnes svoje misljenje o Bogu kao trojednom,krstu ili slicno???
Kako si se ti uopste krstila i zasto?
Sta si ocekivala i kako si muza uvukla u tu opasnu sektu???
Da nije neko pokusao da siluje tebe ili tvog muza?,pisi nemoj da se stidis,
slusam
 
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Mala budnice ne obracaj paznju na njegove uvrede, oni su takvi k bivsim JS,
oni su cak spremni da ti i brak rasture, samo da jedan od vas ostane u njihovoj organizaciji.

PItanje za RISKA

A kako sise ti to sveto krstio kad stalno govoris o krstenju,da nije mozda u ime oca, i sina, i svetog duha, kako kaza gospod.
Sto cisto sumnjam, ili si se mozda krstio u ime jehove,i isina, i u ime duha organizacije.
Sto uopste neodgovara biblijskom krstenju.

Svaki hriscanin se krsti, u ime hrista, i odrice se djavola.

Kako bi to nebilo vi se krstite takodje u tri imena kao i mi.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Ma pravilno gerakules i ostali kazu o JS-ma to je kult jahve jos do avraama je postojao.
 
Natrag
Top