Скинуо сам Авиру. Није да ми све смета, али...
Код XP одмах имаш оно EN на таск бару, кликнеш десним мишем, отвори ти се палета језика. Додај, Готово.
Овд еје није било, а када сам ишао на регионални сетинг, о јаду се забавио. Добио ову глупост
Онда, рекох, код Search не можеш да му помогнеш, да му кажеш који тип фајла је, запремина, време креирања...
Не можеш чак ни да укуцаш део текста ако је рецимо Ворд у питању. Заборавио си наслов неког текста, а знаш неколико речи. Раније укуцаш њих и он пронађе. Сада неће да може.
Compare Files у Ворду: не можеш као раније да их отвориш оба па скролираш истовремено,да упоредиш разлику. Имао сам фајл од 200 страна куцан на Ворду 2003. Снимим га седмицом, појаве се две стране вишка. Снимим га под тим меном и додам "Ворд 7" па да упоредим. нема шансе за скролирање, него ми опција Compare Files каже а нема никаквих разлика између та два фајла. Како нема? Можда нема разлика у тексту, али има негде је прешло нешто на наредну страну, откуд иначе 2 странице више?
Онда, опција ALT TAB којом листаш више отворених докумената, овде с...на скроз. Наиме, рецимо куцам нешто на основу неког Ворд фајла. И хоћу да ми та два наизменично буду на екрану са ALT TAB.
Али авај! Он ми подиже Интернет, Скајп, све програме које имам на Quick Start bar. И све морам да их листам, уместо само та два активна.
*
Оде на standby и после када померим миша. изађу ми опције
Трандафилко закључан
промени корисника,
одустани.
када осудтанем, преко целог екрана изађе бела површина и тај TRUE KEY врти неки круг...
*
А тек Ексел! Укинуте су све пречице са CTRL. Ако имам неку рачунску раду у једној ћелији, па да наставим, уместо да јурим мали црни крстић и скролирам, у Икс Пе само осенчим и идем на CTRL D и он све попуни.
У Екселу 2003 сам 90% ствари радио пречицама, Цтрл остатак са Таб. Сада не могу ништа.
И у Ворду укинуте пречице са Алт и подвученим словом.
Раније, скидам текст са интернета, копирам идем на Ворд и да не бих копирао све шаре, банере Гиф-ове и чуда, кликнем ALT E S - то је била пречица за
paste unformated tekst сада морам мишем да кликћем.