Hajde da pokušam da kažem nešto na ovu temu.
Prvo da odgovorim na pitanje. Recimo da je to bilo kada sam imala oko 15 godina, kada sam shvatila da isključivo od mene zavisi kakva će mi biti psiha, karakter i budućnost. Rešila sam da sve što mi se nije dopadalo kod drugih ljudi a prepoznam u sebi, pokušam da eliminišem.
Drugo, ne bih da odgovaram na tvoju nedoumicu, naćićeš odgovor već i sama, već čisto da prokomentarišem.
Ne znam koliko imaš godina a to je važno za razumevanje tvoje priče, bar što se mene tiče.
Prva varijanta je da si bezosećajna, što je malo verovatno prema ovome što si napisala. Druga varijanta je upravo suprotno. Pretpostavljam da si preosetljiva osoba i veliki emotivac. Nedostatk tuge, ili kratkotrajna tuga malog intenziteta može značiti i da se ti podsvesno braniš od bola i patnje koje gubitak voljene osobe izaziva. Razumski prihvataš, da, ali nešto u tebi negira događaje. Pretpostavljam i da veoma retko razmišljaš o tim osobama a i kad pomisliš brzo "pobegneš" od njih.
Ukoliko si mlada osoba, stići će te to vremenom, vratiće ti se kao bumerang i to veoma silno, odbolovaćeš debelo te gubitke. I trajaće... Dokle? Sve dok te osobe u tvom srcu ne zauzmu mesto koje im pripada. Pamtićeš samo lepe stvari koje si sa njima doživala.
Evo, to je ukratko, mada ima tu još dosta toga da se kaže, ali trenutno nisam u mogućnosti da dugo pišem