Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Kad stranci odu, BiH se raspada

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Raspudić:
Kad stranci odu, BiH se raspadaIzvor:
Neazavisne.com
BIJELjINA - Velikobošnjački hegemonizam najodgovorniji je za tešku političku krizu u BiH koja će se, odmah po odlasku međunarodne zajednice, definitivno raspasti, ocijenio je profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Nino Raspudić.On ističe da su bošnjačke političke elite potpisivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma shvatile isključivo kao znak da je završeno "prvo poluvrijeme" ratnih sukoba, zbog čega je logično sklapanje političkog savezništva između Srba i Hrvata u BiH."U situaciji kad u zemlji imate na sceni agresivni bošnjački unitarizam i hegemonizam, za Hrvate je bilo logično tražiti saveznike tamo gdje ih mogu naći. Savezništvo najjačih partija iz Republike Srpske i dva HDZ-a je sasvim prirodno i logično", rekao je Raspudić za "Pres RS" .
On smatra da je kriza - jedino na šta BiH uvijek može da računa.
Prema njegovim riječima, BiH se kao država održava samo zahvaljujući pritiscima međunarodne zajednice. "Kada bi se međunarodna zajednica povukla, BiH bi se sigurni raspala", smatra Raspudić.
On kaže da je međunarodna zajednica najveći krivac što bošnjački narod gaji iluzorna nadanja da je unitarno uređenje BiH jedino moguće.
Komentarišući odluku Tužilaštva BiH da obustavi istragu protiv glavnoosumnjičenih u slučaju "Dobrovoljačka", Raspudić je rekao da se ovom odlukom ponovo otvorilo pitanje elementarnog povjerenja u rad pravosudnih institucija. "Mislim da to pitanje treba razjasniti do kraja i konačno reći da li se rad Suda i Tužilaštva priznaje na cijeloj teritoriji BiH", rekao je Raspudić
.
 
Top