Šta je novo?

Kad predsednici šapuću

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Kad predsednici šapućuIzvor:
rts.rsBarak Obama obećao Dmitriju Medvedevu "fleksibilniji" pristup ključnim pitanjim posle izbora, ali Rusija mora da mu da otvori "prostor". "Preneću Vladimiru", rekao ruski predsednik.

Posle 90 minuta razgovora predsednika SAD i Rusije, Baraka Obame i Dmitrija Medvedeva, kamera je "uhvatila" i privatni deo dijaloga koji se odnosio na rešavanje ključnih pitanja u odnosima dve države, uključujući i kontroverzni protivraketni štit.
obama-medvedev_1434655c.jpgObama: "Što se tiče tih pitanja, ali posebno raketnog štita, to, to može da se raši ali je važno da mi on otvori prostor".

Medvedev: "Da, razumem. Razumem vašu poruku o prostoru. Treba vam mesta..."

Obama: "Ovo su moji poslednji izbori. Posle izbora imaću mogućnost da budem fleksibilniji."

Medvedev: "Razumem. Preneću vašu poruku Vladimiru."

Zamoljen da prokomentariše sadržaj razgovora, zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Ben Rouds je rekao da "postoji prostor za sporazum Rusije i Amerike", ali da se o toj temi u obe države dosta raspravlja.

Drugi zvaničnik adminstracije u Vašingtonu je objasnio da su u "Rusiji tek održani izbori, da Ameriku čekaju izbori za predsednika i Kongres, što znači da nije verovatno da će tokom ove godine biti rešena neverovatno komplikovana pitanja".

Obama i Medvedev sreli su se na marginama samita o nuklearnoj bezbednosti
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/Свет/1070366/Обама+упозорава+Пјонгјанг.html koji se održava u Seulu.
 
Top