Књига о мачкама

Član
Učlanjen(a)
08.11.2010
Poruka
5
Молио бих администратора да ми одговори да ли на овом форуму постоји могућност upload-a фајла. Поседујем књигу о мачкама у којој се налази, могу слободно да тврдим, све што један мачкар треба да зна. Књига је, наравно, у pdf формату, има 215 страна формата А4 (ко не зна, то је стандардни формат за документа), без фотографија, само текстови пуни информација о мачкама: њиховом понашању, нези, исхрани, борби против екто и ендо паразита, болестима и лековима који се користе за мачке... Шта значе сигнали (положај тела, репа и т.д.) које мачка шаље? Шта мачка сме а шта не сме да једе? Које биљке, као и материје које се налазе свуда око нас, су токсичне за мачке? Трудноћа и порођај, нега и развитак мачића, посебно нега мачића сирочади... само су неке од тема обрађених у књизи, у преко 180 текстова.

Књига је настала из потребе једног мачкара, очајног због незнања, свог али и ветеринара на које је био упућен, да упозна вољена бића и пружи им примерену негу. Године претраге интернета су преточене у књигу, са циљем да помогне мачкарима који не знају језик (енглески, да се не лажемо, све ово што се код нас пише је наива у поређењу са већином америчких мачкарских сајтова) да што успешније служе фантастичним створењима званим мачке.

Можда ће неки од потенцијалних читалаца књиге као проблем да виде то што је књига писана ћирилицом. Превођење на латиницу је релативно једноставно али ме не занима, јер јадни су то Срби који имају проблем са ћирилицом (најсавршенијим писмом на свету).
 
LEGEND
Učlanjen(a)
05.05.2009
Poruka
4.736
Na forumu su samo linkovi koji vode do različitih hostera, prema tome sve što hoćete, možete uploadovati na neki od njih npr. fileserve, rapidshare, megaupload... i ovde postaviti linkove,
 
Natrag
Top