Žoze Murinjo: Moj posao ovde je završen, idem u Real!
Žoze Murinjo: Moj posao ovde je završen, idem u Real!
Blic online | 23. 05. 2010. - 00:07h |
Neverovatni Žoze Murinjo se definitivno pozdravio sa navijačima Intera posle velike pobede u Ligi šampiona. Portugalac je posle meča potvrdio da će sledeće sezone voditi Real Madrid.
"Moj posao ovde je završen. Napisao sam istoriju sa ovom ekipom i sada ću naći motivaciju u drugom velikom klubu. Igranje protiv Barselone u Španiji? To će biti veliki izazov", rekao je Murinjo, koji je u svom stilu dodao i da je "Real bio jedini koji ga je želeo".
"Specijalni" je neuobičajeno za sebe posle dvomeča sa Kataloncima bio euforičan i tada je rekao da ima posebnu vezu sa Interom, u kome je nameravao da ostane. Ipak, tokom finala u Madridu je bio smiren i očigledno rešen da napusti Italiju.
"Bio sam veoma srećan u Interu, ali ne i u svetu italijanskog fudbala. Ne volim komentare raznih predsednika, trenera i medija. Ipak, uvek ću voleti Inter. Zahvalan sam italijanskom fudbalu, jer me je on načinio boljim trenerom", rekao je Murinjo.
Portugalac je poručio da će se malo odmoriti.
"Sada je vreme za par dana odmora i razmišljanja o novom izazovu u novoj zemlji. Dao sam sve ovoj ekipi i smatram da smem da sam donesem odluku o svojoj budućnosti. Hoću da budem prvi trener koji je osvojio Ligu šampiona sa tri različita kluba", rekao je Murinjo.
On je dodao da još nije ništa potpisao, ali je na pitanje da li ide u Real vrlo jasno odgovorio: "Da!"
Izvor: Blic