Još jedna splitska priča 23-godišnji Kerumov nećak gradi sedam nebodera

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Još jedna splitska priča 23-godišnji Kerumov nećak gradi sedam nebodera

Danas.hr 12.01.2011.

0091007.48.jpg

Mlađahni Igor Sapunar, netjak splitskog gradonačelnika, u Splitu će investirati u projekt Kila vrijedan 75 milijuna eura. Poduzetni sin Kerumove seke Mare dobio je posao gradnje POS-ovih stanova. 'Sve je po zakonu', kazao je njegov ujo.

Igor Sapunar, sin predsjednika Županijske skupštine splitsko-dalmatinske i Kerumove sestre Mare, investitor je projekta Kila vrijednog 75 milijuna eura. Riječ je o gradnji stanova namijenjenim obiteljima s POS-ove liste, no i ostalim splitskim podstanarima. Metar kvadratni koštat će 1.000 eura, a projekt će, prema pisanju Dnevnik.hr-a, sadržavati sedam nebodera.

Cijela priča o 23-godišnjem poduzetniku, s diplomom na ekonomiji, i vlasniku tvrtke Sapor d.o.o., ne bi možda pobudila pozornost da nije riječ o Kerumovom nećaku, pa se, piše
Večernji list, javila sumnja da on ispod žita posluje s Gradom.

"Nije bitno čiji je kapital ni tko stoji iza njega. Bitno je to što je Igor Sapunar pravno i fizički jedini vlasnik tvrtke. Poslovat će s gradskom tvrtkom Split gradnja, koja je već uredila model kupnje s bankama, i posredovat će s ljudima čija je želja da konačno riješe svoj stambeni problem. Što je u tome sporno?", pita Kerum ističući da je svjestan da će biti prozvan zbog sukoba interesa, ali da ga nije briga.


"Nema nikakvog sukoba. Imam cijeli tim pravnika i odvjetnika, sve su proučili i nema ništa što nije po zakonima i propisima", poručio je splitski gradonačelnik.


No, cijela priča se nije svidjela oporbi u Splitu.


"Split je u shizofrenoj situaciji. Nitko nije
homo duplex i ne mogu se oteti dojmu da se s političkih pozicija promiču interesi koji nisu javni. Gdje prestaje politička, a počinje familijarna dimenzija? Bez obzira na to je li to zakonski pokriveno, ovo neprestano žongliranje privatnim i javnim interesom nije dobro", izjavio je za Večernjak Marin Jurjević, šef splitskog SDP-a.

I njegova kolegica iz HDZ-a
Sanja Bilač ističe nezadovoljstvo. Smatra kako je Kila "isključivo osobni interes Željka Keruma, koji još jednom od građana pravi budale". 
Natrag
Top