Šta je novo?

Joko Ono traži inspiraciju u Indiji

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Joko Ono traži inspiraciju u Indiji
[/h] Izvor: Tanjug

Supruga pokojnog muzičara Džona Lenona, umetnica Joko Ono, koja će posetiti Indiju u januaru ove godine povodom otvaranja svoje izložbe, izjavila je da veruje da iz Bolivuda može dosta toga da se nauči i rekla da će ,,potražiti inspiraciju'' u ovoj zemlji.

14266054324ef9f43d3a9db751027925_orig.jpg
Ono je istakla da je zainteresovana da istraži indijsku kinematografiju.

,,Baš kao što smo mnogo stvari naučili iz holivudskih filmova tokom mnogo godina, mislim da će svet dosta naučiti i iz indijskih filmova o stvarima kao što su istina, pravda i sloboda'', ocenila je Ono.

Izložba ove umetnice pod nazivom ''Naše prelepe ćerke'' biće otvorena 13. januara u galeriji ''Vadera'' i trajaće sve do 10. marta.

,,To je specijalna nova instalacija za Indiju od gospođe Ono. To je omaž indijskim ženama i njihovoj snazi'', rekao je direktor galerije ''Vadera'' za Frans pres.

Na izložbi će se takođe naći i arhiva njene muzike, filmova i radova koje je radila sa Lenonom.

Ono (78) je rekla lokalnim novinama da se nada da će mnogo više obići Indiju nego kada je bila nego prvi put kada je bila sa Lenonom.

,,Poseta u prošlosti je bila više za uživanje u zemlji i kuturi, a ovog puta doći ću po podstrek i inspiraciju'', rekla je ona.

Svi članovi ''Bitlsa'' su posetili Indiju 1968. godine kako bi prisustvovali kursu transcendentalne meditacije koju je vodio mistik Mahariši Maheš Jogi, a nakon toga Lenon i Joko Ono su posetili sami ovu zemlju.

 
Top