Šta je novo?

Joko Ono: Lenon je moje vlasništvo!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Joko Ono: Lenon je moje vlasništvo!Supruga legendarnog Džona Lenona odlučila je da tuži vlasnike jednog paba u Škotskoj jer su posvetili pab liku i delu slavnog pevača Beatles-a.


v211620p0.jpgJoko tvrdi da su na taj način prekršili prava korištenja koja su u njenom vlasništvu i koja su čak registrovana i zaštićena kao autorska.

Majk Kreg, jedan od vlasnika lokala, kaže kako je potrošio na hiljade funti da bi sakupio predmete iz doba Beatlesa-a, i na neke njihove lične stvari koje je morao da nalazi na aukcijama, a za svoj pub koji nosi naziv "Lennon's bar" (Lenonov bar).


Ipak, advokati Joko Ono poslali su mu pismo da ako u roku od 14 dana ne ukloni sve predmete i ne promeni ime paba, zahtevaće od njega novčanu odštetu i pokrenuti sudski postupak za zatvaranje lokala.


"To je apsurdno, ja sam potpuno šokiran i ne vidim razlog za ovakav postupak. Pab se tako zove već pet godina, ali ovih dana ćemo sve izmeniti, nemamo drugog izlaza", izjavio je Kreg.


To nije prvi puta da Joko ulazi u sporove s "običnim smrtnicima" optužujući ih kako samo žele da zarade na njenom pokojnom suprugu. Još 2006. godine tražila je preko 5 miliona funti od producentske kuće "EMI" jer su hteli da naprave reizdanje Lenonovih pesama. Joko je išla dotle da je čak tužila i mladog pevača Lenona Marfija zbog njegovog imena tvrdeći da ne može da nastupa pod imenom Lenon.


(MONDO)
 
Top