Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.996
Jinx

jinx0305thumbnail_c8787.jpg

Malo je koji bend na svijetu svojoj karijeri dodao tako lijep, otvoren i optimističan epitaf kao Jinx.

Prvi album Sextaszy (1995) predstavlja na neki način Jinxe prije Jinxa kakve poznajemo, bez Berka na bubnjevima i Samira na basu, bez Jakše i Pavlice, na engleskom jeziku kojeg se tako dugo i tvrdoglavo nisu željeli odreći. Sextaszy, kao jedan od prvih cjelovitih proizvoda producentskog tandema braće Muratović, posjeduje šarm prve ploče, slatki okus otkrića sa rijetkim pop draguljima poput 'Little Devil', 'Let's Talk About', 'Good Times In Bed'...

Dvije godine kasnije slijedi album Second Hand s i danas aktualnim hitovima poput Smijem se i Brazila.

Album Pompei (1999) sadrži deset novih glazbenih uradaka, koje autorski potpisuje Coco Mosquito, osim pjesme Kashish, za koju glazbu potpisuju članovi grupe Jinx, a tekst Coco Mosquito.
Album Pompei sniman je u studijima Tivoli - Ljubljana i Funhouse - Zagreb tijekom veljače, ožujka i travnja, te miksan u ljubljanskom studiju Tivoli uz pomoć ton majstora Ace Razbornika.
Za prvi single izabrana je pjesma Koliko suza za malo sna, za koju je snimljen i spot.

Sljedeći, a po svemu tada sudeći i posljednji album Avantura počinje (2001), sasvim je slučajno stavila tri točke na blistavi niz albuma koji su uspješno vratili dignitet hrvatskoj pop glazbi; nikakvih zadnjih misli i skrivene ironije nije bilo u trenutku davanja naslova posljednjem studijskom projektu benda.

Nakon Avanture uslijedio je razlaz benda, a mnogi su (vrlo opravdano) smatrali kako su se Jinxi povukli na samom vrhuncu svoje karijere.

No, 2007. bend se ponovno okuplja i za Dallas Records kao izdavača objavljuje novi album Na zapadute su fanovi dobili još jednu priliku uživati u izuzetnim vokalnim izvedbama pjevačiceYaye i njenog osebujnog benda.

Jinxi su skinuli urok s hrvatske pop glazbe devedesetih, a nastavljaju s takvim radom i u (n)ovom desetljeću.

Oni su mala, ali nevjerojatno uspješna tvornica hitova sposobni u jednoj pjesmi, jednom savršenom pop trenutku, ujediniti ukuse kao da ih baš ništa ne dijeli. Usamljeni čuvari mainstreama u zemlji koja ga je davno izgubila, vrlo su brzo postali kategorija za sebe. Od 1997. kada nam je Second hand razvukao osmijeh preko lica, pa sve do ulaska u neke nove, još nepoznate avanture, nije ih se moglo zaobići – dokazivali su reputaciju svakim sljedećim hitom i rasprodanim koncertom.

DISKOGRAFIJA:

- Sextaszy (kaseta u 400 primjeraka, 1995.)
- Second hand (Aquarius Records, 1997.)
- Pompei - ljetna ploča katastrofe (Aquarius Records, 1999.)
- Avantura počinje (Aquarius Records, 2001.)
- Na zapadu (Dallas Records, 2007.)

Izvor: Svaštara

 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.996
Pop bend "Džinks" slavi 20. rođendan u Domu omladine Beograda

Zagrebački pop bend Džinks, regionalno poznat po hitovima "Tamo gdje je sve po mom", "Smijem se", "Da smo se voljeli manje"... dve decenije postojanja proslaviće koncertom 12. decembra u Domu omladine Beograda .

a_zps0eec15d3.jpg

Džinks slave rođendan u beogradskom Domu omladine 12. decembra

Pevačica Jaja, gitarista Koko (Coco) Moskito i ostali Džinks rođendanski koncert u "Amerikani" DOB-a zamislili su "kao svojevrsnu retrospektivu svih 20 godina, od najranijih dana do danas".

- Dakako da će tu biti i svi najveći hitovi, ali sigurno će biti i nekih iznenađenja i pjesama koje neko vrijeme nismo izvodili, a pripremili smo ih upravo za ovu godišnjicu. Dođite u Dom omladine i proslavite zajedno s nama naših prvih 20 godina - kaže Koko.


Izvor: Blic Online
 
Natrag
Top