Jeste li spremni za "Gangnam style"?

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Jeste li spremni: "Gangnam style" danas u centru Beograda






Na Trgu Republike u Beogradu danas u 16 sati će nekoliko stotina ljudi igrati uz svetski hit "Gangnam style" koreanskog izvođača Psy čiji spot je spot na Jutjubu pregledan više od 439 miliona puta.


520163-vodic-fles-01-ras-foto-mitar-mitrovic.JPG



Masovnu koreografiju u Beogradu uz pesmu repera iz Južne Koreje izvešće oko 300 članova plesne grupe "Statisti tim" i Plesni centar "Mladost", a kako su najavili organizatori, toj fleš mob akciji koja se izvodi u zemljama širom sveta, priključiće se i drugi gradjani.

Izvođač Park Dže Sang (Psy) postao je popularan nakon objavljenog spota za pesmu "Gangnam style".

Na sajtu Jutjub postavljeni su mnogobrojni klipovi u kojima deca, ali i odrasli, igraju uz "Gangnam style", a ovaj ples podseća na jahanje nevidljivog konja.

Na ovu pesnu urađene su i razne parodije, a uz popularnu pesmu zaigrao je i Novak Đoković nakon pobede u finalu turnira u Pekingu nad Žo Vilfredom Congom.

Beogradski "Gangnam style" počeće u 16 časova, kako su najavili organizatora iz plesnog centra "Mladost" i "Statisti tima", a u njemu će učestvovati i stariji sugradjani.








Izvor:
24sata.rs
 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Osamdesetogodišnjaci igrali uz Gangnam stajl u centru Beograda





Nekoliko stotina Beograđana igralo je danas na Trgu Republike uz svetski hit “Gangnam stajl” korejskog izvođača Psy, čiji spot je na Jutjubu pregledan više od 439 miliona puta.

280156_gangnam-ples-na-trgu-republike131012ras-foto-milorad-milankovic-11_f.jpg


Ova zanimljiva akcija organizovana je povodom meseca solidarnosti sa starijim osobama, pa su plesni centar “Mladost” i “Statisti tim” odlučili da u fleš mob uključe i osobe od 40 do 80 godina.


- Ovde sam jer volim da igram i želim da pokažem da i mi stari imamo puno energije i možemo sve što mogu i mladi. Pesma je odlična, bitno je samo da se igra i razmrdavaju stare kosti - rekla je Nina Devetak (80), koja je sa puno elana igrala uz planetarni hit i mamila osmehe oduševljenih prolaznika.

280150_gangnam-ples-na-trgu-republike131012ras-foto-milorad-milankovic-4_f.jpg


Beograđani su oduševljeno posmatrali fleš mob koji nije pokvarilo ni loše vreme, a mnogi prolaznici su se spontano pridruživali igri i plesali u ritmu.

280155_gangnam-ples-na-trgu-republike131012ras-foto-milorad-milankovic-10_f.jpg


- Ovo je naša parodija na poznati hit iz Koreje. kiša i tmurno vreme nam nisu pokvarili ni događaj ni raspoloženje, naprotiv. Jako smo zadovoljni kako smo odigrali i pokazali da je i Srbija puna energije - rekao je jedan od organizatora Milenko Vujić.

280153_gangnam-ples-na-trgu-republike131012ras-foto-milorad-milankovic-8_f.jpg


Na sajtu "Jutjub" postavljeni su mnogobrojni klipovi u kojima deca, ali
i odrasli, igraju uz "Gangnam stajl", a na tu temu urađene su i razne parodije.

280152_gangnam-ples-na-trgu-republike131012ras-foto-milorad-milankovic-6_f.jpg


Masovne koreografije uz ovaj hit izvode se na raznim mestima širom sveta kao što su tržni centri, trgovi, ulice, prodavnice, zatvori, koledži, škole i druga mesta, a u toj poznatoj igri oprobao se i najbolji srpski teniser Novak Đoković na turnirima u Pekingu i na Tajvanu.

280149_gangnam-ples-na-trgu-republike131012ras-foto-milorad-milankovic-2_f.jpg


Psy je svoj hit objavio u julu ove godine, a spot je u septembru oborio Ginisov svetski rekord kao "najlajkovaniji" video na "Jutjubu". Na koncertu izvođača Psaj u Seulu "Gangnam stajl" je istovremeno igralo oko 80.000 ljudi.








Izvor:
Blic.rs
 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top