Šta je novo?

Jesenji modni dodaci

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
36.859
Jesenji modni dodaci

Press 27.10.2009 14:29Za sve one koji prate trendove, svileni šalovi, kaiševi, ribarske čizme i zanimljivi ukrasi za kosu obavezni su u sezoni jesen/zimaAtraktivni modni dodaci predstavljaju najednostavniji način da osvežite odeću i date joj lični pečat. Ove jeseni na raspolaganju vam je pregršt modnih dodataka, koji će vam pomoći da budete u trendu bez mnogo ulaganja. Svileni šalovi, kaiševi, ribarske čizme i zanimljivi ukrasi za kosu ove sezone su obavezni.
Svilene marame
"Ralf Loren" je odela od tvida ukrasio svilenim maramama oko vrata, upravo kao i Mark Džejkobs, koji predlaže marame apstraktnih uzoraka. "Marni" predlaže marame vezane oko glave, na način na koji su ih nosile naše bake. Za one koji više vole hipi fazon, dobra preporuka su pletene marame-šalovi, kakve su na revijama pokazali "Misoni" i "Kenzo".

Kaiševi za sve
Moderna odeća ove jeseni naglašava struk, a jedan od glavnih modnih dodataka su kaiševi svih širina. Modna kuća "Kloe" svoje modele dopunila je jednostavnim tankim kaiševima u boji kože i čokolade, koji su vezani na zanimljiv način. Pored kožnih varijanti, nose se i pleteni, svileni pojasevi, ukrašeni kamenčićima i perlicama, kao i oni napravljeni od lanaca isprepletenih kožom i svilom.

Potpetice svih visina
Za ultrašik izgled i ove sezone obavezne su visoke štikle, i to po mogućnosti na čizmama visine do članaka ili čizmama koje dosežu iznad kolena. Upravo takve čizme ultimativni su hit sezone, ali ako su vam ravni đonovi ipak draži, bićete podjednako moderni ako izaberete klasične ravne cipele. Upravo su "muške" cipele sa svojom kreacijama kombinovali Kristofer Kejn i Sonja Rikel.

Ukrasi za kosu
Zečje uši su jedan od glavnih modnih dodataka ove sezone, ali su one ipak rezervisane za ličnosti kao što su Madona i druge zvezde šou-biznisa. Dovoljno je da u kosu stavite svilenu traku ili rajf. Trake za kosu u retro stilu vratile su se na velika vrata, nose se visoko na temenu, u stilu pedesetih, ili na čelu, u stilu dvadesetih. Mašnice, perje ili perlice dodatno će dati pečat vašem izgledu.
Dominantne ogrlice
Dominantni, krupni komadi nakita svakako bi trebalo da se nađu među vašim modnim dodacima. Metal, drvo, plastika, prirodno i lažno kamenje - sve dolazi u obzir, važno je samo da je što veće i upadljivije. Ekstravagantnim komadima nakita svoje modele su začinili brojni dizajneri. Džon Galijano je inspiraciju pronašao u carskoj Rusiji, Mark Džejkobs nudi sjajne crne ogrlice, "Takun" više voli trouglaste oblike, a "Lanvin" geometrijske mozaike.

Atraktivne čarape
Čipkaste, mrežaste, s tanjim ili širim prugama, naglašenih tekstura, intenzivnih boja i dezena, čarape su jedan od najlakših načina da odevnu kombinaciju učinite potpuno drugačijom. Takve čarape predlažu dizajneri među kojima su Mark Džejkobs, "Marni", Sonja Rikel i Emanuel Ungaro

 
Top