Jesenje gašenje fontana i česama

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Jesenje gašenje fontana i česama





Kako je period lepog vremena za nama do 1. novembra sve javne fontane, a do 15. novembra i sve javne česme u gradu biće ugašene, kažu u “Beogradskom vodovodu”.


233073_fontana-foto-milos-peric_f.jpg



Prvo će biti ugašene fontane u obodnim delovima grada, dok će poslednje biti ugašene one u centru grada. U “Vodovodu” kažu da će se na sličan način pristupiti i gašenju javnih česama.

- Fontane ulepšavaju naš grad od proleća do kraja jeseni, u periodu od 15. aprila do 15. oktobra. Ako vremenski uslovi dozvole, njihov rad se produžava i do 15. novembra. Nakon toga, fontane se prazne i detaljno čiste, demontira se oprema, skidaju se mlaznice i osvetljenje. Fontane se konzerviraju da bi bez oštećenja "prezimile" i dočekale novu sezonu puštanja u rad – navode u “Vodovodu”.

Ove sezone Beograd je ukrašavalo 36 gradskih fontana, a žeđ smo mogli da ugasimo na 124 javne česme.

Beograđani su u 2012. godini dobili novu fontanu, koja se nalazi ispred Glavne pošte u Takovskoj ulici.

Nedavno je pušteno u radi i osam novih česama. Nalaze se na Savskom keju, u blokovima 62 i 63, na Julinom brdu i Čukaričkoj padini, a njihova lokacija određena je na osnovu inicijative građana.

Nove česme napravljene su na osnovu idejnih rešenja koja su pobedila na konkursu “Beogradskog vodovoda”, organizovanom povodom obeležavanja 120 godina postojanja i rada savremenog vodovoda u Beogradu.


Izvor:
Blic.rs
 
Natrag
Top