VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
JHVH se utelovio u Gospoda svevisnjeg Boga, unizio se manje od Andjela i postao telo da ga svi mogu videti kad je kao spasitelj dosao na ovaj svet da spasi coveka od greha.
Nikom ne trazim da odgovara pa ni ti Loadikeja ne ulozi mnogo truda odgovoriti na moja pitanja jer znam da su to mnogobozcima svete pobozne tajne. Moji komentari samo upucuju mnogobozce da razmisljaju.
Dali se JHVH samovoljo utelovio, ponizio i dosao na ovaj svet da spasi coveka od greha ili ga neki drugi Bog poslao?
Negde u Bibliji pise da Boga niko nije vidio nikad, koje obijasnjenje mnogobozac ima kada je u pitanju Svemoguci Gospog Bog Isus utelovljeni JHVH, covek ga je vidio tako kazu mnogobozci. Laze Biblija da Svemoguceg Boga niko ne moze videti?
Koje ime covek treba da priziva da bi se spasio?
Koje ljude Gospog Svemoguci Bog Isus koji je Bog nad svim Bogovima samo spasava? mislim imena ljudi sa cije liste jedini Gospog Isus spasava?
Jovan*1,18. Boga niko nije vidio nikad: jedinorodni sin koji je u naručju očinom, on ga javi.
Isus je utelovljeni JHVH, njega je covek vidio zato ovo se ne onosi na Gospoda Svemoguceg Boga Isusa koji je utelovljeni JHVH, preostaje samo jos jedini Gospod nad vojskama ELOHIM svevisnji Bog Sveti Duh, mora da se to odnosi samo na njega, on jedini Bog od trijada Bogova niko nije vidio nikad niti se on moze videti.
Nisam te bas razumeo, ali nema veze.
kao prvo iz sledecih tekstova se vidi da se mozemo moliti Isusu. i da je on u stvari otac nebeski koji placa onima koji ga prizivaju.
`I sad šta oklevaš? Ustani i krsti se, i operi se od greha svojih, prizvavši ime Gospoda Isusa. ( ( Dela apostola 22. 16 - 19 ).
`Crkvi Božijoj koja je u Korintu, osvećenima u Hristu Isusu, pozvanima svetima, sa svima koji prizivaju ime Gospoda našeg Isusa Hrista na svakom mestu i njihovom i našem: ( (1 poslanica Korincanima 1. 2 ).
`
A ti kad se moliš, uđi u klet svoju, i zatvorivši vrata svoja, pomoli se Ocu svom koji je u tajnosti; i Otac tvoj koji vidi tajno, platiće tebi javno. ( jevandjelje po Mateju 6. 6 ).
Da, Boga niko nije video nikad, ali Isus se upravo zato i utelovio da bi otkrio Boga ljudima, on je izasao iz svetlosti i slave koja okruzava trojstvo, odrekao se svog Bozanskog oblicja koje je imao na nebu, i uzeo ljudsko telo, zato je i mogao reci `Ko vide mene vide oca, jer je on bio otac samo u ljudskom oblicju, sa svim karakternim osobinama Boga koje je pokazao u svom zivotu..
Bog nema spisak ljudi koje treba da spasi, on tezi da spase celo covecanstvo, svakog coveka.
U bibliji se spominju nebeske knjige, knjiga zivota, knjiga smrti, i knjiga za spomen.
U prvu se upisuju imena onih koji su prihvatili dar spasenja i vecnog zivota u gospodu Isusu, u drugu se upisuju imena onih koji su pak odbacili ovaj dar, a u trecu dobra dela spasenih...
Poslednja izmena: