Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
"A zašto me zovete Gospode Gospode, a ne izvršujete što vam zapovedam"

"Ovi ljudi usnama me postuju, a srce njihovo daleko stoji od mene"

Ko da oni to mogu da shvate. Laodikeja ne može čovjek na formalnom nivou razm. to da shvati.

Tripo,
Imas moju temu o transfuziji sa mnogo komentara pa da se ne ponavljamo ovde ponovo.
Nadalje lagali su te mnogo ,a lazu te mnogo i na dalje.
U pitanju su velike pare.

Znači uslovno bi pomogli.

Prve transfuzije su bile beskrvne i veoma uspesne jos u 19 veku.,isto kao i elektricni automobil.

Još dkaza uslovne pomoći.

Kao sto su u tom 19 veku ubili elektricni automobil ,ubili su i beskrvne transfuzije.
Elektricni automobil ekoloski cist su zamenili tecnim gorivom,a beskrvne ,krvnim transfuzijama....i to sve zbog novca...
Danas u XXI veku beskrvna hirurgija cini cuda,ali opet se forsija transfuzija krvi....,takva je politika,valjda nije dovoljan broj zarazenih krvlju...pa se cude otkud toliko novih bolesti itd...
Sve mnogo vise pise ti na temi o transfuziji,pa je nadji ovde na sajtu i pisi tamo ako te zanima.

I još dkaza.

Dela apostolska 5:29
29 Da se čuvate od priloga idolskih i od krvi i od udavljenog i od kurvarstva, i šta nećete da se čini vama ne činite drugima; od čega ako se čuvate, dobro ćete činiti. Budite zdravi.

Znači pomoć je idolska žrtva. A nije žrtvovanje.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ko da oni to mogu da shvate. Laodikeja ne može čovjek na formalnom nivou razm. to da shvati.

Znači uslovno bi pomogli.

Još dkaza uslovne pomoći.

I još dkaza.

Znači pomoć je idolska žrtva. A nije žrtvovanje.

Jel vazi za tebe ovaj stih?
29 Da se čuvate od priloga idolskih i od krvi i od udavljenog i od kurvarstva, i šta nećete da se čini vama ne činite drugima; od čega ako se čuvate, dobro ćete činiti. Budite zdravi.
Ako vazi kako ga ti razumes?Kako se to uzdrzavas ???

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

A nemaš koment. za uslovnu pomoć, dakle slažeš se sa mnom.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322

Tripko je malo prgav ,i samo vadi rječi iz konteksta dabi mogao drugima prkosit i tuđe mu ništa nije sveto .
Dok je Zaokret malo drugačiji , veruje samo u svoje , ali tuđe barem ne podcjenjuje .
Laodikeja je jedan od naj pošteniji ovde na forumu , samo što malo previše misijonari.

Zašto sam ovo usporedila : Jehovnim svedocima je zabranjeno uzimati oružje , Zaokret neverujem dabi mogao nekoga povredit.

Adventisti isto govore da nediraju oružje , za Laodikeju bi ruku dala osjeć da taj ni mrava nemože zgaziti kamo li nekom nauditi , a dok je Tipko već nešto drugo , ijako su obojica Adventisti.

PITANJE : Odgledala sam jedan dobar film zove se Hacksaw Ridge , taj vojnik je bio Desmond T. Doss koji je odbio nositi oružje i ubijati ljude, te je služio vojsci kao nenaoružani medicinar i spasio živote mnogih bez da je ispalio i jedan metak.
Time je postao prvi Amerikanac koji je zbog toga dobio Medalju časti.

Pravoslavac nije bijo , a katolik isto sigurno nije bijo . Sigurno je bijo adventista ,ili Jehovin svedok , zbog toga svaka im čast , kadbi svi bili taki rata nikad nebi bilo???????????????????

Cjeli film možete pogledati : http://serbianforum.org/threads/igr...-filmu-sa-prevodom.701413/page-5#post-2021463

[raw]<iframe width="731" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/s2-1hz1juBI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Karakteri su različiti, bilo da se radi o Svedocima, Adventistima, Pravoslavnima, itd.
Ima i dobrih i loših ljudi svuda, u svim crkvama, pitanje je koliko dopuštamo Bogu da nas menja, i koliko ideologija koju smo prihvatili - pozitivno utiče na nas same, ne samo kao neka naša subjektivna misao da moramo postati bolji, već da to stvarno i ostvarimo uz Božju pomoć.

Lepo je što Antonija govori pozitivno o meni, ali nije na čoveku da veliča sebe, već da proslavlja Boga.
Što se tiče toga što je napisala o mravu, ja bukvalno ne bih mrava zgazio.
Mrave uglavnom bacam u travu, bubašvabe nikada ne ubijam - već ako i pronađem neku u svojoj kući - ja je iznesem napolje van kuće.
Često kod mene srećem puževe golaće, i njih iznosim napolje.
Pre neki dan sam jednog video na zidu kupatila, i ostavio sam ga tu, jer bi mi je bilo žao da ga iznosim napolje po ovoj zimi.
Nikada ne bacam stari hleb, već ga izmrvim golubovima u dvorištu, koji su redovni posetioci, a ima i nekih mačaka, mada one traže meso, tako da njima nisam baš od velike koristi.
Nikada se u životu nisam stvarno potukao, i ako sam takve konstitucije, i spretnosti da bih mogao da savladam bilo koga, ali sam takve - druželjubive prirode, i volim ljude, bilo kakvi da su, i koje nacionalnosti, ružni ili lepi.

Što se tiče oružja, preporučio bih jednu knjigu koja je skoro izašla iz štampe, pod naslovom "Greben spasa" priča o Adventisti koji je u Americi bio mobilisan za rat protiv Japana u 2 svetskom ratu, a koji zbog prigovora savesti nije želeo da nosi oružje, i dobio službu bolničara.
U jednoj bitci sam je spasio 150 - 200 ranjenih vojnika, rizikujući sopstveni život, i za to dobio orden od predsednika Amerike.
Po ovom događaju Mel Gibson je snivio film.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Karakteri su različiti, bilo da se radi o Svedocima, Adventistima, Pravoslavnima, itd.
Ima i dobrih i loših ljudi svuda, u svim crkvama, pitanje je koliko dopuštamo Bogu da nas menja, i koliko ideologija koju smo prihvatili - pozitivno utiče na nas same, ne samo kao neka naša subjektivna misao da moramo postati bolji, već da to stvarno i ostvarimo uz Božju pomoć.

Lepo je što Antonija govori pozitivno o meni, ali nije na čoveku da veliča sebe, već da proslavlja Boga.
Što se tiče toga što je napisala o mravu, ja bukvalno ne bih mrava zgazio.
Mrave uglavnom bacam u travu, bubašvabe nikada ne ubijam - već ako i pronađem neku u svojoj kući - ja je iznesem napolje van kuće.
Često kod mene srećem puževe golaće, i njih iznosim napolje.
Pre neki dan sam jednog video na zidu kupatila, i ostavio sam ga tu, jer bi me je bio žao da ga iznosim po ovoj zimi.
Nikada ne bacam stari hleb, već ga izmrvim golubovima u dvorištu, koji su redovni posetioci, a ima i nekih mačaka, mada one traže meso, tako da njima nisam baš od velike koristi.
Nikada se u životu nisam stvarno potukao, i ako sam takve konstitucije, i spretnosti da bih mogao da savladam bilo koga, ali sam takve - druželjubive prirode.

Što se tiče oružja, preporučio bih jednu knjigu koja je sad izašla iz štampe, pod naslovom "Greben spasa" priča o Adventisti koji je u Americi bio mobilisan za rat protiv Japana u 2 svetskom ratu, a koji zbog prigovora savesti nije želeo da nosi oružje, i dobio službu bolničara.
U jednoj bitci sam je spasio 150 - 200 ranjenih vojnika, rizikujući sopstveni život, i za to dobio orden od predsednika Amerike.
Po ovom događaju Mel Gibson je snivio film.

Gore sam namerno pogrešila , kadsam napisala dali je Adventista , ili Jehovin svedok , dabi što više ljudi nagovorila da pogledaju ovaj poučni ,i dobar primjer .
Vojnik je bijo Adventista

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Gore sam namerno pogrešila , kadsam napisala dali je Adventista , ili Jehovin svedok , dabi što više ljudi nagovorila da pogledaju ovaj poučni ,i dobar primjer .
Vojnik je bijo Adventista

Civilno sluzenje vojnog roka je ono na sta su JS pristali,i u Srbiji i u mnogim drugim zemljama gde je to dozvoljeno na taj nacin.Bez vojne uniforme i oruzja. Ako smo prava braca ma gde bili u kojoj god drzavi necemo dozvoliti da nas iko obelezava kao svoje vojnike,jer mi smo vec Jehovini vojnici i kao takvi ne mozemo sluziti dvojici gospodara...
A ako neki JS uzme aktivno oruzje u ruke on vise nije JS,smatra se iskljucenom osobom,i sa takvima JS vise ne komuniciraju ....,tako da ima dosta i iskljucenih JS..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A ako neki JS uzme aktivno oruzje u ruke on vise nije JS,smatra se iskljucenom osobom,i sa takvima JS vise ne komuniciraju ..

Isus nije tako radio, gdje Isus nije komunicirao sa nekim ko je bio isključen. To je obilježje kultova.

Advent. ugl. ne učstvuju u ratu. Ali ima i onih koji jesu aktivno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jovan krstitelj Rimskim vojnicima na pitanje "a šta mi da radimo" odgovara: "Nikome da ne činite sile niti koga da opadate, i budite zadovoljni svojom platom"

Dakle, radi se o civilnom služenju bez oružja.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
A ako neki JS uzme aktivno oruzje u ruke on vise nije JS,smatra se iskljucenom osobom,i sa takvima JS vise ne komuniciraju ....,tako da ima dosta i iskljucenih JS..

To je jako ljepo dabi bilo stvarno , Jasam katolkinja , i kad bi tako katolici gledali , kao JS katolika više nebi ni bilo . Štosam mislila reći , dali JS nis malo prestrogi sami prema sebi??????????????

Natrag