Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A sto to pitas mene?I sta je to mene briga?Ima ko je zaduzen za te stvari i ko je duzan za organizaciju i ko vodi racuna o tome.Ja sam veoma zadovoljan njihovim radom.
Matej 24:45
45 Ko je dakle taj verni i mudri sluga kog je postavio gospodar njegov nad svojim domašnjima da im daje hranu na obrok?
Ja sam siguran u svoj zivot da je to organizacija Jehovinih svedoka,jer jedino Jehovini svedoci brinu danonocno jedni za druge,pomazu se i daju duhovnu hranu u pravo vreme ,bas kao sto rece sam Isus "na obrok"!

To sto se brinu i pomazu ne dokazuje nista, to cine i adventisti, baptisti, mormoni...

A ko je zaduzen i ko vodi organizaciju? Par ljudi u vrhu koji odlucuju o svemu?
Pitao sam staresinu mog prijatelja ni on ne zna.
A zasto se vernici nista ne pitaju kod vas, pa cak ni staresine koji su odabrani da brinu se ne pitaju, nego sve servirano vi prihvatate i morate da cutite?
To zasto su podelili casopis prvo je glupo, s time su ga unistili, a drugo uskracuje se ta ''duhovna hrana'' drugim ljudima(ako se to uopste moze nazvati hranom, ali ajde vi smatrate da jeste).

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ogromna je razlika izmedju Jehovinih svedoka i svih ostalih religija pa i ovih koje si naveo adventisti,baptisti,mormoni.
Ni jedna od religija koje si pomenuo nije jedinstvena ,nema jedinstveno vodjstvo i ne sprovodi delo propovedanja po celome svetu kao Jehovini Svedoci.
Jedino Jehovini svedoci stampaju literaturu koja je ista za sve narodi i narodnosti i to na njihovom maternjem jeziku.Ima li bilo koja druga verska ili politicka ili medijska organizacija tu osobenost? Nema !!!
Zar i to nije dokaz da Bog Vodi ljude preko Jehovinih svedoka.Za mene je to vise nego jasno,Ovo je jedan od milion dokaza da Bog podrzava jehovine svedoke,jer nikom drugom to nije omogucio,Hvala mu!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ogromna je razlika izmedju Jehovinih svedoka i svih ostalih religija pa i ovih koje si naveo adventisti,baptisti,mormoni.

Слажем се. Једино је ислам сличан у великој мери.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pa Islam veruje u jednog Boga,nema trojstvo bogova,ikona i krsta .
Ali muslimani se kolju medjusobom isto kao i hriscani,i nemaju duhovnu hranu na obrok,nemaju Isusa Hrista ,jer ga ne priznaju kao sina Bozjeg.I oni zive u bajkama kao i ostali takozvani hriscani.
Kad bi ovi sto se danas nazivaju hriscanima ,imali barem slovo H od hriscanstva svet bi bio mnogo pravedniji,a sta mi vidimo ?manjinu sa ogromnim bogatstvom naspram 7 milijardi stanovnika na zagadjenoj zemlji?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tebi je dokaz ako se neko ne kolje medju sobom da je on u pravu?
Pa imas nazarene, sta ces vise?
Pa imas i ''adventiste reformnog pokreta'' oni odbacuju vojnu sluzbu..
Pa smo imali i ''bogumile'' o kojima smo pricali,
Pa imamo hinduse koji ni mrava ne smeju da zgaze..
Pa imamo razne kultove koji propovedaju ljubav, zasto ste vi jedinstveni u tome da pokazujete ljubav?
Nije istina..

A to sto pricas o ''duhovnoj hrani'' , pa evo ti adventisti oni ti imaju ''biblijsku pouku'' i ona je ista na svim jezicima i narodnosti.
Pa i oni dele ''duhovnu hranu'' , propovedaju putem medija, koji bi ti veci medij danas od interneta radia i televizije?
Vi nista od toga nemate.. Pa novine se danas vise i ne citaju. I sad bi vi da kazete da se novinama treba propovedati?
I da treba uznemiravati ljude u domovima, sto je zastarela metoda od vremena apostola..
Izvini ali drugi obavljaju mnogo bolji posao od vas..

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tebi je dokaz ako se neko ne kolje medju sobom da je on u pravu?
Pa imas nazarene, sta ces vise?
Pa imas i ''adventiste reformnog pokreta'' oni odbacuju vojnu sluzbu..
Pa smo imali i ''bogumile'' o kojima smo pricali,
Pa imamo hinduse koji ni mrava ne smeju da zgaze..
Pa imamo razne kultove koji propovedaju ljubav, zasto ste vi jedinstveni u tome da pokazujete ljubav?
Nije istina..

A to sto pricas o ''duhovnoj hrani'' , pa evo ti adventisti oni ti imaju ''biblijsku pouku'' i ona je ista na svim jezicima i narodnosti.
Pa i oni dele ''duhovnu hranu'' , propovedaju putem medija, koji bi ti veci medij danas od interneta radia i televizije?
Vi nista od toga nemate.. Pa novine se danas vise i ne citaju. I sad bi vi da kazete da se novinama treba propovedati?
I da treba uznemiravati ljude u domovima, sto je zastarela metoda od vremena apostola..
Izvini ali drugi obavljaju mnogo bolji posao od vas..
Kao prvo svi ti sto si ih nabrojao su mnogo veci hriscani od ovih sto tvrde da jesu hriscani a kolju se u ratovima,kriminalu itd.pa cak i hindusi.
Hindus ,Gandi je jednom prilikom rekao da kad bi velike sile primenile ono sto je govorio Isus Hrist,nikada vise ne bi bilo nikakvog rata!
Sklonost ka ratovanju i ubijanju jeste samo prvi filter na kojem se ljudi dele na dobre i zle.,a ima ih jos dosta...
Uvek se zapitaj sta bi Isus Hrist uradio u odredjenoj situaciji i dobices odgovor.
Sta bi Isus uradio danas,kada bi ga ponudili drogom?,sexom,kriminalom,ratovanju,ljubljenju ikona,ljubljenju krsta,itd,itd.....???

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kao prvo svi ti sto si ih nabrojao su mnogo veci hriscani od ovih sto tvrde da jesu hriscani a kolju se u ratovima,kriminalu itd.pa cak i hindusi.
Hindus ,Gandi je jednom prilikom rekao da kad bi velike sile primenile ono sto je govorio Isus Hrist,nikada vise ne bi bilo nikakvog rata!
Sklonost ka ratovanju i ubijanju jeste samo prvi filter na kojem se ljudi dele na dobre i zle.,a ima ih jos dosta...
Uvek se zapitaj sta bi Isus Hrist uradio u odredjenoj situaciji i dobices odgovor.
Sta bi Isus uradio danas,kada bi ga ponudili drogom?,sexom,kriminalom,ratovanju,ljubljenju ikona,ljubljenju krsta,itd,itd.....???

Ja sam rekao, da ti ne mozes na osnovu tvrdnje: ''ljubav medju nama'' dokazati da je nesto ispravno.
Niti na temelju: ''propovedamo dobru vest''.
Potrebni su drugi kriterijumi, koje ti zanemarujes..

To o ljubljenju Krsta, ja sam vec odgovorio primerom, zena koja ljubi sliku umrlog muza jer ga se seca , nije idolopoklonik, a ovo drugo sto si nabrojao ne cini nijedan normalan Hriscanin.
Tvoj princip po kojem ti razlikujes duhove je jako pogresan i nije biblijski...
Dzabe se hvalite onim sto vas ne uzdize iznad ostalih, samo ispadate smesni.

Pricaj o bibliji i vasim verovanjima i pokazi da su ona u skladu sa Biblijom, onda ces dokazati i da ste prava vera.
Ovako nazivanjem nas ''paganima'' i sl. neces postici stvarno nista, samo potpirujes jos vecu netrpeljivost drugih prema Jehovinim Svedocima, mislice kakvi su ovo ljudi sto napadaju.
Zlo se ne pobedjuje losim, nego dobrim, a ni vatra se ne gasi vatrom vec vodom..
Valjda bi to kao miroljubiv covek, trebao znati..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ni jedna od religija koje si pomenuo nije jedinstvena ,nema jedinstveno vodjstvo i ne sprovodi delo propovedanja po celome svetu kao Jehovini Svedoci.
Jedino Jehovini svedoci stampaju literaturu koja je ista za sve narodi i narodnosti i to na njihovom maternjem jeziku.Ima li bilo koja druga verska ili politicka ili medijska organizacija tu osobenost? Nema !!!
Zar i to nije dokaz da Bog Vodi ljude preko Jehovinih svedoka.Za mene je to vise nego jasno,Ovo je jedan od milion dokaza da Bog podrzava jehovine svedoke,jer nikom drugom to nije omogucio,Hvala mu!

Zaista Bogu pripada sva hvala i slava.
Ovde se nebih mogao složiti da je zbog štampanja neke literature na mnogim jezicima nešto ispravno.
Postoje mnoge knjige koje su na mnogim jezicima štampane i časopisi i to ništa ne govori o ispravnosti sadržaja štampanog bar za mene ne.

Zašto se apostoli nisu oglasili kao JHVH svedoci ako je neko polagao pravo na to onda su to oni već su svedočili za Jehošuu?
Kad počteno razmislimo o tome onda ćemo videti da Js ne propovedaju Isusa niti radosnu vest jer je radosna vest SPASENJE a ne Armagedonsko uništenje.
Samim tim su se udaljili od NZ poruke i propovedaju drugi vid spasenja.
Apostoli su krstili u IME Jehošue a Js krste u onog za koga svedoče gde za Isusa nema mesta osim uzgred da se pomene kao jedan od stvorenih anđela.

A ako bi sad navodili onih nekoliko datuma kao proroštva gde su sva promašaj to bi etiketiralo tu organizaciju kao lažnog proroka i nebi joj bilo na čast.Ni danas mi nije jano kad neko pogreši u proroštvu da ne nalazi za shodno da to prizn i izvine se a Js to nikad nisu učinili bar koliko ja znam.To je težak položaj gde se svesno greši i svesno prelazi preko greški....zar se pored svega tog može i dalje učiti i pogledati ljude u oči...zaista to ne razumem.
U svakoj verskoj grupaciji postoje dobre osobe koje jadne nisu svesne mnogo čega i zato treba ih poštovati ali ne treba se povoditi za njihovim ne znanjem.

Koliko sam puta imao priliku da razgovaram sa pripadnicima te zajednice i odmah je uočljivo jedno da oni imaju nalog po kojem da se vladaju i šta kad treba reći to je protiv Isusove poruke jer On reče da se ne brinu šta će govoriti jer će iZ NJIH DUH SVETI to činiti daće im šta da kažu a zašto se tamo ne oslone na Duha Svetog...zato što ga ignorišu i ne priznaju a to je mnogo teško stanje bar ja tako to razumem.

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Sam Isus Hrist je jasno oznacio kako ce se ljudi deliti na dobre i na zle,
Јоvan 13
34 Novu vam zapovest dajem da ljubite jedan drugog, kao što ja vas ljubih, da se i vi ljubite među sobom.
35 Po tome će svi poznati da ste moji učenici, ako budete imali ljubav među sobom.
Ljubav je Jehovin prvi i osnovni filter prema kojem ce se prepoznati Isusovi ucenici-hriscani.
O kojoj ljubavi mozemo da pricamo u SPC,SKC itd???ratovi,kriminal..itd?

Natrag