Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Thus, “the faithful and discreet slave” does not endorse any literature, meetings, or Web sites that are not produced or organized under its oversight.—Matt. 24:45-47.

endorse - To give approval of or support to, especially by public statement

Prevod :Да дају одобрење или подршку, нарочито за јавност:

Dakle nije ne dozvoljava!

1. Zar ne mislis da je totalno besmisleno ono sto tvrdis? Ko meni moze da za brani da budem na forumima i da propovedam? Niko cak ni sam Jehova Bog ne moze da mi zabrani jer Jehova ne zeli nikoga i nista protiv volje bilo koje osobe! To je prva lekcija kad postanes obozavaoc Jedinog i Istinitog Boga-"A Jehova je Duh, a gde je duh Jehovin, tamo je sloboda!" 2. Korinćanima 3:17

Ti ne smeš da radiš mnoge stvari kao što su da radiš nedeljom, da radiš kad je crveno slovo, moraš da postiš i slično, još uvek si u kandžama predrasuda i sveštenika koji ti diktiraju kad i kako ćeš da živiš. Robuješ tradiciji i ljudima i najžalosnije je to što misliš da Bog to od tebe očekuje!

Potrudi se da bolje prevedes sledeci put, nemoj da iznosis neistinu!

:yea:

Dragi Malecki I

Vidim da nisi od reči pa mi se ipak obraćaš ,ali navikli smo da se ne pridržavaš svojih

izjava.

Jako je lepo što postoji cela tema pa može svako od početka da čita i da vidi ko

šta radi a ko šta priča.

Ako je tako kao što tvrdiš ,dali smeš da pitaš tvog starešinu da potvrdi tvoje reči ?

Što se prevoda tiče tu si u pravu ,nisam doslovno preveo reč "ne odobrava " ali je

smisao taj da Organizacija JS NE ODOBRAVA da ti ovde s nama diskutuješ na forumu

koji nije pod njihovom kontrolom.

Ako bi bio ljubazan da već jednom shvatiš da je problem u vašoj organizaciji,a ne u

veri i da vas vaša organizacija zloupotrebljava.

Ti ne smeš da radiš mnoge stvari kao što su da radiš nedeljom, da radiš kad je crveno slovo, moraš da postiš i slično, još uvek si u kandžama predrasuda i sveštenika koji ti diktiraju kad i kako ćeš da živiš. Robuješ tradiciji i ljudima i najžalosnije je to što misliš da Bog to od tebe očekuje!

Opet ista pesma,kad ti prigusti počneš da bacaš drvlje i kamenje.Po koji put treba da

te podsetim da je ovo tema o JS (koju si ti pokrenuo) a ne o meni .

Ovde diskutujemo u JS i drži se toga.

Ako hoćeš da diskutuješ o Pravoslavlju dođi u temu Pravoslavlje i diskutuj o

Pravoslavlju a nemoj molim te da reklamiraš JS tamo jer imaš svoju rubriku.

Tamo možeš da kažeš o pravoslavlju šta želiš pa ćemo i o tome diskutovati.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Dragi Malecki I

Vidim da nisi od reči pa mi se ipak obraćaš ,ali navikli smo da se ne pridržavaš svojih izjava.

Kad lažeš i klevećeš, obavezan sam i želim da te raskrinkam kao lažova i klevetnika! Ponavljam gde je Jehovin duh tamo je i sloboda! Kad budeš počeo da proučavaš Bibliju razumećeš to.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Malecki sta je bilo 1975.godine? po 3.put?

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Sto se tice JS daleka im lepa kuca i njima i njihovoj veri. Imam svoju provoslavnu veru i postujem je. Da je bog hteo da se rodim kao JS mozda bih se i rodila ali sva sreca nije.

Interesuje me za koju se slobodu vi to borite?

Dete vam je bolesno hitno treba da se uradi transfuzija krvi, ne moze da se uradi jer to njemu vera nedozvoljava?! A kada trebaju pare da se daju tu je sve dozvoljeno. JS je klasicna sekta koja se krije iza svojih nekih pravila i zakona uvijenih u veru.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Kad lažeš i klevećeš, obavezan sam i želim da te raskrinkam kao lažova i klevetnika! Ponavljam gde je Jehovin duh tamo je i sloboda! Kad budeš počeo da proučavaš Bibliju razumećeš to.

Dragi Malecki I

Kad lažeš i klevećeš, obavezan sam i želim da te raskrinkam kao lažova i klevetnika!

Lepo uzmi malo vremena i pregledaj sve naše postove i argumentuj sve moje laži i klevete.

Tačku po tačku.

Moraću izgleda i ja da sve od početka pretresem .

Bojim se da imaš loše karte.

To su TVOJI postovi koji te optužuju a ne moji.

Lepo sam ti obećao da ću tvojim dokumentima i tvojim izjavama dokazati da lažeš.

Ovo što si napisao dokazuje koliko nemaš argumenata i jedino što ti preostaje da me

optužuješ za ono što od početka sam radiš.

A izgleda mi u zadnja dva posta da si postao malo i agresivan...zašto ?

Nemaš razloga,ako znaš i možeš da dokažeš da sam ja lažov,a ti u pravu stvarno treba

da se raduješ.

Kad budeš počeo da proučavaš Bibliju razumećeš to.

Dali priznaješ onu Bibliju što sam slikao, kao vašu i dali mogu da je koristim kao dokaz

da su JS vršili izmene na Bibliji kako bi opravdali svoje delanje?

I hvala što si me opet pokrenuo,priznajem bio sam se malo ulenjio.

Puno literature JS sam čitao pa mi je malo i dosadilo, al evo sad idemo dalje.

E da ,i odgovori kolegi cobi63 već jednom ,vidiš da neće da se okane.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Izgleda da Mlaecki ima neprijatnnosti kada je pitanju 1975 godina,a razumem ga i zasto,jer je 1975.godina bila jos jedna u nizu kada je trebao da se desi smak sveta,a nakon koje sledi dosta veliko opadanje tj.gubljenje clanstva

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Kako JS definišu laž I kako laž nije laž!!!
Neću prevoditi ništa,samo sam naglasio rečenice koja su malo bitnije,ali u suštini ceo tekst

govori o tome kako JS mogu nama da pričaju šta god hoće i to nisu laži.
Imajte na umu da Malecki I (a kao što sam rekao ,sretnete jednog sreli ste ih sve) sledi pravila

JS(doduše ne baš sva :)) i da su ga obučavali kako da se ophodi sa nama odnosno ako laže u

korist organizacije JS je to sasvim u redu što potvrđuje ovaj tekst koji sam preuzeo iz nihove

knjige “Insight on the Scriptures” drugi tom iz 1992g.
Moram da podestim da je pri tome mene optužio za laž.
Pozivam svakog kome je stalo do istine da pregleda moje postove i da nađe samo jednu laž.
Što se tiče Maleckog moraću redom pošto ima jako puno ali mi nije teško.
Ko ima volje neka isto tako proveri i njegove postove ,možda nađe nešto što mi je promaklo.
I ako neko može i želi da tačno prevede barem par rečenica kako bi bilo razumljivo i onima koji ne vladaju engleskim.
Ja nesmem da prevodim jer bi me Malecki I opet optužio da lažem :)
Ovako...tekst u izvornom obliku kako su ga objavili JS.
[FONT=&quot]*** it-2 pp. 244-245 Lie ***[/FONT]
[FONT=&quot]LIE[/FONT]
[FONT=&quot]The opposite of truth. Lying generally involves saying something false to a person who is entitled to know the truth and doing so with the intent to deceive or to injure him or another person. A lie need not always be verbal. It can also be expressed in action, that is, a person may be living a lie. The Hebrew verb that conveys the idea of speaking that which is untrue is ka·zav′. (Pr 14:5) Another Hebrew verb sha·qar′ means “deal or act falsely,” and the noun form is rendered “lie; deception; falsehood.” (Le 19:11; Ps 44:17; Le 19:12; Ps 33:17; Isa 57:4) Hebrew shaw’, at times rendered “untruth; falsehood,” basically refers to something worthless, vain, valueless. (Ps 12:2; De 5:20; Ps 60:11; 89:47; Zec 10:2) The Hebrew verb ka·chash′ (deceive) evidently has the basic meaning “prove disappointing.” (Le 19:11; Ho 9:2) The Greek term pseu′dos and related words have to do with lying and falsehood.[/FONT]
[FONT=&quot]The father, or originator, of lying is Satan the Devil. (Joh 8:44) His lie conveyed by means of a serpent to the first woman Eve ultimately brought death to her and to her husband Adam. (Ge 3:1-5, 16-19) That first lie was rooted in selfishness and wrong desire. It was designed to divert the love and obedience of the first human pair to the liar, who had presented himself as an angel of light, a benefactor. (Compare 2Co 11:14.) All other malicious lies uttered since that time have likewise been a reflection of selfishness and wrong desire. People have told lies to escape deserved punishment, to profit at the expense of others, and to gain or maintain certain advantages, material rewards, or the praise of men.[/FONT]
[FONT=&quot]Especially serious have been the religious lies, as they have endangered the future life of persons deceived by them. Said Jesus Christ: “Woe to you, scribes and Pharisees, hypocrites! because you traverse sea and dry land to make one proselyte, and when he becomes one you make him a subject for Gehenna twice as much so as yourselves.” (Mt 23:15) The exchange of God’s truth for “the lie,” the falsehood of idolatry, can cause a person to become a practicer of what is degrading and vile.—Ro 1:24-32.[/FONT]
[FONT=&quot]The case of the religious leaders of Judaism in the time of Jesus’ earthly ministry shows what can happen when one abandons the truth. They schemed to have Jesus put to death. Then, when he was resurrected, they bribed the soldiers who had guarded the tomb so they would conceal the truth and spread a lie about the disappearance of Jesus’ body.—Mt 12:14; 27:1, 2, 62-65; 28:11-15; Mr 14:1; Lu 20:19.[/FONT]
[FONT=&quot]Jehovah God cannot lie (Nu 23:19; Heb 6:13-18), and he hates “a false tongue.” (Pr 6:16-19) His law to the Israelites required compensation for injuries resulting from deception or malicious lying. (Le 6:2-7; 19:11, 12) And a person presenting false testimony was to receive the punishment that he desired to inflict upon another by means of his lies. (De 19:15-21) God’s view of malicious lying, as reflected in the Law, has not changed. Those desiring to gain his approval cannot engage in the practice of lying. (Ps 5:6; Pr 20:19; Col 3:9, 10; 1Ti 3:11; Re 21:8, 27; 22:15) They cannot be living a lie, claiming to love God while hating their brother. (1Jo 4:20, 21) For playing false to the holy spirit by lying, Ananias and his wife lost their lives.—Ac 5:1-11.[/FONT]
[FONT=&quot]However, persons who are momentarily overreached in telling a lie do not automatically become guilty of an unforgivable sin. The case of Peter, in denying Jesus three times, illustrates that if a person is truly repentant, God will forgive him.—Mt 26:69-75.[/FONT]
[FONT=&quot]While malicious lying is definitely condemned in the Bible, this does not mean that a person is under obligation to divulge truthful information to people who are not entitled to it.[/FONT][FONT=&quot] Jesus Christ counseled: “Do not give what is holy to dogs, neither throw your pearls before swine, that they may never trample them under their feet and turn around and rip you open.” (Mt 7:6)[/FONT][FONT=&quot] That is why Jesus on certain occasions refrained from giving full information or direct answers to certain questions when doing so could have brought unnecessary harm.[/FONT][FONT=&quot] (Mt 15:1-6; 21:23-27; Joh 7:3-10) Evidently the course of Abraham, Isaac, Rahab, and Elisha in misdirecting or in withholding full facts from nonworshipers of Jehovah must be viewed in the same light.—Ge 12:10-19; chap 20; 26:1-10; Jos 2:1-6; Jas 2:25; 2Ki 6:11-23.[/FONT]
[FONT=&quot]Jehovah God allows “an operation of error” to go to persons who prefer falsehood “that they may get to believing the lie” rather than the good news about Jesus Christ. (2Th 2:9-12) This principle is illustrated by what happened centuries earlier in the case of Israelite King Ahab. Lying prophets assured Ahab of success in war against Ramoth-gilead, while Jehovah’s prophet Micaiah foretold disaster. As revealed in vision to Micaiah, Jehovah allowed a spirit creature to become “a deceptive spirit” in the mouth of Ahab’s prophets. That is to say, this spirit creature exercised his power upon them so that they spoke, not truth, but what they themselves wanted to say and what Ahab wanted to hear from them. Though forewarned, Ahab preferred to be fooled by their lies and paid for it with his life.—1Ki 22:1-38; 2Ch 18.[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Izgleda da Malacki ima neprijatnosti kada je pitanju 1975 godina,a razumem ga i zasto,jer je 1975.godina bila jos jedna u nizu kada je trebao da se desi smak sveta,a nakon koje sledi dosta veliko opadanje tj.gubljenje clanstva

Zna on cobi vrlo dobro šta se desilo te godine. Još jedna blamaža u nizu. Ali JS imaju jednu neverovatnu osobinu. Naime uhvaćeni u nelogičnostima, jednostavno predju preko njih i nastavljaju kao da se ama baš ništa nije desilo. Takodje imaju dara za trenutnu transformaciju koja se kreće od mirnog jagnjeta do razjarenog vuka.
Recimo pravilima koja su sami doneli je tačno propisana procedura kada se i kako stavljaju u ulogu "apostola". To je svakako način od vrata do vrata, nikako od foruma do foruma.
Budući da ovde nije našao ni jednog simpatizera sa nama ne bi smeo ni da komunicira.
Verovatno je da će doći trenutak kada će nas optužiti da ugrožavamo njegova prava da propagira stavove registrovane .........hm, teško je i napisati.
Ali evo i ova turistička agencija je bila registrovana, pa će ipak ojadjani turisti brčkati noge u lavoru. Propao im put u raj. Op cvrc gevezen zajn što bi rekao Ivan B. u Otpisanima.

poelbuster, sve je jasno. Ja baš nisam neki poznavalac ali kad je na tebe naleteo, leleleeeee :yea:

ps. Moram dodati i ovo. Naime možda se malecki našao u tom društvu slično kao i onaj mali Japanac u onom klipu što sam ranije postavio. Ili ga je pak neka muka na to naterala. Ko bi to mogao znati. Možda će ga bar nešto od napisanog na ovim stranicama dotaći. Ne, ne mora prihvatiti nešto drugo, ne mora ni biti ni vernik ali može postati slobodan da mirne glave i čiste duše odluči. Naravno da i drugima dozvoli to isto.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
meni je inidkativno to sto nikada nisu hteli pa prihvate naziv naziv crkva,vec organizacija

Poslednja izmena:
Natrag