Jedna osoba povređena kao pešak, jedna prilikom pada

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Jedna osoba povređena kao pešak, jedna prilikom pada










Izvor:
Blic.rs








Tokom noći i jutra jedna osoba je povređena kao pešak u saobraćaju, a druga je zadobila povrede prilikom pada sa visine, dok su se lekarima najčešće javljali srčani bolesnici, hipertoničari i ljudi sa šlogovima, izjavila je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.



217595_hitna01-foto-p-markovic_f.jpg



Oko 5:30, u Vodovodskoj ulici kod broja 246, kao pešak u saobraćaju muškarac starosti oko 64 godine zadobio je povrede glave i noge i prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura.

U Ulici Tomice Popovića u Zemun Polju, sinoć oko 19:40, muškarac starosti oko 60 godina pao je sa visine od oko tri metra na beton, zadobio povrede glave i kuka i prevezen na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, istakla je Macura.


Hitna pomoć je tokom noći obavila 94 intervencije od kojih 16 na javnom mestu, a za protekla 24 sata ukupno 232 intervencije od kojih 61 na javnom mestu, precizirala je Macura.


Macura je onima koji odlaze na posao savetovala adekvatno oblačenje, uzimanje toplih napitaka, vitamina, meda, doručka, voća i povrća i kretanje, dok je hroničnim bolesnicima poručila da u svemu budu umereni.
 
Natrag
Top