Javno glasanje za Đavolju varoš

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Javno glasanje za Đavolju varoš
10. jun 2009. 08:13 -> 13:27

Beograd -- Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda organizovaće danas i u subotu javno glasanje za Đavolju varoš kao svetsko čudo prirode.

Đavolja varoš je jedini zvanični predstavnik Srbije za "Sedam svetskih čuda prirode". Beograđani će moći direktno da glasaju putem Interneta za srpskog kandidata na postavljenim punktovima ispred Kulturnog centra Beograda, od 11 do 14 časova, kaže Vesna Nađ iz Turističke organizacije Beograda.

“Znači, ulazi glasanje u poslednju fazu. Otkad je Đavolja varoš kandidat, ona je na prvom mestu, ali dajemo još jednom podršku tom projektu da naš predstavnik Đavolja varoš uđe među sedam svetskih čuda prirode”, kaže Vesna Nađ.

“I zašto nam je toliko stalo – jer samim tim je to jedna velika promocija i Srbije, i Đavolje varoši, i samim tim i Beograda, i sveukupne ponude u našoj zemlji”, kaže ona.

Đavolja varoš je sada na prvom mestu evropskih kandidata, a izbor se završava 7. jula i tada će biti proglašen 21 finalista.

Inače, Đavolja varoš se nalazi u kuršumlijskom kraju, jednom od najsiromašnijih u Srbiji.

Od trenutka kada je postala kandidat Srbije za "Sedam svetskih čuda prirode", Đavolju varoš posetilo je oko 60.000 turista, a u protekle tri decenije nije bilo više od 3.000 posetilaca, pokazuju podaci Turističke organizacije Srbije.

Za Đavolju varoš može se glasati putem veb sajta www.djavoljavaros.com

Izvor: B92
 
Natrag
Top