Jaroslavlj: Srušio se avion sa hokejašima, 36 poginulih

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Jaroslavlj: Srušio se avion sa hokejašima, 36 poginulih

Tanjug

U udesu aviona "Jak-42", u kome se nalazio hokejaški tim "Lokomotive", danas oko 16 časova, 36 osoba je poginulo



JAROSLAVLj - U udesu aviona "Jak-42" koji se dogodio danas oko 16 časova po moskovskom vremenu kod Jaroslavlja, 36 osoba je poginulo, a jedna se nalazi u teškom stanju, javila je ruska agencija Itar-Tas s, pozivajući se na federalnu vazduhoplovnu službu "Rosavijacija".
Ta agencija navodi da je avion kompanije "JAK-Servis" leteo u Minsk i da se u njemu nalazio hokejaški tim "Lokomotive" iz Jaroslavlja.
Vest je potvrdilo i rusko Ministarstvo za vanredne situacije koje je navelo da se u avionu nalazilo ukupno 37 osoba.

Prema prvim izveštajima, avion se zapalio odmah po poletanju i pao dva kilometra od aerodroma Tunošna, dok su neki delovi aviona završili u reci Volgi.
Prema nekim pretpostavkama, avion je zakačio krošnje drveća pri poletanju.
Agencija Interfaks navela je da su se u sastavu hokejaškog tima nalazili i državljani Švedske, Poljske, Ukrajine, Češke, Nemačke, Belorusije i Letonije.


 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Stanje preživelog hokejaša teško ali stabilno

Stanje preživelog hokejaša teško ali stabilno


Načelnik pres službe Ministarstva za zdravstvo i socijalni razvoj Aleksandar Vlasov saopštio je danas da se zdravstveno stanje Aleksandra Galimova, jedinog preživelog hokejaša „Lokomotive“ iz Jaroslavlja čiji je prvi tim stradao u prekjučerašnjoj avionskoj nesreći, tokom protekle noći nije promenilo.

Galimov je juče prebačen iz Jaroslavlja na moskovsku hiruršku kliniku „Višnjevski“, navodi agencija Interfaks.

„U odnosu na ono što su juče rekli lekari, ništa novo ne mogu da saopštim. Stanje Galimova je i dalje vrlo teško, ali stabilno“, rekao je Vlasov.

Na jednom od blogova na sajtu navijača hokejaškog kluba objavljeno je da je otac Galimova juče komunicirao sa njim u bolnici. „Sada se nalazi u medikamentoznom snu i na veštačkoj ventilaciji pluća“, rekao je prema tom sajtu načelnik odeljenja za opekotine na klinici Andrej Aleksejev.

Drugi preživeli, inženjer iz posade Aleksandar Sizov je, prema agenciji Itar-Tas s, i dalje u teškom stanju.

U avionskoj nesreći kada se po poletenju srušila letelica „Jak-42“ kod Jaroslavlja poginula su 43 putnika, medju njima hokejaši „Lokomotive“ koji su putovali na utakmicu u Minsk.

Komemoracija i oproštaj od igrača, trenera i saradnika hokejaškog kluba biće održana sutra u sportskoj hali „Arena-2000“ u Jaroslavlju.

Predstavnik Istražnog komiteta Vladimir Markin izjavio je reanije da se kao najverovatnije verzije uzroka nesreće razmatraju otkazivanje tehnike i greška u pilotiranju.

Međudržavni vazduhoplovni komitet danas je saopštio da su, prema preliminarnim nalazima, motori srušenog aviona bili ispravni. Stručnjaci tog komiteta, kako prenosi RIA Novosti, analiziraju sadržaje „crne kutije“. Ta agencija prenela je i izjavu neimenovanog radnika aerodroma „Tunošna“, koji je radio na dan nesreće, da avion nije dostigao potrebno ubrzanje kako bi uzleteo.



Blic
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Lokomotiva iz Jaroslavlja propušta sezonu

Lokomotiva iz Jaroslavlja propušta sezonu



Hokejaški tim Lokomotive iz Jaroslavlja neće ove sezone nastupati u Kontinentalnoj ligi.


v217413p0.jpg



Tu vest objavio je predsednik ruskog kluba Jurij Jakovljev prilikom komemoracije tragično nastradalih hokejaša.

"Naš glavni cilj u ovom trenutku je da pomognemo porodicama nastradlih. Tek nakon toga počećemo da pravimo ekipu i biće nam potrebno vreme. Nećemo se takmičiti pre iduće sezone", rekao je Jakovljev.


Jedna od najvećih tragedija u istoriji sporta dogodila se u sredu pri padu ruskog aviona neposredno nakon poletanja iz Jaroslavlja za Minsk, gde je Lokomotiva trebalo da gostuje ekipi beloruskog Dinama.


U avionskoj nesreći u blizini Jaroslavlja poginulo je 43 putnika, od kojih 25 igrača Lokomotive.


(Tanjug)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Preminuo hokejaš lokomotive aleksandar galimov

PREMINUO HOKEJAŠ LOKOMOTIVE ALEKSANDAR GALIMOV




92196.jpg


MOSKVA - Hokejaš Aleksandar Galimov, jedini preživeli pad ruskog aviona prošle nedelje, umro je u bolnici u Moskvi od zadobijenih povreda, prenosi Si-En-En.

Galimov je tako 44 žrtva teške tragedije koja se desila prošle nedelje, kada se putnički avion srušio ruskog grada Jaroslavlja, na oko 250 kilometara severno od Moskve.


U avionu je bilo 37 članova hokejaškog kluba Lokomotiva Jaroslavlje i osam članova posade.

Aleksandar Galimov imao je 26 godina, a samo su on i jedan član posade preživeli pad aviona 7. septembra, u kome su poginule 44 osobe. Galimov je umro od teških opekotina koje su pokrivale oko 90 odsto njegovog tela.
Drugi preživeli leči se u Moskvi. Većina ostalih poginulih igrača i članova stručnog štaba bili su iz drugih gradova ili iz drugih zemalja, ali je Galimov rođen u Jaroslavlju, ponikao je u omladinskim kategorijama tima i celu profesionalnu karijeru proveo je u Lokomotivi. Bio je i ruski reprezentativac. Počast poginulima odata je širom sveta.


Kurir
 
Natrag
Top