Šta je novo?

Japanac zadovoljan beogradskim "Japancima"

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Japanac zadovoljan beogradskim "Japancima"Izvor:
Mondo.rs

Potpredsednik Japanske agencije za međunarodnu saradnju Masakazu Icikava, koji je danas posetio GSP-a u Beogradu zadovoljan kako održavamo autobuse iz japanske donacije.


v251070p0.jpgOn je rekao da je zadovoljan što je GSP prihvatio japanski način održavanja vozila i ukazao da su ključni bezbednost i higijena.

Icikava je došao da vidi kako se održavaju autobusi koje je 2003. godine Vlada Japana poklonila Beogradu.

On je novinarima rekao da je "veoma zadovoljan kako se održavaju autobiusi koje smo poklonili građanima i Gradskom saobraćajnom preduzeću i posebno me je oduševilo to što se posebna pažnja obraća na higijenu i bezbednost", kazao je Icikava.

Icikava je pozdravio što se u te autobuse ugrađuju klima-uređaji, i što se stare i izbledele nalepnice na kojima piše da su vozila poklon naroda Japana, zamenjuju novim.

On je kazao da je trud ljudi, koji do tri sata ujutru čiste autobuse u pogonu u Novom Beogradu, vredan poštovanja.

Član uprave GSP Vladimir Pavićević rekao je da je zadovoljan što se japanska komisija uverila da su autobusi u dobrom stanju i dodao da je GSP uvek spreman za njihovu kontrolu.

On je rekao da 93 autobusa koje je poklonila Vlada Japana imaju ogromnu vrednost i da su ta vozila od 2003. godine prevezla više desetina miliona putnika i prešla po 550.000 do 700.000 kilometara.

Tri visoke komisije iz Japana su u poslednje tri godine došle da vide te autobuse za koje je Japan marta ove godine poklonio rezervne delove vrednost 150.000 evra.
 
Top