Januar je proglašen za mesec u kojem se parovi najviše RAZVODE: Na to utiče JEDNA važna stvar

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.032

Januar je proglašen za mesec u kojem se parovi najviše RAZVODE: Na to utiče JEDNA važna stvar

Razvod-1-800x533.jpg

Iako zvuči čudno da se razvodi mogu vezivati za mesece u godini, statistika pokazuje da veza između njih i te kako postoji.

Možda niste razmišljali o tome, ali vreme praznika može da utiče na vaše razmišljanje, da vas podstakne da preispitate odnose sa svojim bračnim partnerom, ali i da te odluke odložite za kasnije.

Stručnjaci su na osnovu analize otkrili da se najveći broj razvoda dešava tokom januara, ali i zašto je to tako.

Oni su došli do zaključka da je to zato što ljudi izbegavaju da pokreću bolne teme i da donose velike odluke tokom praznika.

Ljudi bivaju ponešeni prazničnom euforijom i tada sve probleme u braku i porodici ostavljaju za kasnije, a kada nastupi januar, sve ono što ih je tištilo tokom praznika, polako isplivava na površinu.

– Praznici su period kada se emocije penju na viši nivo, pa ako ste nesrećni u braku ili ljuti na partnera, ovo razdoblje može da bude prelomna tačka – kaže advokat za razvode Džejm Groza.

Sa druge strane, mnogi ljudi u decembru postaju očarani dekoracijama, lampicama, padaju pod uticaj divne, magične praznične muzike, toliko da veruju da sve može da se preokrene i krene na bolje. Nažalost, čim praznici prođu, uvere se da su bili u pravu i pre praznika.

(Objektiv)

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Ja pre verujem da do razvoda dolazi iz više faktora. Ljudi se venčavaju iz nužde, interesa, društva, treba im domaćica i slično a najmanje iz ljubavi i tada dolazi do gušenja ko da si u zatvoru. Svidja mi se Gvinet Paltrow ona vidi njenog mužića pužića samo tri puta nedeljno a ostalo svako na svoju stranu i gle brak traje. :cool: Inače ljubičice moja ja te nikada ne bih zaprosio. :give_r: Što??? o_Oo_Oo_O Tada se ne bi morala razvesti od mene sutra kada se ljubav oladi poslije 25g braka kako negde čuh ili beše 45g braka. Ovako imaš svoju slobodu i ja te puštam Zvončice moja da uvek ujutro izletiš i odletiš iz gnjezda i gledam te kako se uveče uvek vraćaš u gnjezdo. :give_r::cool::give_r:;)

Moj drugar se oženio i tragično preminuo i ja ga pitam što su se venčali i on mi ladno odgovorio iz "nužde." Takav je i kratkotrajni brak bio ko rogovi u vreći. Ako vi nemate harmonije izmedju sebe brak je osudjen na neuspeh pre ili kasnije na ovaj ili onaj način. Puna crna hronika raznoraznih brakova kojima se crno zapisalo..... :(:confused::(

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.032
Do razvoda dolazi pre svega zbog toga što su se ljudi venčali. Venčanje je krivo za sve! :D

E vidiš kako lepo razmišljaš, kad nekoga ne pritiskaš i ne vezuješ za sebe pošto-poto, sve lepo funkcioniše. To je ona sloboda koju sam pre neki dan pominjala. Sloboda da budeš ono što jesi.
Baš lepo što me nikad ne bi zaprosio, jer se ni ja nikad ne bih udala za tebe. :D
Eto kako se lepo slažemo. :)

A definitivno je puna crna hronika i kad god se desi ubistvo, supružnik je uvek prvi osumnjičeni.
Svojevremeno jer moj drug, inače novinar i pisac, radio intervju sa čuvarkom u nekom našem ženskom zatvoru. Kaže žena da je neke od svojih štićenica baš volela i pila kafu s njima svaki dan. Jedna joj je bila posebno draga, a kad je pitala zašto je u zatvoru, kaže - ubila muža.
"Pa kako ga ubi? Hladnim ili vatrenim oružjem? Ova kaže: "Vatrenim". Na to će čuvarka: "Pištoljem?" Štićenica odgovara: "Ma jok! Sekirom!" Ova se izbeči na nju: "Pa kako sekirom, kad kažeš vatrenim oružjem?" Ova će na to: "Ja sam njega prvo ubila sekirom na spavanju, a onda polila benzinom i zapalila. Vatreno, najvatrenije!"
Šta će žena, pijandura je godinama maltretirao i tukao, i na kraju mu je presudila. Kod nekih razvoda nema. To je jedini način da se rešiš nasilnika.

A to što se razvode najviše u januaru, razlog je to što se misli da će se možda ponovo zbližiti tokom praznika i izgladiti situaciju. Ali onda ne idu na posao, pa provode više vremena zajedno, i na kraju više ne mogu da se gledaju. Na kraju jedno od njih ode i podnese zahtev za razvod.

E, meni to ne treba...

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Eto vidiš kak se ljepo slažemo a ja sam već počeo da te modelujem "according to my design." :give_r: :give_r: :give_r: :);):give_r::give_r: Inače praznici imaju baš obrnutu ulogu da tako kažem jer se najveće nasilje baš tada dešava i praznici nikada ništa ne popravljaju aposlije njanjanja nema više kajanja. :confused:;):cool: Tada izlazi na vidjelo sav bol, nepravda, ko je koga više uvrjedio i dr. Pa nastaje svadja i završava se "sekirčetom." :eek::rolleyes:o_O:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Jedan čoek mi na Fejsu tražio magiju da mu vratim ženu. Ja ga pitam kako ju je izgubio. "Ona je pogrešila nešto i ja sam je oterao." Dobro i da vam se vrati uz pomoć madjije šta ćete raditi ako ponovo pogreši? Nije odgovorio.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.032
Aha... samo ti veruj u to da me već modeluješ "according to your design". ;)

Ma ljudi se teško odriču partnera čak i kad ih više ne vole. Premalo čiste ljubavi, a previše sujete, koristi i zlobe, i posle se čude što je došlo do sekirčeta. Pukne čovek (ili žena).

Ali veza koja pukne jednom, obično puca uvek na istom mestu. Zato i nema svrhe obnavljati nešto što ne valja.

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Ako 'oćeš da budeš ljepa ko boginja ondak moraš da se prepustiš mojemu modelovanju according to my design. Jer ja znam šta je najbolje za tebe. :cool: :);):cool::):give_r::give_r::give_r::give_r::give_r::give_r::give_r::give_r::give_r:

Inače što se drugoga djela tiče te veze još u početku nije bilo a kasnije svako tjelo koje pada a nije vezano za čvrstu osnovu razbije se "Tamna Strana Sile" je neumoljiva i ne prašta greške.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.032
Mogu da budem lepša samo u tvojoj glavi. Ne znam samo kako me to modeluješ, kad i ne znaš kako izgledam, ali, to spada u tvoj domen, neću da se mešam. ;)

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Uopšte je ne bitno kako izgledaš jer uvek možeš ljepše da izgledaš a ljepota je bitna zar ne? Sve počinje iz svesti. Prvo modeluješ svest a sa njom i tjelo. Ako imaš ružnu i lošu svest... tjelo brzo propada i ljepota nestaje kao rosa u podne. Eto ti primer Britanka Spears kako je bila prelepa i dozvolila je svojom glupošću da sva ta lepota nestane.... Sa tridesetak godina izgleda ko da ima pedjeset. Ili na primer ona čuvarka plaže Džasminka Blit. Bila je prelepa crnokosa sa plavim očima i predivnim batkovima i pufff ode lepota da ni senka nije ostala. Ona ima film u kome glumi cicu sa ružnim ožiljkom preko pola lica. Ja tebi kažem da taj ožiljak je nije učinio ništa ružnijom nego je sada ružna bez ožiljka. Odnosno nije taj ožiljak mogao da uništi njenu prirodnu lepotu koliko je sada ružna jer njenu ružnnoću prati njena ružna svest dok sa ožiljkom njena svest nije bila ružna.. Ili ona naša Katharina Rebrača kako je bila prelepa a sada ko i Džasmina strava i užas. A ona Eljizabet Hartli blody Engleskinja ima sada skoro 6 banki a prelepa je za svoje godine.

Dete "Tamna Strana Sile" zna sve. A ja kao njen sledbenik sve vidim i "sve" znam. Barem ono bitno. :cool: :) :cool:

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.032
Znači, to je objašnjenje zašto ja izgledam duplo mlađe. A ti ako nastaviš da me ulepšavaš, pretvoriću se u bebu. ;)

Ma skapirala sam, skoro sam negde pročitala: "Lepa si, al' progovori da vidim koliko si zaista lepa". To stvarno i jeste tako. :)

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Tako je, kakva si iznutra takva si i spolja, kakva si spolja takva si iznutra poznati hermetički zakon "Kako Gore tako i dole." Zar ne misliš da su bejbice najsladje? Dok god si bejbica bitićeš najljepša i najsladja i najukusnija i ja ću te maziti i paziti i zvati Djole Djoka........ Sećaš se onoga crtanog sa onim snežnim čovekom i Duškom Dugouškom? E to je ljubav, zar ne? :cool: :) ;) :give_r: :give_r: :give_r: :give_r:

Natrag