Janković: "Vraćam se u februaru"

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Janković: "Vraćam se u februaru"
30. avgust 2009.


5522929234a803d1c7cc71167527142_big.jpg


Fudbalski reprezentativac Srbije Boško Janković rekao je da neće žuriti sa povratkom na teren posle operacije ligamenata levog kolena.


Ipak, Janković je istakao da očekuje da će ponovo igrati u februaru sledeće godine. Fudbaler Đenoe je u intervjuu agenciji Beta rekao da će uprkos dugom i komplikovanom oporavku, 9. septembra biti na Marakani i bodriti saigrače iz reprezentacije u odlučujućem meču protiv Francuske, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.


"Ne želim prebrzo da se vratim na teren jer proces oporavka kolena dugo traje. Čak i ako se budem dobro osećao, potrebno je da prođe pet do šest meseci od operacije", rekao je igrač Đenoe.

Janković je izjavio da redovno prati zbivanja u srpskom i italijanskom fudbalu.

"Pratim utakmice i Zvezde i Đenoe. Takođe znam šta se dešava i sa reprezentacijom. Očekuje naš najvažniji meč u kvalifikacijama protiv Francuske i biću kao navijač na Marakani. Želim da budem uz ekipu od početka do kraja kvalifikacija", naveo je Janković.

Vezni igrač je na oporavku u Barseloni gde je i operisan 20. avgusta.

"Ugradili su mi u koleno šraf koji bi trebalo da sraste uz kost i nakon toga biće kao da se ništa nije desilo. Počeću za dva-tri meseca da treniram sa ekipom, a očekujem početkom februara da se vratim na teren", dodao je Janković.

Njega je operisao je španski hirurg Ramon Kugat, stručnjak za sportske povrede.

"Osećam se veoma dobro i nisam zamišljao da će biti ovako lako. Operisao me je možda najbolji stručnjak za ove povrede na svetu, kod njega je dolazio i Samjuel Eto, kao i veliki broj igrača iz Italije", rekao je Janković koji je prvih sedam dana posle operacije bio u bolnici, a sada je u hotelu u Barseloni.

Janković će tamo ostati još sedam dana, a već je počeo lakše vežbe noge.

"Još nedelju dana ću biti ovde. Prošle nedelje sam počeo da radim neke vežbe, pogotovo za prednji kvadriceps koji je mnogo slabiji nego ranije", objasnio je.

Srpski fudbaler je kazao da su lekari zadovoljno operacijom i otkrio da je tražio samo epiduralnu anesteziju da bi posmatrao ceo zahvat.

"Mogao sam da biram anesteziju i izabrao sam epiduralnu i sve vreme sam na monitoru gledao kako protiče operacija. Iskreno, bilo mi je lakše zbog toga, želeo sam da vidim sve. Još pijem antibiotike, a već polako mogu da savijem nogu", naveo je Janković.

"Ne znam kada sam propustio neku utakmicu, čak ni trening u poslednjih sedam, osam godina. Dosta sam razmišljao, to je baš neubičajeno kada svake nedelje igrate utakmice u jakim ligama i na visokom nivou", rekao je srpski reprezentativac.

Janković je dodao i da mu čelnici FSS-a i saigrači iz reprezentacije često telefoniraju i raspituju se o oporavku, kao i funkcioneri i fudbaleri Đenoe.

Srpski fudbaler se povredio početkom avgusta, na prijateljskoj utakmici Đenoa - Ređana. Janković je za Đenou prošle sezone odigrao 25 utakmica i postigao četiri gola.
 
Natrag
Top