Janko Tipsarevic

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
U četvrtak na Indijan Velsu Janko Tipsarević sa Tobijasom Kamkeom.
13863837664d78a841b4385971339100_extreme.jpg

Nemac je 68. igrač na rang listi. Ima dve titule sa čelndž turnira u Grandbiju i Tiburonu. Jedinu pobedu nad igračima u prvih 10, ostvario je protiv Berdiha u Bazelu.
Janko je trenutno 45. na listi, ove sezone ima skor od 10-6, a ovo je prvi put da igra protiv Kamkea.

Dodato posle 8 Sati 57 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Indijan Vels: Janko u drugom kolu

Srpski teniser uspešno je startovao na turniru masters serije u SAD pošto je u prvom kolu savladao Nemca Tobijasa Kamkea sa 6:2, 6:0. Naredni rival Sem Kveri

Janko Tipsarević

Srpski teniser Janko Tipsarević uspešno je startovao na turniru masters serije u Indijan Velsu pošto je u prvom kolu savladao Nemca Tobijasa Kamkea sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:0.
Tpsarević je na uverljiv način započeo učešće na turniru i bez problema se probio u drugo kolo. Neravnopravnog rivala je prosto "počistio" sa terena i najavio dobar rezultat u nastavku takmičenja.
Sledeći protivnik Tipsarevića je 24. teniser sa ATP liste, Amerikanac Sem Kveri, koji je kao 21 nosilac bio slobodan u prvom kolu. U dosadašnja tri međusobna duela Amerikanac je bio uspešniji i vodi sa 2:1.

Na turniru u Indijan Velsu, koji se igra za nagradni fond od 3,64 miliona dolara, najbolji srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki slobodni su u prvom kolu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Ispali Tipsarević i Zimonjić

Dublovi u kojima su igrali naši teniseri Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić eliminisani su u prvom kolu turnira u Indijan Velsu.
6606586074d3f98d3a022e486382721_extreme.jpg
Janko Tipsarević i Tomaš Berdih eliminisani su u od dubla Dolgopolov - Malis, a Zimonjić i Ljodra izgubili su od amerikanaca Iznera i Kverija sa 6:3, 3:6 i 10:8.
Meč Tipsarevića i Berdiha trajao je nepunih 90 minuta. I jedan i drugi par ostavio je po dva "brejka", pa je konačan rezultat postavljen u trećem setu, gde su uspešniji bili Ukrajinac i Belgijanac.
Zimonjić i Ljodra na terenu su proveli 70 minuta, a prevagu na meču doneo je servis Amerikanaca, koji su odservirali osam aseva, dok su Srbin i Francuz imali samo jedan.

Kao i kod Tipsrevića i Berdiha, i na ovom meču su parovi napravili po jedan „brejk“, a na isti način rešen je treći set, u kojem su Izner i Kveri imali dva asa. Amerikanci su do sada osvojili jednu titulu igrajući zajedno, a naredni protivnici su im braća Mari.

Dodato posle 15 Sati 48 minuta:

Janko ispao u drugom kolu

Srpski teniser Janko Tipsarević izgubio je od Sema Kverija iz SAD sa 6:4, 6:4 u drugom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu.
9909045504d3af97de504a923439865_extreme.jpg
Amerikanac je u oba seta napravio po brejk, što je bilo dovoljno za trijumf, a Janko jedine dve brejk šanse nije iskoristio na startu prvog seta.
Za prolaz u četvrto kolo Kveri će se boriti sa Fernandom Verdaskom iz Španije, kojem je Ričard Berankis predao meč početkom drugog seta nakon što je deveti nosilac dobio prvi.
Prvi je do prilika za brejk došao Tipsarević, ali je Kveri u drugom gemu neutralisao dve šanse. Prvo je Amerikanac odservirao as, a na drugoj je Janko poslao prekratku lopticu i direktni poen forhendom bio je neminovan – 1:1.

Na početku meča je Amerikanac više grešio, ali Janko to nije uspeo da materijalizuje. Zbog toga je kažnjen u petom gemu – vrhunskim volejom Kveri stiže do dve uzastopne brejk lopte i koristi drugu nakon što je Tipsarević zakucao lopticu forhendom u mrežu – 3:2.

Nažalost, ispostavilo se da je to bio prelomni gem u prvom setu – Kveri jeste propustio jednu set loptu na Jankov servis, ali je u ’svojim’ gemovima bio siguran i došao je do vođstva za 39 minuta.

U prvom setu Amerikanac je imao 11 poena i 14 neiznuđenih grešaka, dok je Jankov odnos bio 9/10.

Na početku drugog seta oba tenisera igrali su vrlo agresivno, Kveri je imao dve brejk lopte, ali ih je Tipsarević neutralisao.

Američki teniser bez većih problema je osvajao gemove na svoj servis, a Janko je nove nevolje imao u petom gemu. Tada je promašio prilično lak volej i poklonio suparniku brejk loptu, ali se potom izvukao snažnim forhendima – 3:2.

Ipak, u devetom gemu Kveri je slomio otpor Tipsarevića. Prvu brejk loptu Janko je spasao preciznim slajs servisom, ali je onda napravio duplu grešku. Amerikanac novu priliku nije propustio, odlično je riternirao, a nedugo zatim je volejom napravio brejk.

Dileme više nije bilo, Kveri je napadačkom igrom došao do dve vezane meč lopte i iskoristio je već prvu – 6:4, 6:4 za jedan sat i 22 minuta igre.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
petak 25.03.2011 | 13:52

Jedinstveni Janko Tipsarević

Izvor: B92 | SO

Nećete naći mnogo igrača na ATP turu sa ličnošću većom od Janka Tipsarevića, tako počinje tekst o srpskom teniseru na zvaničnom sajtu turnira u Majamiju.
3659938214d8c8fa531b8f609736320_orig.jpg
Ti si jedintstvena ličnost, ekscentrik, voliš da zabavljaš publiku, otkud takav temperament?
„To sam ja, oduvek sam bio ’svoja’ ličnost. Moji roditelji su se protivili pirsingu i tetovažama kada sam to prvi put uradio. Imamo nesuglasica oko određenih stvari, ali oduvek sam se maksimalno trudio da roditelje učinim ponosnim", kaže Janko.
"Interesovanje za literaturu pokupio sam od majke, ona je bila student prava, neprestano je čitala, ali je na kraju postala domaćica. Podsticala me je da čitam različite knjige kada sam bio mlađi“.

Postoji li dublje značenje tvog nadimka „Tipsi“ ili je to jednostavno skraćenica od prezimena?

„Nisam ja smislio taj nadimak, tako me zovu neki od navijača. Drugi teniseri zovu me ’Jankela’, imam nekoliko nadimaka“.

Pobeda u Dejvisu kupu bila je poseban momenat za saigrače, tebe i Srbiju. Koliko je tu bilo emocija i da li te je na bilo koji način promenilo to što si predstavljao zemlju na najvišem nivou?

„Uopšte me nije promenilo, ali to je sigurno bio izvanredan trenutak, mislim da je to jedno od najvećih dostignuća u mojoj dosadašnjoj karijeri. Priča o našoj tituli vrlo je interesantna. Kada smo počeli, razgovarali smo koliko bi bilo neverovatno kada bismo pobedili i ostvarili zajednički san. Ali kako smo bili bliži, tako smo manje i razgovarali o tome. Kada smo došli do polufinala, to više nismo ni spominjali. Zaista je sjajno što smo zapravo san pretvorili u javu“.
Kako se snalaziš u bračnim vodama? Supruga ti je bivša TV voditeljka, a ima i izveštaja da radi kao model. Da li ona putuje često sa tobom?

„Ti izveštaji su u stvari netačni, imala je nekoliko ponuda, ali ih je odbila. Bračni život je isti kao pre, verovatno jer sam sa svojom suprugom zajedno već dugo vremena. Počeli smo zajedno da živimo nakon šest meseci zabavljanja i bili smo u vezi pet godina pre venčanja. Sada putuje sa mnom često i uživam u tome, ali rekla je da to neće večno da traje. Posle ove godine, ona želi da se koncentriše na svoju karijeru. Srećan sam jer provodim mnogo vremena sa njom i osećam se kao najsrećniji čovek na svetu“.

Da moraš da opišeš Majami na Tviteru sa 140 ili manje karaktera, šta bi poručio ljudima?

„Majami je moj omiljeni grad posle Beograda i vidim sebe kako živim tu u budućnosti. Volim mnogo ovaj grad i motivisan sam da igram dobro kako bih duže ostao“.

U prvom kolu turnira u Majamiju Tipsarević je eliminisao Robina Hasea, a u drugom se sastaje sa Marinom Čilićem iz Hrvatske, uz direktni prenos na TV B92.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Janko otkrio šta čita: Proučavam Bibliju, ali ne verujem u Boga

jankoap.jpg

Janko Tipsarević priznao je da nije vernik i da uopšte ne veruje u boga, ali trenutno čita Bibliju jer želi iz prve ruke da se upozna sa suštinom hrišćanske religije!
Srpski teniser, koji se u subotu uveče sjajnom pobedom nad Marinom Čilićem plasirao u treće kolo mastersa u Majamiju, poznat je kao neko ko na turnirima čita debele knjige.

Deklarisani ljubitelj Ničeove filozofije sada je iznenadio sve izjavom da proučava knjigu nad knjigama, kako mnogi nazivaju Bibliju.
- Čitam Bibliju, ali ne verujem u boga. To je neka vrsta testa. Iako ne verujem, osećam veliku potrebu da znam šta tu tačno piše, a ne šta drugi pričaju o tome. Interesovanje za literaturu pokupio sam od majke, ona je bila student prava, neprestano je čitala, ali je na kraju postala domaćica. Podsticala me je da čitam različite knjige kada sam bio mlađi - objasnio je Tipsarević.

Roditelji protiv tetovaža

Janko kaže da se nije uvek slagao sa svojim roditeljima, ali da sa njima ima dobar odnos.
- Moji roditelji su se protivili pirsingu i tetovažama kada sam to prvi put uradio. Imamo nesuglasica oko određenih stvari, ali oduvek sam se maksimalno trudio da roditelje učinim ponosnim - rekao je treći reket Srbije, koji je najbolji plasman na ATP listi upisao 2008. godine, kada je bio 33. na svetu, ali nikada nije osvojio titulu.

Janko je zablistao u Majamiju konačno uspevši da razbije prokletstvo zvano Marin Čilić, pošto je prvi put u karijeri savladao Hrvata u šestom međusobnom okršaju, sa 6:3, 7:6 (7:4). U trećem kolu očekuje ga duel sa 66. igračem na ATP listi Filipom Pečnerom iz Nemačke, koji je prethodno eliminisao desetog nosioca Jirgena Melcera sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4. To će biti drugi meč Tipsarevića i Pečnera. Prvi put su se sreli prošle godine, takođe u Majamiju, i tada je Nemac slavio - 6:4, 6:0. Međutim, Janko ističe da će sve učiniti kako bi ostao što duže na Floridi.
- Majami je moj omiljeni grad, posle Beograda. Mnogo volim ovaj grad i motivisan sam da igram dobro kako bih ostao što duže. To me tera da se još više borim na terenu - dodao je Tipsarević.

Dobro mu ide i u dublu
On u Majamiju, pored singla, sa uspehom nastupa i u dublu. Jankela i njegov partner Oliver Marah plasirali su se u drugo kolo mastersa na Floridi. Oni su na startu takmičenja savladali Španca Pabla Anduhara i Argentinca Karlosa Berloka sa 2:1, po setovima 6:7 (7:9), 6:4, 10:8. U narednoj rundi srpsko-austrijska kombinacija imaće težak zadatak, pošto se sastaje sa pobednikom meča u kome se sastaju prvi nosioci, Amerikanci Bob i Majk Brajan, i njihovi zemljaci Rajan Herison i Džek Sok.

„Guraju" me Nole i Troicki

Janko priznaje da ga uspesi, ali i velika podrška saigrača iz reprezentacije teraju da i on ostvaruje bolje rezultate.
- Mi smo pre svega veliki prijatelji i stalno smo u kontaktu. Između nas postoji neka vrsta pozitivne ljubomore, kod koje vas tuđi dobri rezultati teraju da budete još bolji. Dobro je kada pored sebe imate nekoliko igrača iz iste zemlje i kada sebi možete da kažete: „Ako su oni uspeli, onda mogu i ja". Tenis je sport u kome ima dovoljno prostora da se svako istakne, osvoji puno poena i zaradi dovoljno novca da bude miran ceo život - istakao je Tipsarević.

Luka Bajrović

(pressonline.rs)

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
ponedeljak 28.03.2011 | 19:00 -> 20:19

I Tipsarević u osmini finala

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u osminu finala turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju, pošto je pobedio Filipa Pečnera iz Nemačke sa 6:3, 6:3.
4466535714d90d26daeb46142152556_orig.jpg

Beta​
Tipsarević je igrao bolje nego u duelu sa Čilićem i zasluženo se revanširao Pečneru za poraz baš u Majamiju prošle godine.
Srpski teniser imao je po 16 'vinera' i neiznuđenih grešaka, a Pečner je upisao 16 direktnih poena i 35 grešaka. Za plasman u četvrtfinale Janko će igrati sa boljim iz meča Pabla Kuevasa i Žila Simona.
Prvi do brejka stigao je Tipsarević – izborio je šansu u trećem gemu, sustigao je skraćenu lopticu rivala, a potom tačno predvideo naredni potez Pečnera i forhend volejom pogodio liniju za vođstvo 2:1.

Otkad je napravio brejk, srpski teniser bio je superioran u svojim servis-gemovima, nije prepustio suparniku nijedan poen u naredna dva i poveo je sa 4:2.

Janko je uglavnom bio sigurniji u razmenama sa osnovne linije i zahvaljujući tome stvorio je novu priliku za brejk u sedmom gemu. Ipak, Pečner ju je anulirao preciznim slajs servisom, a zatim je i osvojio gem (4:3).

Tokom celog seta Tipsarević je bio bolji i smireniji teniser, pa je u devetom gemu napravio novi brejk iskoristivši drugu set loptu – 6:3 za 41 minut igre.

Pečner je mnogo grešio i tako olakšavao posao Janku, ali je na brejk lopti u drugom gemu drugog seta odigrao izuzetno agresivno i forhendom uspeo da se izvuče. Samo privremeno, doduše, pošto je Tipsarević sa dva neverovatna bekhenda napravio brejk i poveo sa 2:0.

Za razliku od prvog seta, Janko nije uspeo da potvrdi brejk, a za to je najviše sam kriv. Baš kao i u meču sa Čilićem, napravio je dve uzastopne duple servis greške i poklonio protivniku dve uzastopne brejk lopte. Nemac je realizovao drugu, pošto je posle vrlo dugog prebacivanja sa osnovne linije odigrao neuhvatlji ’drop šot’ (2:1).

Bez većih potresa igralo se sve do osmog gema, a onda je Tipsarević napravio brejk. Pečner je sve vreme uglavnom igrao slajs iz bekhenda, a upravo njime dva puta u nizu je pogrešio i dao Janku brejk loptu. Potom je Pečner pokušao da napadne forhendom, ali bezuspešno – 5:3.

Tipsarević je zatim bez problema osvojio svoj gem – 6:3, 6:3 za 73 minuta igre.

Dodato posle 16 Sati 20 minuta:

utorak 29.03.2011 |

Janko i Marah izbacili Brajene!

Srpski teniser Janko Tipsarević je zajedno sa dubl partnerom Oliverom Marahom napravio senzaciju i pobedio prve nosioce braću Brajen sa 7:5, 6:4.
3659938214d8c8fa531b8f609736320_orig.jpg
Srpsko-austrijska kombinacija iskoristila je tri od sedam prilika za brejk, a blizanci iz SAD samo jednu od sedam šansi koliko su stvorili.
Na kraju, Tipsarević i Marah su se posle 75 minuta borbe plasirali u četvrtfinale, gde ih čekaju Rohan Bopana i Aisam ul-hak Kureši, koji su sa 2-1 u setovima dobili Mertinaka i Normana.
Ranije je Janko u singlu dobio Filipa Pečnera i plasirao se u osminu finala.

U konkurenciji dublova učestvuje i Nenad Zimonjić, koji u paru sa Ljodrom za rivale ima Malisa i Džejmija Marija. Taj meč na programu je u utorak, treći po redu na terenu broj dva.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
etvrtak 31.03.2011
Tipsarević i Marah bez finala

Izvor: B92

Srpski teniser Janko Tipsarević i Austrijanac Oliver Marah nisu uspeli da se plasiraju u finale Mastersa u Majamiju u konkurenciji parova.
10744414334d8c5a4f91f60914280649_orig.jpg
Srpsko-austrijska kombinacija je u polufinalu poražena od Indijaca Leandera Paesa i Maheša Bupatija sa 6:3, 5:7, 11:9, posle jednog sata i 34 minuta.
Paes i Bupati će se u finalu sastati sa pobednicima susreta između Belorusa Maksa Mirnjija i Danijela Nestora iz Kanade sa jedne, i Austrijanca Jirgena Melcera i Filipa Pečnera iz Nemačke sa druge strane.
Bupati i Paes su na startu meča lako osvojili gem na svoj servis i poveli sa 1:0, a u narednom su imali priliku za brejk, ali je srpsko-austrijska kombinacija uspela da se vrati i izjednači. Indijski par je ponovo bio siguran na svom servis gemu, a potom je iskoristio novu brejk priliku i poveo sa 3:1, a onda i sa 4:1. U narednim gemovima oba para su osvojila svoje servis gemove pa su Indijci bez većih problema poveli sa 1:0 u setovima.

Na početku drugog seta na obe strane viđena je sigurna igra i oba para su bez problema osvojili prve gemove na svojim servisima. Ipak, već u trećem gemu viđen je brejk indijskog para, koji je vrlo brzo poveo sa 3:1. Tipsarević i Marah su u sledećem gemu smanjili prednost Indijaca, a potom su dva puta imali priliku za brejk, a drugu su i iskoristili za 3:3. Paes i Bupati su u narednom gemu ponovo mogli do brejka, ali se srpsko-austrijska kombinacija vratila i povela prvi put na meču sa 4:3, a Indijci su izjednačili, a isti slučaj je bio i u naredna tri gema. Pri vođstvu od 6:5, Tipsarević i Marah su došli do tri brejk lopte i več prvu su iskoristili za izjednačenje u setovima.

Srpski i austrijski teniser su malo bolje ušli u treći set, koji se igra do deset poena, i poveli su sa 5:3. Ipak, indijski par je vrlo brzo preokrenuo i došao do prednosti od 7:5, ali su se Tipsarević i Marah vratili i od tada se igralo poen za poen se dok srpsko-austrijska kombinacija nije došla do meč lopte pri rezultatu 9:8. Ipak, nije uspela da je iskoristi, a Indijci su potom osvojili naredna tri poena i zasluženo slavili.

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
subota 9.04.2011

Tipsarević protiv Lopesa na startu

Posle povlačenja Novaka Đokovića Srbija će imati samo dvojicu predstavnika na Mastersu u Monte Karlu koji počinje u nedelju.
9333329564da04e1ea48a8227749084_orig.jpg

Beta​
Janko Tipsarević u prvom kolu igra protiv Španca Felisijana Lopesa, a ako bude slavio protiv njega, u narednoj rundi ga čeka David Ferer.
Za razliku od prethodnih Mastersa ove sezone, Viktor Troicki, koji je u Kneževini postavljen za 11. nosioca, neće biti slobodan u prvom kolu i na startu ga očekuje duel sa domaćim teniserom Žan-Rene Lisnara.
Ako Troicki uspešno prebrodi prvu prepreku u Monte Karlu, u drugom kolu će igrati sa boljim iz susreta između Južnoafrikanca Kevina Andersona i Fabija Fonjinija iz Italije.

Pored Đokovića, na Mastersu, kojim počinje turnira na šljaci, neće igrati ni Šveđanin Robin Sodeling, dok će ostali najbolji teniseri sveta, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Endi Mari i Tomaš Berdih će biti prisutni i biće slobodni u prvom kolu.

Takmičenje u Monte Karlu počinje u nedelju, a direktne prenose na televiziji B92 moći ćete da pratite od ponedeljka.

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
nedelja 15.05.2011

Poraz Tipsarevića na startu

Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je od Filipa Kolšrajbera u okviru prvog meča duela sa Nemačkom na Svetskom kupu u Diseldorfu.
19541784074dcfb391099f1697070000_orig.jpg

Foto: Srđan Stevanović​
Tipsarević je od Kolšrajbera izgubio sa 6:4, 7:6 (7:5), posle jednog sata i 55 minuta igre.
Meč Tipsarevića i Kolšrajbera je jedini koji će biti odigran u nedelju u okviru duela Srbije i Nemačke, dok u ponedeljak igraju Viktor Troicki i Florijan Majer, a potom i dublovi. Pored Tipsarevića i Troickog, boje Srbije brane i Nenad Zimonjić i Dušan Lajović
Na početku susreta obojica tenisera su osvojili svoje servis gemove, ali je Kolšrajber već u četvrtom gemu došao do brejka. Tipsarević mu je vrlo brzo uzvratio i došao do izjednačenja na 4:4, ali je nemački teniser potom uz osvojen siguran servis gem i još jedan brejk došao do vođstva u setovima.

Uz jedan brejk, Nemac je u drugom setu odmah poveo sa 2:0, a već u narednom gemu meč je prekinut zbog kiše. Posle pauze od 20 minuta meč je nastavljen i Kolšrajber je nastavio gde je stao i uz siguran svoj servis došao do prednosti od 3:0. Tipsarević je uspeo odmah da uzvrati, izjednači na 3:3, a potom su obojica bili sigurni na svojim servis gemovima i set je ušao u taj brejk, u kojem je Nemac bio bolji sa 7:5.

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Kvins: Tipsa siguran protiv Blaža

Izvor: B92, Tanjug

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo turnira "Kvins" u Londonu.
19094793654dda600a931e0803249033_orig.jpg
Tipsarevi' je lako savladao Slovenca Blaža Kavčiča sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.
Naredni protivnik našeg tenisera biće Amerikanac Majkl Rasel koji je sa 6:3, 7:5 eliminisao Nemca Denisa Gremlmajera.
Tipsarević je u meču, koji je trebalo da bude odigran u ponedeljak, uspeo da iskoristi tri brejk lopte, dok je samo jednom dozvolio protivniku da mu oduzme servis.

Drugog dana turnira sigurni su bili i ostali favoriti. Del Potro je sa 6:4, 6:2 eliminisao Istomina, Rodik je bio bolji od Lopesa u tri seta, Nalbandijan je savladao Marčenka pa će Argentinac biti rival Iliji Bozoljcu. Verdasko je sa 6:2, 6:3 dobio Maua, dok su eliminisani Ernests Gulbis i Ivo Karlović.

Turnir u Londonu igra se za ukupan nagradni fond od 694.250 evra.

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Kraj za Tipsarevića u Kvinsu

Izvor: B92 | AK

Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je u trećem kola ATP turnira u londonskom Kvinsu od Endija Marija sa 6:4, 7:6(3) posle 2 sata i 5 minuta igre.
19094793654dda600a931e0803249033_orig.jpg
Oba tenisera su na startu meča napravila po jedan brejk, s tim što je Tipsarević iskoristio svoju drugu šansu. U nastavku su oba igrača uspešno servirala, malo grešila i tako ostala i egalu. Mari je dobio prvi set, koji je prekinut na 30 minuta zbog kiše u Londonu, sa 6:4.
U prvom gemu drugog seta Tisparević je napravio brejk i zatim osvojivši gem na svoj servis poveo sa 2:0. Mari je uspeo da vrati brejk u sedmom gemu i taj brejk je odlučio pobednika. Mari je odlično servirao i imao čak 11 as udaraca, Tipsarević tri. Škot je bio sigurniji na svoj prvi servis 73%(33/45) napsram Tipsarevićevih 57% (25/44).

Ovo je bio sedmi meč između Janka i Endija i četvrta pobeda za Škota. Poslednji put igrali su u Dubaiju prošle godine, a Janko je slavio sa 7:6, 4:6, 6:4.

U narednom kolu Mari igra protiv pobednika meča Marin Čilić - Tomaž Beluči.

Natrag