Jako nevreme sa gradom u Loznici

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Jako nevreme sa gradom u Loznici




Blic | 24. 07. 2011. - 19:03h

LOZNICA - Jako nevreme uz grad veličine kokošijeg jajeta pogodilo je loznička sela Jelav, Straža i Donji Dobrić oko 16.45 sati i uništilo gotovo sve useve, povrtnjake i voćnjake.

161486_regloznica1_f.jpg


Grad uništio useve, voćnjake i povrtnjake

Prema rečima meštana ovih sela, nevreme je trajalo ne duže od dvadesetak minuta, ali je grad veličine kokošijeg jajeta, kakvog ne pamte ni najstariji stanovnici ovog kraja, potpuno uništio useve, kupinu, papriku, paradajz i voće.

- Grad mi je pobio 60 ari pod kupusom. Jedino što nam je ostalo je krompir, i to zato što je pod zemljom, sve što je bilo na njivama i u baštama uništeno je i propalo - priča Zoran Petrović, meštanin Jelava. Slično pričaju i meštani Donjeg Dobrića i Straže, koji su takođe ostali bez voća, povrća, ali i kukuruza koji je teško stradao od udara grada.

161489_regloznica4_f.jpg


- Uništen mi je ceo plastenik, četiri, pet ari pod kupinom, sve je polomljeno. Kupine su naročito stradale, jer zbog oštećenja od ovog grada neće moći da rađaju ni sledeće godine, pa smo pored ovogodišnjeg, ostali i bez roda za narednu sezonu. Koliko je grad bio jak može da se vidi i po paprici, čiji je plod sekao na pola - priča Dobrivoje Pajić iz Donjeg Dobrića.


161487_regloznica2_f.jpg


Inače, Jelav nema protivgradnu stanicu, već atar ovog sela pokrivaju stanice iz Straže i Donjeg Dobirća. Strelci na obe protivgradne stanice ispalili su po četiri rakete, koliko su i imali.

- Ispalio sam sve četiri rakete i sad na stanici više nemamo nijednu - kaže Milivoje Simić, strelac iz Straže. Ista situacija je i na protivgradnoj stanici u Donjem Dobriću.
 
Natrag
Top