Jakne za proleće

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Jakne za proleće

Ž. P. | 26. mart 2011. 17:48 | Večernje novosti


Kreatori inspirisani raznim stilovima dizajnirali su modele različitog kroja i uskladili ih sa aktuelnim trendovima. Jakne daju pečat celokupnom izgledu

zp-moda_620x0.jpg
Ove sezone moderni su različiti modeli, dezeni i boje

I ovog proleća jakne su dominantne u većini kolekcija. Kreatori inspirisani raznim stilovima dizajnirali su modele različitog kroja i uskladili ih sa aktuelnim trendovima. Jakne su inače veoma bitan komad odeće zato stil i daju pečat celokupnom izgledu.
Ove sezone moderni su različiti modeli, dezeni i boje.
Izdvajaju se jakne kraćeg kroja koje se lako kombinuju uz gotovo svaki komad odeće - pantalone, farmerke, helanke, suknju ili haljinu. Mogu se naći strukirani, modeli ravnog kroja, kao i oni sa 3/4 rukavima. Veoma su moderne i kožne jakne koje celokupan izgled čine upečatljivijim i atraktivnijim, bilo da su u rok stilu, duže, kraće, uže... Aktuelne su i ležerne jakne sa kapuljačom idealne za pristalice "kežual" stila, a osim modela ravnog kroja, moderni su i oni blago strukirani.

U većini kolekcija dominiraju jarke i vedre boje - plava, crvena, žuta, ljubičasta, ali uvek su moderne i one klasične i neutralne poput crne, sive, braon, bež, bele...



 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Trendi prolećne jaknice






Verovatno smo svi jedva dočekali da sa dolaskom proleća skinemo debele jakne i kapute koje smo nosili cele zime. Sada je pravo vreme za tanje jaknice, a u zavisnosti od modela koji volite, možete izabrati teksas jakne, mantile ili kaputiće. Izbor je zaista veliki, a evo nekoliko modela prolećnih jakni koje preporučujemo.

Klasični trenč mantil je savršen za promenljive vremenske prilike karakteristične za svako proleće. Uz njega izgledaćete glamurozno bez imalo truda.




Kratki kaputić
možete da nosite svuda i uz svaku kombinaciju, ali je naša preporuka da izbegavate crne i sive i da pronađete neki u vedrijim, prolećnim bojama.





Za one koje vole ekstravagantnije da se oblače, ovakva čupava jaknica ispuniće sve potrebe i nesumnjivo će privući pažnju.




Uz kratki blejzer sa oštrim ivicama i naglašenim ramenima , koji je hit svake sezone, i najobičniji outfit izgledaće elegantno i profesionalno.




Kožnu jaknu
uvek morate imati u svom garderoberu jer je to jedan od komada za koje stilisti kažu da su svevremeni.











Izvor: Lepota&Zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Prolećne jakne za dan i veče





Prednost prolećnih jakni je u tome što je njihov izbor toliko raznovrstan da svako može da pronađe model uz svoj stil


Nose se jakne u jarkim, neutralnim, pastelnim nijansama

Nezaobilazan deo u slojevitim prolećnim kombinacijama su i jakne. U novim kolekcijama su u prvom planu u većini odevnih varijanti, a stilisti ih uvek ističu u ovo doba godine jer su, kako kažu, uvek upečatljiv detalj. Prednost prolećnih jakni je u tome što je njihov izbor toliko raznovrstan da svako može da pronađe model uz svoj stil. Osim toga lagane su i mogu se nositi uz različite kombinacije, ali i u raznim prilikama.

Izdvajaju se kožne jakne koje su idealne i za dan i za elegantnije večernje kombinacije. Ističu se modeli u bajkerskom i rok stilu sa nitnama, kraći, sa resama, ali i oni klasičniji. Osim u crnoj, sivoj, bež boji kožne jakne se nose i u jarkim i vedrim tonovima - ljubičastim, plavim, crvenim, narandžastim...

Na modnu scenu vratile su se i lagane šuškave jakne koje više nisu rezervisane samo za ležernije odevanje. Dizajneri su im novim krojevima dali i elegantniju notu, tako da mogu da isprate i vrlo moderne sportsko-elegantne kombinacije.

Nijedno proleće ne može se zamisliti bez mornarskih jakni u plavoj, beloj i crvenoj boji, koje ovog puta po kroju podsećaju na sakoe, blago su strukirane, prate liniju tela i odlično se uklapaju uz kežual i svečaniju odeću.

Hit proleća su i kratki modeli do struka, puf ili klasičnog kroja sa blago istaknutim ramenima, a namenjeni su mlađim damama i dobar su izbor za bilo koje doba dana. Za one koji naginju sportskom i kežual odevanju stilisti preporučuju široke i duže jakne muškog kroja koje izgledaju kao da ste ih pozajmili od starijeg brata, ali u dobro izvedenim kombinacijama mogu da budu vrlo efektne.

Što se tiče boja nema posebnih pravila, nose se jakne u jarkim, neutralnim, pastelnim nijansama, moderni su i modeli prošarani desenima, kao i oni sa maštovitim i svetlucavim štampanim aplikacijama.








Izvor: Novosti
 
Natrag
Top