Šta je novo?

Jaka kiša na jugu, grad u Paraćinu

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.215
Jaka kiša na jugu, grad u Paraćinu
Jaka kiša, u pojedinim mestima praćena gradom, zahvatila je pirotski, rasinski, pomoravski i braničevski okrug, navodi Republički hidrometeorološki zavod.

Izvor: Beta, Tanjug
15578207655554d2249aded460506827_v4%20big.jpg
Foto: Beta
Pljuskova je bilo i u jugozapadnim i centralnim krajevima.

U RHMZ navode da se posle podne, uveče i tokom noći očekuju lokalno obilnije padavine, od 20 do 30 litara za 12 sati, a na području Zapadne Srbije i Srema lokalno i do 40 litara.

Sutra će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a intenzivnije padavine očekuju se u jutarnjim satima.

U utorak i sredu očekuje se promenljivo oblačno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, u sredu će biti i vetrovito, a u cetvrtak suvo sa dužim sunčanim periodima.

Osim toga, jako nevreme sa gradom zahvatilo je paraćinsku opštinu i napravilo veliku materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama, izjavio je za agenciju Beta predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Grad je padao na istoku te opštine, u selima Bošnjane, Davidovac i Mirilovac.

"Procenu štete od grada, koji je bio veličine lešnika, za sada nemamo. Sutra ćemo videti kolika je površina zahvaćena i koje poljoprivredne kulture su pogođene", rekao je Paunović.

Nevreme sa gradom je trajalo oko petnaest minuta, a jaka kiša padala je i u Ćupriji, Jagodini i Rekovcu.

Paunović je naveo da nema informacije da li je dejstvovala protivgradana odbrana.

"Opštine do donošenja novog zakona, koji je povučen iz skupštinske procedure, nemaju mogućnosti da plaćaju strelce, niti da kupuju rakete tako da je za protivgradnu zaštitu zaduženo Ministarstvo unutrašnjih poslova", rekao je Paunović
 
Top