Šta je novo?

Jagodina: Venčali se i dobili 3.000 evra iz budžeta

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Dragan Marković Palma ispunio obećanje

Jagodina: Venčali se i dobili 3.000 evra iz budžeta
Izvor: Blic A. Đukić | 24. 01. 2011. - 14:16h
cat_icn_more.png
15:30h


Dragana Ilić (39) iz sela Duboka kod Jagodine i Goran Paunović (35), koji su se juče venčali, prvi su mladenci koji su dobili 3.000 evra od Skupštine grada Jagodine za starije bračne parove. Pored novčane pomoći, gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma obećao im je i posao u aprilu.
110290_jag07-par-od-3.000-evra-adj_f.jpg


Jagodinski zet, Beograđanin Goran Paunović, čvrsto je stegao ruku svoje drage i rekao novinarima da je presrećan i da novac nije motiv njegove ženidbe.

- Zabavljamo se već godinu dana, dolazim u Jagodinu često zbog Dragane, a sad sam se i preselio. Po struci sam saobraćajni tehničar, u Beogradu nisam radio jer je teško naći posao, posebno u struci. Ovaj novac je itekako značajan za porodicu, posebno za prve korake. Meni se Jagodina dopada, sviđala mi se i pre nego što smo se odlučili na brak. Uredna je, ima brojne zanimljivosti i prosto sam začuđen kada vidim da u jednom gradu u Srbiji postoje tolike povoljnosti. Imali smo sreće - kaže Goran.


Čestitajući mladencima, Marković je istakao da je prioritet Jagodine u ovoj godini borba protiv "bele kuge" i zapošljenje mladih.

Uz stimulaiciju od 3.000 evra za bračni par, od kojih je jedno starije od 38 godina, grad Jagodina će od 1. do 16. aprila, u dogovoru sa firmama na ovoj teritoriji, zaposliti 200 mladih bračnih parova, kojima će iz budžeta grada biti isplaćivan lični dohodak u prvih šest meseci, obećao je Marković.


Marković, koji je i narodni poslanik, je pozvao Vladu da u budžetu izdvoji više sredstava "za mlade majke na selu, koje nigde ne rade, koje se bave poljoprivredom, i da ih izjednači sa majkama u radnom odnosu.


"Ima načina, ima prostora da Vlada obezbedi sredstva, smanjenjem broja državnih sekretara, pomoćnika i drugih kojih su puna ministarstva", rekao je Marković.

On je istakao da će Jagodina ove godine, u cilju povećanja broja udatih i oženjenih i povećanja nataliteta, organizovati o trošku grada letovanje na moru za devojke i momke starije od 30 godina i konstatovao da se nada da će iz "ovog
letovanja doći do sklapanja nekog braka".

Svečanom činu, pored Markovića, prisustvovali su predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i čelnici svih političkih stranaka koji u Gradskoj skupštini participiraju u vlasti.

Odluku da se bračnom paru, od kojih je jedno sa područja Jagodine i starije od 38 godina, iz budžeta dodeli jednokratna pomoć od 3.000 evra, Skupština grada Jagodine donela je 23. decembra, a primenjuje se od 1. janura 2011. godine.
Par je u obavezi da u braku bude pet godina i da u tom periodu ima najmanje jedno dete.
 
Top