Izvoz potrebnih podataka iz jedne tabele eksela u drugu tabelu

Učlanjen(a)
20.03.2014
Poruka
4
Pozdrav.
Ja sam novi na ovom forumu, pa bih Vas molio da mi ne zamerite ako nešto nije u redu.
Ima pitanje vezano za eksel, napravio sam Evidenciju prisustva na radnom mestu koju vodim svakodnevno i u njoj su formule za izračunavanje brojnog stanja prisustva na radnom mestu. Pored toga potrebno mi je da u posebnoj radnoj knjizi vodim odsutne sa posla za svaki dan. Kako da uvežem te dve radne knjige i da mi za svaki dan izvoze podace u radnu knjigu odsustva sa posla.

Član
Učlanjen(a)
06.01.2012
Poruka
122
Ne mogu ili ne znam da postavim radne knjige kao prilog
Pogledaj link:
http://www.ic.ims.hr/office/excel2003/razno/radni-sati-3-smjene.html

U Sheet1 imate podatake o prisustvu radnika na poslu, a u Sheet2 podatke o odsustvu ranika sa posla. Recimo da su ti podaci u oba lista smješteni u tabelama ranga A2:G10 (U koloni A su imena radnika, u kolonama B do G su dani u mjesecu). Znači u celiji B2 (Sheet1) je podatak o broju sati prisustva na poslu, a takodje u B2 (Sheet2) je podatak o broju sati odsustva sa posla toga dana. Tada u celiji B2 (Sheet1) upisete formulu: =8-Sheet2!B2 i tako redom

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
21.12.2012
Poruka
420
1.png 2.png
Iz tabele jedan (slika 1) u tabelu 2 (slika 2) ide jednostavno linkovanje ćelija.(otvoriš obe u isto vreme i samo u formula baru 2 excel dokumenta upišeš = i klikneš u prvoj tabeli na polje odakle hoćešda preuzmeš podatak i enter)
Za export na web je malo drukčije ali možda ti posluži da nelutaš (ja umreženim kompovima dajem prilog da vide koliko je ko radio u mesecu preko ovog načina-ne sherujem excel dokumenta),niko nemože da promeni i da upiše koji sat viška hehehehe.
Dodaš da ti sa svakim snimanjem exportuje list u mht formatu vidljiva preko web browswera.
Save As-izabrati iz padajućeg menija "web page" ,čekiraš "selection :sheet ili ono što si selektovao " klik na "publish".

Učlanjen(a)
20.03.2014
Poruka
4
Hvala, ali meni treba nešto drugo. Ako može email adresa da Vam pošaljem dokumenta uradjena u exselu, pa da to pogledate i pokušate rešiti? Unapred zahvalan. Pozdrav

Natrag