Šta je novo?

Izbegavajte sunce i uzimajte što više tečnosti!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.537
JOŠ JEDAN PAKLENI DAN U SRBIJI: Izbegavajte sunce i uzimajte što više tečnosti!
Portparol Hitne pomoći je upozorila da posebno hronični bolesnici i starije osobe ne bi trebalo duže da stoje na nogama i savetovala veliki oprez na kupalištima i u saobraćajuVrucina-2.jpg
Izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, lagana ishrana, adekvatno oblačenje i unošenje dovoljno tečnosti u organizam, saveti su portparola Hitne pomoći dr Nade Macure građanima zbog veoma toplog vremena koje se očekuje tokom dana u celoj Srbiji.

Dr Macura je savetovala nošenje boce sa vodom, uzimanje vitamina i kontrolu arterijskog krvnog pritiska.

Portparol Hitne pomoći je upozorila da posebno hronični bolesnici i starije osobe ne bi trebalo duže da stoje na nogama i savetovala veliki oprez na kupalištima i u saobraćaju.

Tan2013-7-29_143519229_0.jpg

Foto: Tanjug

Kada su visoke temperature vazduha, savetuje se izbegavanje boravka na suncu u periodu kada je najveća vrućina od 10 do 17 časova, uzimanje voća i povrća i pet obroka dnevno.

Hroničnim bolesnicima savetuje se uredno lečenje i terapija, a u slučaju pojave tegoba, pogotovu kod srčanih bolesnika, kada se osete bolovi u grudnom košu, potrebno je obustaviti svaki napor i potražiti savet lekara.

Kada su visoke temperature vazduha, savetuje se boravak u hladovini parka, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, nošenje lagane i komotne odeće i šetnje ujutro i uveče.

Tan2013-4-25_145822687_0.jpg

Foto: Tanjug

U Srbiji će danas, prema prognozi meteorologa, biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, a po podne se na severu i zapadu, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje retka pojava pljuskova sa grmljavinom.

Najviša dnevna temperatura iznosiće od 30 stepeni na severu i zapadu do 36 stepeni na jugu i istoku, dok će u Beogradu najviša dnevna temperatura iznositi oko 33 stepena.

(Telegraf.rs / Tanjug)
 
Top