Iz muskog ugla

Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
Iz muškog ugla: Prst na čelo, leđa uz zid
Zoran Nikolić 28. 07. 2011.

Surfujući po netu naleteh na zabrinjavajuće saopštenje koje zaista moram da podelim s vama, pa makar to bilo i u vašem zaustavnom vremenu. Ono doslovce glasi ovako:
„Policija i sav dobronameran svet upozoravaju sve muškarce i one koji se tako osećaju a koji posećuju klubove, barove, kafiće i kladionice da poprilično pripaze kada im neka žena ponudi piće. Ovo tretirajte ozbiljno, bar onako kako u poslednje vreme tretirate sve utakmice Reala iz Madrida. Mnoge žene u poslednje vreme koriste drogu za kobajagi silovanje, u narodu poznatiju kao ’tura’ kako bi omamile i zloupotrebile nas čestite pijance kojima nije ni do čega!“. Završen citat.
*
*

Zoran Nikolić – Zozon, humorista „Blica“
Kako sam čuo iz dobro obaveštenih izvora, ta tzv. droga se nalazi isključivo u tečnom stanju i može se naći u flašama, čašama, bokalima, čokanjima i ostaloj staklariji bez obzira na volumen. Ti bezobzirni ženski napadači obično koriste „turu“ kako bi nas ubedile da odemo kod njih „na još jednu“, pa ako se nešto desi, desi se… Bez obaveza. A uvek se desi uz kasnije obaveze.
Ta droga je em neumoljiva, em smo mi bez karaktera.
Muškarci i oni koji se tako osećaju u tom slučaju postaju totalno bespomoćni, čak i u slučaju da nas „na jednu“ pozovu tipovi žena kao što su Baba Roga, unuka zvonara Bogorodične crkve koja je povukla na dedu ili rođena sestra Karlosa Teveza.
A pošto posle tog čina nema kajanja, blagi ukus blata pete grupe u ustima će nam ostati još mesec dana, bez obzira na besomučna ispiranja vodom punom magnezijuma, ugljen-dioksida i mehurića CO2, pivom, vinjakom, rakijom i svakojakim vinom.
U težim slučajevima brojni nesrećnici bivaju uvučeni u nešto što se još uvek zove „veza“, koja se posle overdoziranja kao po nekom napisanom pravilu završava najtežim oblikom stonda – „brakom“.
Sve sam vam ovo rekao kako biste i vi stavili prst na svoja već naborana čela i kako se ne bi, posle greške zvane „svrati na jednu“, češali gde vas ne svrbi, a nikada niste imali pedikulis pubis.
Iskreno, ako vas ikada budem video da samo „zbog jedne“ idete za tom jednom, neću vam biti kum. Neću, očiju mi, i boleće me i uvo i nešto metar niže što ću zbog vas postati prvi i jedini Srbin koji je odbio kumstvo.
Odbiću to, pa makar se poziv za kumstvo dogodio u mojoj omiljenoj kladionici.
*

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Hmm, pa i nije mnogo zanimljivo...priča koja treba da ima neko značenje i smisao ma kakav a jedan od njenih elemenata je odnos muškaraca prema fudbalu. A pošto je mišljenje žena da je taj odnos više nego površan, plitak i nesvrsishodan i opštepoznat onda cela priča deluje teatralno a to upotpunjuju i ostali predmeti interesovanja muškaraca...da ne nabrajam stoje u tekstu. Ali to samo tako deluje na prvi pogled kad se navedene činjenice nabacaju jedna posle druge. Međutim ako se čitav činjenični sklop promeni...na mesto muškarca stavimo ženu i primenimo istu logiku ponašanja iz navedenog primera dobićemo istu opasnost za podjednako loše posledice. Onda kakav je to muški ugao ako postoji i ženski? Da li su oni u stvari isti ili je trošenje vremena baviti se njihovim upoređivanjem?
Tarantinov Inglourious Basterds je zanimljivo štivo za ovu logiku i poređenje yes3

Član
Učlanjen(a)
15.06.2011
Poruka
88
Pa,duhovit tekst nema sta.Uzivala sam dok sam ga citala.A da moze da se primeni i na zenski pol, pa nije da nije...

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Pa,duhovit tekst nema sta.Uzivala sam dok sam ga citala.A da moze da se primeni i na zenski pol, pa nije da nije...

Muškarci su prosti, površni i tolik predvidivi u ponašanju...a opet i dalje žive ne menjaju navike.
A žene su bile tu gde jesu, uz njih, jer bez njih ne mogu.

Član
Učlanjen(a)
15.06.2011
Poruka
88
Nisu bas SVI muskarci isti,takodje ni zene,a da se privlacimo medjusobno nije da nije...

Član
Učlanjen(a)
15.06.2011
Poruka
88
Nemamo alternativu,sudjeno nam je da se trazimo ,pronalazimo,ne pronalazimo pa opet trazimo i tako dok ne nadjemo onog pravog ili onu pravu...Kao sto vec rekoh.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ja to pričam sve vreme pričam samo mi smeta kad čujem/pročitam da je neko vrlo aktivan u traženju, stalno neka veza postoji ali nikako da bude onako kako treba. Sa njim/njom onda nešto nije u redu yes3

Član
Učlanjen(a)
15.06.2011
Poruka
88
Tacno tako,bezglava jurnjava i besciljno lutanje iz veze u vezu nikako nije pravi nacin trazenja onog pravog\prave.Ali opet ja ne znam nikog ko je uspeo iz prve!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ima i ko uspe, u manjini su ali se dešava...a jurnjavu opet neko može da opravda kao zadovoljenje emotivnih potreba...

Natrag