Iz avanture je moguće izgraditi vezu

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.036
Iz avanture je moguće izgraditi vezu

ljubavnici.jpg

Parovi koji započnu svoj odnos neobaveznom avanturom imaju jednake šanse da ostvare ozbiljnu vezu kao i oni koji su se polako upoznavali i čekali na seks, pokazalo je novo američko istraživanje.

Studija stručnjaka sa Univerziteta u Ajovi, objavljena u časopisu "Social Science Research" obuhvatila je 642 heteroseksualnih muškaraca i žena koji su odgovarali na pitanja o ljubavi prema partneru, da li su zadovoljni nivoom intimnosti u svojoj vezi, kako vide njenu budućnost i koliko bi im se životi promenili da ostanu bez voljene osobe.

"Nismo primetili da su veze koje su započete kao neobavezna avantura bile manje kvalitetne od drugih", rekao je sociolog Entoni Pajk. "Studija ukazuje da su ozbiljne veze moguće za one parove koji nemaju seks odmah na početku. Međutim, moguće je doživeti pravu ljubav ako se stvari odvijaju kao u "Seksu i gradu", kada se dvoje primete u prostoriji, postanu ljubavnici i potom izgrade vezu", dodao je Pajk.

Izvor: 021.rs

Šta Vi mislite? Da li je stvarno moguće?

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
Ja msm da je to moguce...pobogu ljudi se zavole...:)
Kad bolje razmislim...mozda mi se i desilo...:vorred:
Znate ono ne planirate ali se desi samo od sebe;)

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.036
Naravno da je moguće. Ja sam tako počela jednu vezu, i potrajala je oko 5 godina. Ne znam zašto neki misle da je nemoguće.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ako veza nastane iz avanture, tako će se i završiti.... neozbiljno kako je i počela!

Član
Učlanjen(a)
23.10.2009
Poruka
1.832
Sigurna sam da je moguce i moguce je da bude i uspesno.Zar nesto ne bi moglo da uspe samo zato sto je pocelo neobavezno,spontano,bez predhodnih priprema i dubokih psiholoskih analiza?
Jednostavno-desi se...ljudi se negde pronadju i ostanu zajedno

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Nisam pristalica misljenja da je sex na prvom sastanku katastrofa za uspesnu vezu....Moguce je, zasto da ne...To sve zavisi od njih dvoje....

Natrag