Ivković zadovoljan radom i uslovima

Član
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poruka
142
Ivković zadovoljan radom i uslovima
30. jul 2009

fof0k7.jpg


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da je, za sada, zadovoljan urađenim na pripremama.


Muška seniorska reprezentacija Srbije nalazi se u završnoj fazi bazičnog dela priprema za Evropski šampionat, koje obavlja u italijanskoj Folgariji. „Moram da konstatujem da u Folgariji imamo jako dobre uslove za rad i da smo do sada u potpunosti ostvarili planirani program priprema.


Do sada su nas služile i vremenske prilike, tako da smo sve aktivnosti realizovali onako kako smo želeli”, kaže Ivković.

Selektor reprezentacije Srbije, koja se priprema za Prvenstvo Evrope u Poljskoj (7 – 20. septembar), ističe da među igračima i stručnim štabom vlada izuzetno pozitivna atmosfera:

„Od početka priprema odnosi među igračima i njihova saradnja sa stručnim štabom su veoma dobri. Mogu da kažem da imamo odličnu atmosferu u timu i da u ekipi vlada pravi tumski duh.”

2em2c7c.jpg


Reprezentacija Srbije u Folgariji ostaje do nedelje, kada će se letom iz Milana, vratiti u Beograd. Posle slobodnog dana (ponedeljak), pripreme se nastavljaju u Kovilovu.

„Ostala su nam još dva radna dana. Danas popodne imamo još jedan udarni trening na otvorenom, za koji ćemo, nadam se, imati dobre vremenske uslove. U petak i subotu radićemo teretanu i još četiri košarkaška treninga. U nedelju smo u Beogradu, a u utorak u Kovilovu, nastavljamo rad u kompletnom sastavu, sa svih 18 igrača koji su boravili u Folgariji.”

Ivković smatra da je izuzetno važno što je bazični deo priprema kvalitetno odrađen:

„Planski smo započeli pripreme nešto ranije nego ostale reprezentacije, jer je za ovaj mladi tim veoma bitno da bude fizički maksimalno pripremljen i da na Evropskom prvenstvu budemo jedna od najspremnijih ekipa. To je jedan od osnovnih uslova da s prvom možemo da pretendujemo na ostvarenje takmičarskih ciljeva koje smo zacrtali pred početak akcije. Na sreću, do sada su nas zaobišle ozbiljnije povrede. Bilo je sitnijih povreda, koje su i normalne u ovoj fazi priprema, ali to je sve rešavano u hodu. Imamo dobar servis koji vodi brigu o svim igračima. Sa grupom od šest – sedam igrača su rađeni i uvodni treninzi jačanja pojedinih grupa mišića i regija, u zavisnosti od specifičnih potreba i ranijih povreda koje su imali”, kaže selektor Srbije.

2l89lp0.jpg


Stručni štab je, po rečima Ivkovića, funkcionisao kvalitetno:

„Imamo jako dobru saradnju i komunikaciju među trenerima i svim članovima stručnog štaba. U rad su se dobro uklopili i mladi treneri Gvozdić i Nikitović, koji su pre sam početak priprema iz univerzitetske reprezentacije priključeni seniorskom timu.”

„Posebno treba da budemo zadovoljni što je velika grupa mladih igrača, praktično celo leto podredila reprezentativnim selekcijama, uz veoma malo odmora. Svi oni veoma dobro rade i to će im se, siguran sam, višestruko vratiti, jer će tehnički i individualno napredovati i dodatno igrački sazreti” rekao je Ivković.

Selektor je istakao da reprezentaciji predstoji još mnogo rada kako bi dostigla potreban nivo spremnosti za Evropsko prvenstvo u Poljskoj:

„Dobro odrađene bazične pripreme i pozitivan timski duh sada treba pretočiti u kvalitet u uslovima košarkaške igre. Veliki deo tog posla tek nas očekuje i na tome će se mnogo raditi po povratku iz Italije, u fazi priprema koje ćemo realizovati u Kovilovu”, zaključio je selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković.

Izvor : b92
 
Natrag
Top