Italija: Serie A 2010/2011

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
pa i prošlku sezonu su počeli remijem, i 2008/2009, i 2007/2008 i 2006/2007 pa su osvojili, tako da ovo ništa ne mora da znači !

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Kasano: Nisam Maradona, ali mislio sam da jesam

Plejmejker Sampdorije Antonio Kasano ima veliku želju da nadoknadi propušteno vreme u nacionalnom timu Italije.
71026_skasano-foto-afp_f.jpg

Kasano je priznao da nije bio među "azurima" u protekle četiri godine isključivo zbog svojih grešaka, ali nakon što mu je u novom kvalifikacionom ciklusu priliku dao Ćezare Prandeli, nestašni fudbaler ne želi da je propusti.
"Želim da se iskupim za propušteno vreme, ali ne mogu da nosim reprezentaciju na ramenima. Kelini i De Rosi su vođe 'azura'. Prihvatam svu odgovornost za greške iz prošlosti. Sad sam krenuo iz početka i nadam se da ću nastaviti pravim putem, zrelost dolazi sa godinama", rekao je Kasano.

Napadač Sampdorije otkrio je kako se vremenom više posvetio timu, a ne iskazivanju sebe kao individualca.

"Nekad sam mislio samo kako da postignem gol, a sada sam postao timski igrač jer znam da ne mogu sam nikog da pobedim. Nisam Dijego Maradona, iako sam to mislio na početku karijere. Osećam se kao mnogo jači fudbaler sad kad imam 10 saigrača pored sebe", rekao je Kasano.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Agent: Ljajić će tek pokazati koliko vredi

Agent fudbalera Fiorentine Adema Ljajića tvrdi da će njegov klijent ove sezone zablistati u timu, u odsustvu Stevana Jovetića i Adrijana Mutua.
64000_ljajictotenhem01-afp-ian-kington_f.jpg

Đorđo Pareti je istakao za Radio Toskanu da je Ljajić spreman za najveće napore.
"Adem je spreman za naredni meč. Ne smemo puno da ga pritiskamo. Moramo uvek da imamo na pameti da se radi o jako mladom igraču. Kao i ostali stranci u Italiji, i on je na početku imao poteškoća da se uklopi, ali čini mi se da se snašao. On želi da postane važan igrač Fiorentine", rekao je Pareti.
Na pitanje gde vidi Ljajića u timu Siniše Mihajlovića, Pareti je naglasio da je njegova pozicija negde iza Alberta Đilardina.
"Može i na krilu da igra, svejedno je. Ima neophodne veštine da uspe", istakao je Ljajićev agent.

Morati: Šokiran sam pesimizmom navijača

Predsednik Intera Masimo Morati iznenađen je pesimizmom navijača "neroazura" nakon gubitka Superkupa Evrope i remija u prvom kolu Serije A protiv Bolonje.
40574_inter-pehar01-afp-christophe-simon_f.jpg

Nakon što je u finišu prelaznog roka Milan doveo Zlatana Ibrahimovića i Robinja, "tifozi" Intera su postali razočarani nedostatkom zvučnog pojačanja u njihovim redovima.
"Odlučili smo da ne kupujemo samo da bismo zadovoljili nečije potrebe. Nemamo star tim i osvojili tripl krunu pre dva meseca. Ne razumem čemu toliki pesimizam među navijačima. Naravno, ukoliko nam u januaru bude potrebno pojačanje, sigurno ćemo intervenisati bez ikakvog pogovora", rekao je Morati.
Inter je ovog leta na Đuzepe Meacu doveo samo Brazilca Kutinja iz Vasko da Game i Džonatana Bjabjanija iz Parme.

blicsport.rs

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Lepo je to što navijaš za Napoli i ja ih gotivim (ja navijam za Inter ali mi je i Napoli drag tim) ali mislim da Napoli neće da napravi velike uspehe, njima je Liga Evrope "puna kapa". :|

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Serija A u štrajku

Igrači italijanske fudbalske prve lige neće igrati 5. kolo šampionata koje je na programu 25. i 26. septembra nezadovoljni ponuđenim kolektivnim ugovorom.
sp-seria-a-logo_310x186.jpg

Igrači italijanske fudbalske prve lige štrajkovaće 25. i 26. septembra nezadovoljni ponuđenim kolektivnim ugovorom, saopštila je danas Italijanska asocijacija igrača.
- Asocijacija je u skladu sa odlukom igrača Serije A odlučila da oni ne izađu na teren u utakmicama 5. kola italijanskog prvenstva koje se igraju 25. i 26. septembra - izjavio je odbrambeni igrač Milana i član Asocijacije Masimo Odo.
Šampionat u Italiji počeo je prošlog vikenda, a na tabeli trenutno vode Milan, Parma, Sampdorija, Bari, Đenova i Kijevo.

vecernje novosti

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Krasić asistent u remiju Juventusa, poraz Fiorentine

Fudbaleri Juventusa ni u drugom ovosezonskom prvenstvenom nastupu nisu uspeli da osvoje čitav plen, a nakon poraza od Barija „stara dama“ je uz asistenciju srpskog reprezentativca Miloša Krasića došla do boda u goleadi sa Sampdorijom - 3:3.
73485_krasicsamp01-reuter-stringeritaly_ff.jpg

Da stvari neće ići baš glatko za ekipu iz Torina potvrdilo je vođstvo gostiju iz 36. minuta kada je mrežu crno-belih zatresao Nikola Poci, ispostavilo se kasnije dvostruki strelac na ovom meču. Ipak, već do kraja poluvremena Juve je poravnao rezultat i to nakon što je na dodavanje Del Pjera Krasić glavom unazad vratio loptu za Markizija a ovaj doneo izjednačenje domaćinu.

Prava uzbuđenja usledila su, međutim, tek u drugom delu igre, a za samo dvadesetak minuta mreže su se četiri puta tresle. Na gol Pepea za 2:1 odgovorio je Kasano, koji je bio strelac i u prvom kolu kada je Samp pobedio Lacio sa 2:0, a i pogodak Kvaljarele nije doneo dugu radost za tifoze Juventusa, jer je Poci doneo novo izjednačenje, ispostavilo se za konačnih 3:3 u 73. minutu.

Sa pobedama je nastavio Kjevo, koji je posle 2:1 protiv Katanije uspeo da savlada Đenovu i to kao gost sa 3:1. Nije „leteće magarce“ omelo rano vođstvo Đenovljana, jer su do poluvremena izjednačili, a potom preko Markolinija i Pelisijea došli do vrha tabele.

Nakon što je u prvom kolu Leće deklasirano od Milana (4:0) u drugom je na red došlo odmeravanje snaga sa Fiorentinom. Ekipa trenera Siniše Mihajlovića nadala se da će posle remija sa Napolijem na startu doći do tri boda, ali je ostala bez i jednog jer je jedini pogodak na ovom gostovanju postigao Lećeov Di Mikele u devetom minutu.

Lacio je do pobede nad Bolonjom od 3:1 došao furioznom igrom u drugom poluvremenu, a nade gostiju koji su prepolovile prednost „nebesko-plavih“ preko Mudingajia u 78. minutu utihnule su u poslednjim trenucima meča kada je penal za domaće realizovao Hernanes.

Jedanaesterci su odlučili pobednika i na meču Katanija - Parma: domaćin je uz dva precizno izvedena penala došao do 2:1, a Parma, koja je u prvom kolu prilično lako savladala Brešu sa 2:0, uspela je samo da postigne počasni pogodak preko Đovinka u poslednjem minutu.

Golova u finišu je bilo i u poslednjoj utakmici kola u kojoj su Napoli i Bari podelili bodove. Gosti su preko Bareta stigli do vođstva, Kavani je uzvratio posle pola sata igre, a zatim su se mreže na obe strane zatresle u razmaku od samo 120 sekundi u samoj završnici za konačnih 2:2.

Serija A, 2. kolo:
Subota:
Inter - Udineze 2:1

(Lusio 7, Eto 67 - Floro Flores 31)
Kaljari - Roma 5:1
(Konti 8, Matri 24p,47, Akvafreska 38, Lazari 89 - De Rosi 18)
Ćezena - Milan 2:0
(Bogdani 31, Gakerini 44)
Nedelja:
Breša - Palermo 3:2

(Dalmano 3, Eder 28, Karaćolo 43p - Pastore 23, Balcareti 83)
Katanija - Parma 2:1
(Maskara 12p, Antenući 82p - Đovinko 90)
Đenova - Kjevo 1:3
(Destro 6 - Moskardeli 45, Markolini 56, Pelisije 74)
Juventus - Sampdorija 3:3
(Markizio 43, Pepe 50, Kvaljarela 67 - Poci 36, 73, Kasano 64)
Lacio - Bolonja 3:1
(Mauri 68, Roki 75, Hernanes 90p - Mundigaji 78)
Leće - Fiorentina 1:0
(Di Mikele 9)
Napoli - Bari 2:2
(Kavani 30, Kanavaro 87 - Bareto 12, Kastiljo 88)
Tabela: Kjevo 6, Kaljari 4, Sampdorija 4, Ćezena 4, Bari 4, Inter 4, Milan 3, Parma 3, Katanija 3, Lacio 3, Đenova 3, Breša 3, Leće 3, Napoli 2, Juventus 1, Palermo 1, Fiorentina 1, Bolonja 1, Roma 1, Udineze 0.

blicsport.rs

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Serija A, 3. kolo:

Subota:
18:00 Fjorentina – Lacio
20:45 Milan – Katanija

Nedelja: